Een taaie, maar vooral saaie wedstrijd

Afgelopen vrijdag keek ik over het water en zag ik er wel brood in. Er stond een mooie branding, we hadden lekker weer en de dagen/avonden vooraf waren goed geweest volgens Peter Hollenberg. Heb de foto's gezien, dus twijfel geen moment aan Peter zijn update's. Mijn blik voor die vrijdag klopte en we vingen gewoon hartstikke leuk. Ok, het kan altijd beter, maar er waren er een paar onder ons die heel lekker stonden te vangen. Vanwege de kans op baars waren er ook die volhielden en voor de grote haak gingen. Die werd helaas niet op prijs gesteld en dus geen grote zeebaars.

Dan deze zondag! Had voor mijzelf dezelfde plek bedacht en dus was ik er op tijd. Altijd een beetje huiverig dat er iemand anders dezelfde plek kiest. Ik was op tijd en had mijn "eigen" plek. Tja en dan? Je ziet…, tja wat zie je? Een vlakke vlakte en dat was het water. Glashelder, geen golfje niks en nergens ook maar ergens een brandingkie. Tjonge en wat nu? Dit vind ik echt lastig vissen. Er is niks, er gebeurt niks en nogmaals, het water is glashelder. Dat belooft dus niet veel. Kan er niks aan veranderen, maar dit zijn gewoon "k.tomstandigheden". Sorry!

Ok, we gaan vissen. Gooi maar wat, weet het ook niet. Shit zeg, zie gelijk na vijf minuten al dat Ben Prins er een uitdraait. Moet mazzel zijn, kan niet anders. Kijk nog een beetje verder en zie mijn broer Frank ook een vis binnendraaien. Dit vind ik niet leuk! Je gooit lukraak en je vangt lukraak. Of zijn die gasten echt goed? Ben positief ingesteld en denk dus ja, maar laten we het eind van de westrijd afwachten, dan levert iedereen zijn prestaties in en dan lezen we de waarheid. Toch?

Na drie uur vissen weet Wilfried Duijs 89 cm aan vis aan te bieden en daarmee pakte hij gewoon het dagklassement. Frans Glorie, die een fantastische Portugese onderlijn had ingezet, pakte met zijn drie vissen en 61 cm ijskoud de tweede plek op het ereschavot en Ed Blok was denk ik zelf het meest verbaasd, want zijn 2 botten die samen 57 cm op de meetlat opbrachten, waren wel goed voor een derde plek in het dagklassement.

Naast deze toppers waren er ook die heel tactvol hebben staan vissen. Wie staat waar en waar pak ik punten, zelfs tijdens deze taaie en saaie wedstrijd. Wil je weten die dat waren, kijk dan even onder de competitiestand voor de laatste stand. Tot de volgende keer.

Oh! Klopt! Heb geen foto's gemaakt. Iemand anders wel? Stuur ze even op, dan plaats ik die.