2e zomeravond wedstrijd op 3 juli 2020

Zomeravondwedstrijd 03-07-2020

Zo rustig als het weer de eerste wedstrijd was, zo woest was het deze keer.

Een dikke windkracht 7 uit het zuidwesten. Toen géén vis, maar hoe zou het nu zijn?

De verwachtingen waren hoog gespannen en 10 vissers stonden op scherp.

Om half acht precies ging het aas richting de horizon. Nu zouden we het snel weten!

Vrij snel zag ik rechts naast mij Gerard Welp de eerste bot binnen halen, en ook Sjaak Tessel zag ik, al struikelend, zijn eerste vis snel naar de meetlat brengen.

Dat zag er goed uit dus, en van een toeschouwer hoorde ik dat ook Jan Stroomer, Co Molenaar en Frans Glorie gelijk al een vis hadden en Arie Brakenhoff zelfs twee tegelijk! Dat beloofde veel goeds.

Het water zakte door de harde wind niet erg snel, dus we hielden voldoende water voor de deur. De vis ging op een gegeven moment echt lekker azen, althans bij ons in het ‘noorden’.

En het waren veel botten van boven de 30 cm.  Sjaak was de enige met een leuk zeebaarsje.

In het ‘zuiden’ viel het op een gegeven moment stil en was het alleen maar krabben voeren.

Enkele Die Hards hielden het daarom al voor het einde van de wedstrijd voor gezien.

De rest viste tot de laatste seconde door, en dat dat loont bewezen Sjaak en ikzelf. Beide trokken we met de laatste haal nog een doublet binnen. Mijzelf leverde dat nog even 68 cm op! Om half elf inpakken en wegwezen. Het waren weer drie mooie uurtjes vissen geweest, op naar de kantine nu voor een welverdiende  versnapering. De kantine is geheel Corona-proof gemaakt, dat is natuurlijk voor iedereen even wennen, maar het ging over het algemeen goed. En de gezelligheid was er zoals altijd.

Na het opgeven van het aantal gevangen centimeters, werd de volgende stand opgemaakt.

Op een gedeelde derde plaats eindigden Gerard Welp en Jan Stroomer met 105 cm.

Op de tweede plaats was het Hielke Boomsma met 307 cm.

En de winnaar deze avond was Sjaak Tessel met 324 cm.

De volgende wedstrijd is op 24 juli, tot dan!

Groet Hielke.