Een dag met een lach, maar ook met een traan

Het hing gewoon in de lucht en je voelde het gewoon aan alles. Er zit vis, veel vis, maar we moeten ze nog wel even vangen. Afgelopen donderdagavond waren een zooitje leden wezen "zeebaarzen". Ze begonnen nog net in het licht en de bedoeling was, vissen tot een uur of half 12. Het aas wat ze gebruikten waren zagers, zeepieren en mesheften. Al direct vanaf het begin stonden de hengeltoppen te wippen en konden de eerste vissen geland worden. Mooie dikke botten en kleine zeebaarsjes. Naarmate de avond vorderde, werden de zeebaarsjes, zeebaarzen en maakten de botten plaats voor wijtingen. Veel wijtingen! Bijzonder feit de grootste zeebaarzen zijn allemaal op de zeepier gevangen en het haakje waar ze aan hingen, was een Gamakatsu F314 maatje 8. Inderdaad! Dat is een heel klein haakje.

Piet Ooms lekker relaxed op zijn zitstokje

Zondag stonden we in eerste instantie met 29 deelnemers klaar voor een heerlijk ochtendje zeevissen. De tamtam had zijn werk gedaan en iedereen wist, er zit vis, en dan begint iedereen net een beetje zenuwachtiger te worden. Je weet gewoon dat je voor veel moet gaan om hoog te eindigen. En met veel, bedoel ik echt veel. De wind? Ietwat zuid-oost en eigenlijk te verwaarlozen. De dagen vooraf een windje uit het zuidwesten, wat resulteerde in nog steeds een schitterende branding die er vreselijk veelbelovend uit zag. En toen kwam de trekker van de gebroeders Welp voorbij. Hans met de schrik om zijn neus achter het stuur en achterin de overdekte kar was iemand aan het reanimeren. We beseften al gauw dat het slachtoffer Kees-Jan Castricum moest zijn. Zij die in het clubgebouw waren, weten de details, die ga ik hier dus niet vermelden, maar ik kan jullie wel vertellen dat Kees-Jan na de wedstrijd op zaal lag en dat hij snel weer naar huis mag. Dankzij adequaat handelen van een "onbekende" trimmer, de gebroeders welp en Piet Roos is Kees-Jan nog onder ons en zullen wij hem vast binnenkort weer treffen. Onbekende trimmer, Hans, Gerard en Piet BEDANKT! Super gedaan.

Moest Piet toch aan de bak met een schitterende zeebaars

Gerard Welp is met de vrouw van Kees-Jan achter de ambulance aan gegaan en dus waren er uiteindelijk 27 deelnemers die hun lood richting Engeland gooiden. Al direct vanaf de start zag ik vis de kant op komen. Ik denk dat Piet Ooms nog binnen de minuut zijn eerste bot wist te landen. Ik was zelf iets trager, maar nog geen 10 minuutjes later had ik nummer drie al in de bewaaremmer zitten. 1 bot en 2 kleine zeebaarsjes. In de spaarzame tijd dat ik niet zelf fanatiek aan het "vangen" was, zag ik dat heel veel vissers om mij heen regelmatig vis de kant opdraaiden. Ik zei al, dat als je wilde scoren, je heel vis de kant op moest draaien. Dat is dus gebeurd. In totaal is er deze wedstrijd ruim 61 m. aan vis gevangen door de 27 deelnemers. Gemiddeld kom je dan uit op iets meer dan 225 cm aan vis per deelnemer.

Eerlijk is eerlijk, Rob heeft Piet zijn zeebaars even schoongemaakt

Iedere wedstrijd kent een winnaar. Zo ook deze wedstrijd. Laat ik beginnen met de nummer drie. De strijd in vak C ging heel lang tussen Cor Zonneveld en Gert Groentjes, maar uiteindelijk trok Gert aan het langste end met 397 cm. Zelf viste ik in vak B en na drie uurtjes rennen en zweten, waren mijn 14 zeebaarzen en 2 botten goed voor 431 cm en een tweede plek in het dagklassement. We begonnen hem al een beetje te missen, maar gisteren stond hij weer gepikt en gesteven klaar voor een wedstrijdje op het strand. Drie uur later stond er op zijn wedstrijdformuliertje 566 cm. aan vis. Jullie zullen begrijpen dat hij daarmee overduidelijk de dagwinnaar is geworden. We hebben het over Willem Olbers. Alle prijswinnaars gefeliciteerd en ter afsluiting nog even het feit dat Wilfried Duijs gisteren een zeebaars wist te landen van 57 cm. Daar wordt een mens toch hartstikke blij van?