Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 7 juli 2019

Hoe ze het doen, weet ik nog steeds niet, maar onze “officiële” wedstrijdcommissie, GJdZ en KJC te C, plannen ver vooraf ons wedstrijdschema en wat perfect geregeld is, is dat we altijd naar het lage toe vissen, maar daarnaast hebben ze ook geregeld dat we altijd een noordwesten windje hebben. Altijd! Behalve als ik er een keertje niet bij kan zijn. Dan hebben ze ineens een zuidwesten windje en giert het van de zeebaars. Iedereen weet dat een zuidwesten windje het perfecte windje voor de strandvisser is. Alle andere windjes zijn redelijk tot goed, maar het allerslechtste windje is die vanuit het noordwesten. En wat denken jullie? Vandaag hadden we een competitiewedstrijd en waar kwam de wind vandaan? Precies uit het NOORDWESTEN!

Aad Hollenberg die zijn stoeltje even goed zet.

Daar moest ik het mee doen. Gelukkig onze “officiële” wedstrijdcommissie ook en dat hebben ze geweten ook. GJdZ stond in vak A en volgens zijn eigen verhaal, had hij zijn handen vol aan de elementen. Geen idee wat dat betekent, maar ik zag wel een 0 in het vakje centimeters op het wedstrijdformulier. Dat is niet veel. Laat ik het anders zeggen, hij had dus gewoon geen enkele schub op het meetlatje weten te brengen. Die kompaan van hem, KJC, durfde van pure ellende zijn hengel niet eens in het water te gooien. Kan ook zijn dat zijn taxi er niet was vandaag, maar dat is een detail. Ook bij KJC heb ik een 0 in het vakje centimeters zien staan. Geen vis dus! Jammer jongens, volgende keer beter en misschien toch eens een zuidwesterwindje regelen…

Op de achtergrond een echt mannenzeetje.

Co Molenaar had een botje van 18 cm, maar het totaal aantal centimeters op het wedstrijdformuliertje van hem is 79 cm. 79 minus 18 is 61. Inderdaad, hij flikte het weer en vol trots wist hij te vertellen dat hij ook deze keer een zeebaars had gevangen van ruim 60 centimeter. 61 centimeter dus om precies te zijn. Was voor zover mij bekend de enige zeebaars die vandaag is gevangen. Jan Stroomer zijn grootste vis, was volgens eigen zeggen, toch wel zo’n 150 centimeter groot. Vol trots wilde hij een peddel laten meten die hij toch echt met de hengel had gevangen. Een meter of twintig voor hem in het zwin dreef een kanovaarder en de kapitein deed vreselijk zijn best om middels zijn handen naar de kant te komen. Zijn peddel was hem namelijk tijdens het varen letterlijk uit de handen gerukt. Misschien had de goede man eerst even bij het SAS-gebouw moeten informeren of de plek waar hij zijn kano te water liet wel zo’n slimme plek was. We hebben duidelijke afspraken gemaakt over vissen, surfen, kitesurfen en andere watersportactiviteiten en wie dan wel en niet ergens mag komen. Hij heeft zijn peddel weer terug, dus ook dat is netjes geregeld.

Dit was een van mijn grotere botten.

In mijn vak, vak B, waren veel hengelaars actief. Sommige met succes en anderen met minder succes. Ik zei al dat we een rotwindje hadden en het was verdomd lastig om er een visje uit te halen. In vak B is mijn broer Frank uiteindelijk met 7 botjes de vakwinnaar geworden. Zijn 138 centimeter waren goed voor een derde plek in het dagklassement. Sjaak Tessel had zijn stekkie in vak A al gauw te pakken en op het eind wist hij 169 centimeter aan vis op de meetlat te leggen. Goed voor de tweede plek in het dagklassement. Hielke Boomsma kent geen maat. Ver in vak C tikte hij de ene na de andere vis de kant op. Uiteindelijk stopte het totaal bij 416 centimeter. Waanzinnig en jullie zullen begrijpen, hij was vandaag eerste.

Afvalplastic en daar een krab van maken? Geweldig!

We hadden dus een rotwindje, glashelder water, een heftige branding en geankerd vissen was vandaag geen optie, maar een must. Toch hebben bijna alle vissers vis gevangen, behalve dan die “officiële” wedstrijdcommissie. Maar ondanks dat we in een mooie periode van de maand juli zitten, was het net geen strandweer en konden we zonder badgasten deze wedstrijd vissen. De rest van de maand juli en augustus gaan we even in de vakantiestand om dan al snel in september weer een wedstrijdje te vissen. Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en ik kijk er naar uit om in september jullie allemaal helemaal scheel te vissen. Oeps bedenk mij ineens dat ik er de eerstvolgende wedstrijd niet eens bij ben.