De eerste Coronaproof wedstrijd is gevist!

Beste allemaal.

Met dank aan Shirley Douwstra voor het maken van de foto’s.

De kop is eraf. Het onstuimige weer en dito golfslag was voor de Ultra's, (17 man), van de Salamander geen beletsel om de eerste wedstrijd van deze competitie te komen vissen. Zelf was ik zaterdagmiddag even naar het strand gegaan om een goede plek te zoeken. Een kansloze missie met die branding. Gelukkig kreeg ik een tip over een gaatje een stuk voorbij club Zand.

De volgende morgen vertrok ik op tijd, de wedstrijd zou immers om 08.00 uur beginnen, met nieuwe binnenbanden in de wielen van mijn strandkar richting het strand. Na enig speurwerk vond ik de plek waar het volgens mijn tipgever moest gebeuren. Spullen gereed maken met die wind was geen sinecure maar uiteindelijk stond alles klaar. Tijdens het wachten kwam Sjaak voorbij op zijn quad, nauwelijks herkenbaar met een nieuwe helm. Een soort leren potje met aangebouwde zonnebril.

Met Wilfried en Leo aan mijn linkerhand en rechts helemaal niemand begon de wedstrijd om 08.00 uur. Voor mij iets later daar ik het te druk had met praten. Vanwege de stevige wind, pal west, was ver ingooien geen sinecure. Ik troostte mij met de gedachte dat je over de meeste vis heen gooit. Het werd gewoon dichtbij vissen.

Tijdens het binnen draaien van een mijner hengels klapte er vlak onder de kant een zeebaars van 39 cm op. Later ving ik nog een tweetal botten. Met totaal 97 cm sloot ik om 11.00 uur de wedstrijd af.

Boven op het plateau stond Kees-Jan, vermomd met mondkapje, klaar om de uitslagen in ontvangst te nemen.

Op de eerste plaats is geëindigd Hielke Boomsma met 386 cm.

Op de tweede plaats is geëindigd Co Molenaar met 137 cm.

Op de derde plaats is geëindigd Paul Hollenberg met 117 cm.

Van de 17 man bleven er 3 zonder vis

De overige 13 vingen in totaal 12.66 meter vis.

Co wist zich net als vorig seizoen te onderscheiden door een grote zeebaars van 47 cm te vangen.

Sjaak was eerst naar Hielke gereden maar bedacht zich en zocht een andere plek.

Als hij bij Hielke was gebleven, dan had het totale aantal meters vis zeker hoger uit gevallen.

Verder viel te beluisteren dat de kantinesluiting zeer wordt betreurd. Met name de zaterdagmiddagen, maar ook de nazit na de wedstrijd worden ten zeerste gemist. Hopelijk kunnen wij op korte termijn, mogelijk begin juli, weer gebruik maken van de kantine.

De eerstvolgende wedstijd is op 06-09-2020. Aanvang 08.00 uur.

Dag uitslag:

1. Hielke Boomsma met 386 cm
  2. Co Molenaar met 137 cm
  3. Paul Hollenberg met 117 cm
  4. Aad Hollenberg met 99 cm
  5. Gert-Jan de Zeeuw met 97 cm
  6. Gerard Groentjes met 84 cm
  7. Frans Glorie met 66 cm
  8. Wilfried Duijs met 58 cm
  9. Sjaak Tessel met 53 cm
  10. Arie Brakenhoff met 44 cm
  11. Gerard Dun met 34 cm
  1. Reza Naderi met 34 cm
  1. Nico Weel met 34 cm   13  Cor Zonneveld met 23 cm

Zomeravondcompetitie.

Op vrijdag 19 juni begint de zomeravondcompetitie.

Aanvang 19.30 uur, einde 22.30 uur. Waar de uitslag bekend gemaakt wordt is nog niet bekend maar krijg je tijdig te horen via een mailtje. Er wordt gevist volgens de regels van zomeravond competitie van vorig jaar.

Inschrijfgeld is 5 euro.

Bij voldoende animo gaat deze competitie door. Zie de kalender op de site voor de wedstrijddata.

Laat via een mailtje even weten of je komt vissen.

De kantine.

Helaas moet de kantine nog steeds gesloten blijven. De inrichting is vooruitlopend op een eventuele opening wel coronaproof gemaakt.

Inmiddels is wel duidelijk dat velen de zaterdagmiddagen en de wedstrijd nazit node missen. Niet in de laatste onze penningmeester die een gapend gat in zijn begroting ziet verschijnen.

Nog even geduld visvrienden, en dan kunnen we, uiteraard Coronaveilig, met man en macht aan het werk om het dreigende begrotingstekort te lijf te gaan.

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan de Zeeuw.