derde zomeravondwedstrijd op 24 juli 2020

De derde zomeravondwedstrijd

’s Middags kom ik buurman Cor tegen, dus even informeren hoe de vissessie samen met zijn broers was. Nou dat viel dus zwaar tegen, een hele ochtend vissen en dan wel 1 hele bot met z’n drieën, dat voorspelde niet veel goeds voor onze avondwedstrijd. Maar goed, hoop doet leven.

De mannen hadden om half acht de hengels klaar staan, beaasd met verse pieren, mesheften en andere lekkernijen. Smijten maar en wachten op die ene tik op je hengeltop. Het werden echter hele kleine tikjes, van krabbetjes wel te verstaan. Vaak je aas verversen was het devies, want kale haken leveren zeker geen vis op. De eerste die binnen 5 seconden een geweldige dreun op zijn hengel kreeg was Gerard Duin. Het was menens want ik heb hem nog nooit zo hard zien rennen. Het leverde hem een kneiter van een bot op. Vlak daarna was het Hans Welp met eveneens een mooie bot. Toen werd het een tijdje stil.

Later op de avond kwamen Carina en Linda langs die aan het wandelen waren met de hond, en gelijk hadden ze want het was een prachtige avond met een aangename temperatuur. Zij vertelden dat er weinig tot geen vis gevangen werd. Ikzelf was na een uur gaan verkassen en dat leverde de eerste worp meteen een zeebaars op van 43 cm. Er zat dus toch nog wel een verdwaalde vis blijkbaar, want ik begon al aan mezelf te twijfelen of ik nog wel kon vissen. Ondertussen ving Sjaak Tessel drie botten vlak achter elkaar en daar bleef het ook bij. Gert-Jan stond erbij en keek ernaar, hij heeft geen stootje gezien helaas, en zo waren er nog enkelen. Algehele stilte nu op de hengeltoppen. Bijna half elf en het werd al donker. Het einde van de wedstrijd was in zicht, gelukkig maar want het was een taaie visserij.

In de kantine aangekomen gaf iedereen zijn totaal aan centimeters vis op wat de volgende uitslag opleverde: 1. Sjaak Tessel          (82 cm)

2. Hielke Boomsma  (70 cm)

3. Jan Stroomer        (68 cm)

De volgende wedstrijd is op 7 augustus, tot dan!   Groeten Hielke.