Fryslân Boppe…

Fryslân Boppe…

Zoals gezeg, ik weet niet wat het beteke, mah ik denk dat je als Fries trots bent als dat tegen je zegt wordt.

Hielke, jij bent onze Fryslân Boppe. Super zoals jij het laatste half jaar jouw wedstrijden vist. Steeds bij de eerste vijf en vandaag de bekroning. Eerste met 82 cm aan bot. Klinkt bot, maar het blijft bot. Er waren momenten vandaag dat ik een hekel kreeg aan Alfred Frederik Sluitdijk, maar als ik bedenk hoe ik dankbaar gebruik maak van de Afsluitdijk om in Denemarken te komen, ben ik Alfred toch wel weer dankbaar. De eerste wedstrijd van zeevisvereniging De Salamander was Hielke Boomsma dus de dagwinnaar. En terecht.

Frank Juffermans, het seizoen 2007 – 2008, volkomen onzichtbaar had deze wedstrijd echter 100 en 1 milimeter te kort om dat Friese venijn de baas te zijn. Aan de andere kant is het wel prettig om zo vroeg in het seizoen al bij de eerste vijf te zitten. Kan zo maar voorkomen dat je dertig punten voor je mik krijgt. Ben Prins maakte het ereschavot compleet met zijn derde plaats. Ook die is er dit seizoen alweer vroeg bij.

Hans Hollenberg, Piet Ooms, ons kersvers erelid, Hans Welp en Yvonne Ooms-Brouwer hadden ook nog vis en toen hield het op. Jammer maar helaas, iedereen die er was, maar ook die er niet waren, kunnen rekenen op negen punten. Die moeten dus nog wel weer even weggevist worden. Ik ga er mijn stinkende best voor doen. En jullie?

Op 26 april vissen we de tweede wedstrijd voor het seizoen 2009 – 2010. Klopt, over vier weken! Heeft alles te maken met de afwezigheid van de wedstrijdcommissie in de periode 11 tot en met 18 april. Daarna weer gewoon om de drie weken. Ben je geen lid, maar lijkt het je leuk om een keer mee te doen als gastvisser, neem dan even contact op met de wedstrijdcommissie. Kies links in het menu Contact en mail de wedstrijdcommissie. Wij kijken nu al naar je uit.