Keuringseisen

Keuringseisen kleine bootbezitters

Keuringseisen kleine bootbezitters leden Zeehengelsportvereniging ' De Salamander'.

Leden van Zeehengelsportvereniging' De Salamander' die in de zomermaanden hun boot op de strandlocatie van onze club willen stallen moeten rekening houden met de volgende keuringseisen:

• 1. De boot moet van goede kwaliteit zijn. Denk hierbij aan polyester of rubber.
  • 2. De boot moet beschikken over minimaal 2 luchtkasten.
  • 3. De boot moet over goede bergruimten beschikken.
  • 4. De boot moet minimaal 4.20 m lang zijn.
  • 5. Er moeten 2 goede roeiriemen met bijbehorende dollen en/of een reservemotor van minimaal 4 pk op de boot aanwezig zijn.
  • 6. Aan de zijkanten van de boot moeten grijplijnen aanwezig zijn.
  • 7. Het anker op de boot moet van goede kwaliteit zijn en goed ankeren. Er moet minimaal 40 m ankerlijn aan boord zijn.
  • 8. De hoofdmotor van de boot moet minimaal 7,5 pk hebben.
  • 9. Op de boot moet een goed werkend vloeistof kompas aanwezig zijn.
  • 10. Op de boot moet een hoosvat van minimaal 3 liter aanwezig zijn.
  • 11. Op de boot moet een toeter aanwezig zijn die niet op perslucht en/of elektriciteit werkt.
  • 12. Op de boot moet een handspiegel aanwezig zijn om signalen te kunnen geven.
  • 13. Op de boot moet een scherp mes aanwezig zijn. Tip: maak vast aan een touwtje van + 50 cm.
  • 14. Voor iedere opvarende op de boot moet een reddingsvest en/of overlevingspak aanwezig zijn.
  • 15. Op de boot moet een lifelijn van + 10 m aanwezig zijn. Aan een van de uiteinden moet een kleine boei bevestigd zijn.
  • 16. Op de boot moet een radarreflector aanwezig zijn. Deze moet minimaal 1,5 m boven de boot uitsteken.
  • 17. Op de boot moet een zwarte ankerbal aanwezig zijn. Tijdens het ankeren moet deze het hoogste punt op de boot zijn. Bevestiging boven de radarreflector is een aanrader.
  • 18. Voor het varen, moet de hoofdtank vol met brandstof zitten en aan boord moet 10 liter reservebrandstof aanwezig zijn.
  • 19. Om signalen af te kunnen geven is een van de volgende attributen verplicht om aan boord te hebben. Seinpistool, vuurpijlen of handflairs.
  • 20. Tijdens het varen moet een fles vers drinkwater aan boord zijn.
  • 21. Op beide zijden van de boot moet een goed leesbaar CAS-nummer aanwezig zijn. Ditzelfde nummer moet ook op de trailer aanwezig zijn.
  • 22. Tijdens de stalling moet de boot goed zijn afgedekt met een goed stevig afdekzeil.
  • 23. Brandblusser van 2 kg./abc blusser verplicht.
  • 24. uw trailer moet voldoen aan de eisen van de technische comissie.

Het bestuur en de botencommissie zijn niet aansprakelijk voor schade of diefstal van materialen c.q. uitrusting en lichamelijk letsel.

Een goed gekeurde boot krijgt van de wedstrijdcommissie een sticker waarmee wordt aangetoond dat aan alle bovenstaande keuringseisen is voldaan. Deze sticker moet goed zichtbaar op de boot worden aangebracht.

Aldus opgesteld d.d. 20 februari 2008.

De botencommissie namens het bestuur van Zeehengelsportvereniging De Salamander.

Gérard Welp 0622953556.  Hans Welp     0620950982.  Gérard Duin   0653302440.