De Salamander 50 jaar!

 

De volgende wedstrijden beginnen weer om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur.

Uitslag Extra ledenvergadering  26 augustus

De tweede algemene ledenvergadering betreffend de fusie van de Salamander met alle visclubs in de CAL-gemeente naar  Sportvisserij Castricum  heeft zaterdag 26 augustus plaats gevonden. Alle aanwezige leden waren voor de fusie, dus een unaniem besluit. Hierdoor staat niets een samengaan met de overige visverenigingen binnen de CAL in de weg.

 

 

 

Wedstrijdverslag 18 juni

In korte broek en veel zon

Het was een zeldzame mooie dag, de meeste van ons waren in een korte broek en shirt. We waren ongeveer met de helft aanwezig, door  Vaderdag en andere dinge. De vorige wedstrijden waren ook niet super en ik zag het somber in het. Nico ving gelijk al een bot. Het zwin lag vol met drab, toch tot mijn verbazing had ik gelijk beet, helaas geen vis, maar  daarna wel wijting van ± 14 cm, een bot, een tong en een zeebaars. Kees Jan ving een record baars van 59 cm. Gilles bestelde een rondje wegens zijn geboortejaar en als winnaar! We gaan de zomerstop  in tot in september groetjes Co

De volgende strandviswedstrijd is op de vrijdagavond 7 juli.

Wedstrijdverslag 22 mei  – Van Zon en weinig vis

Zoals gebruikelijk starten we onze visdag met koffie drinken bij Gert en bij praten over voorvallen van de afgelopen week. En natuurlijk  meestal nog  een mop van Cor, onze tractor chauffeur. Om 8 uur naar het strand en daar een strategische visplek zoeken.

Er stond een pittige noord oosten wind. Nooit mijn favoriete richting. Het zeewater was glashelder. Dit geniet ook niet mijn voorkeur. Ik heb liever dik water. Dit bracht prachtige kwallen.

Over het vangen van vis kan ik kort zijn. Door de opwarming van onze planeet, gebeurd er onder water van alles. Er zijn volgens mij nu heel veel blinde vissen. Ze zien je aas niet ,of bijna niet! Frans kwam aanlopen om zijn vis te laten meten. Ik zag deze vis pas aan zijn onderlijn hangen toen hij vlak voor mij stond. Zelf dus ook al bijna blind! Foto ervan en meten : 10cm + een timmermansstreep. Een baby wijting visje ontsnap uit de zeebox.

Kort om , er is  deze keer niet veel vis gevangen . Het werd wel een mooie zonnige dag die weer werd afgesloten met het ophalen van de prijzen in onze visclub. Eerste plaats Hielke, tweede Gerard Welp en derde deze natuur wetenschapper.

Visgroet Nico.