Ondanks vangsten, taaie visserij

Ondanks vangsten, taaie visserij

Een strak blauwe lucht, glashelder water en een prachtige branding. Enig nadeel wat ik kan bedenken, is dat we naar het hoge water toe visten. Meestal ben je dan druk in de weer om je spullen veilig te stellen, maar vandaag viel dat reuze mee. Pas in het laatste uur kwam het water pittig opzetten en zelfs toen kon ik nog over de bank heen gooien en mijn spulletjes in de gaten houden. Niets op aan te merken dus. Maar dan het vissen. Begon ook goed. Al na zijn eerste inworp, draaide Ronald zijn eerste bot binnen. Goed bij mij zat er nog niks aan, maar dat kon vast niet lang duren. Wat een misrekening. Pas na ruim een uur zag ik mijn eerste aanbeet en een botje van welgeteld vijftien hele centimeters wist ik op het meetlatje te leggen. Ronald had er niets bijgevangen na zijn eerste vis en mijn broers en Peter Zijp hadden ook nog niks. Kortom, zeven man, laat ik Robin en Bart niet vergeten, staan al een uur lang de sterren van de hemel te vissen, maar al wat er komt is geen vis…

Vandaag niet veel, maar toch af een toe wel een botje...

Vandaag niet veel, maar toch af en toe nog wel een botje…

Links van mij zie ik Marcel Gons en Dirk den Heijer niets vangen. Rechts van mij de gebroeders Welp en Marc Zomerdijk. Ook niks! Wandelaars hebben tijdens het wandelen ook niks gezien. Als je ruim een uur gevist hebt, weet je dat nog bijna twee uur mag. Is wel prettig, want dan kan je nog meer uit de kast halen om alsnog een visje te vangen. Vandaag maakte het, bij ons, niet veel uit wat we uit de kast haalden. De vis liet zich gewoon niet zien. Rond half 11 had ik het idee dat er wat stroom in kwam en dan word ik weer een beetje enthousiast. Zou die stroom misschien het verschil kunnen uitmaken? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet, is dat ik toen mijn tweede visje wist te vangen en dat Robin er ook op de valreep nog eentje wist uit te trekken. Tussendoor had Léon er ook nog eentje weten te vangen. Kort samengevat: zeven man had in 3 uur tijd welgeteld 5 botjes weten te vangen. Vanwege die onchristelijke aanvangstijd, 8 uur, moesten we om 11 uur stoppen en konden we niet echt optimaal profiteren van de stroom die er net in kwam. Als Aad Hollenberg nog eens wat weet…

Op de terugweg naar het clubgebouw hoorde ik dat ver in de noord neef Arie zestig centimeter had gevangen. En oh ja, Cor Zonneveld had er ook twee. Zou ik dan met die twee botjes nog in de prijzen vallen? Helaas, helaas, de mannen Ben Prins, Nico Mooij, Jan Stroomer en John Willems hadden post gevat niet ver bij de strandopgang vandaan en die hadden leuk gevangen. Nog geen tientallen, maar in ieder geval wel meer dan die twee van mij. In de kantine wist Ben mij te vertellen dat zij de hele wedstrijd door last van de stroom hadden en geankerd moesten vissen. Bijzonder toch? Alles wat rechts en links van hen stond te vissen, moest wachten tot ongeveer half 11 voor een beetje stroom in het water en zij hadden het de hele wedstrijd. Wie mij dat kan uitleggen, weet mijn e-mailadres. Ik ben heel nieuwsgierig. Feit is dus wel dat die stroom waarschijnlijk het verschil tussen wel en geen vis betekende. Nog zo bijzonder. Gert-Jan en Hielke stonden vlak bij elkaar ver in de noord en zij waren de enige twee die een zeebaars wisten te vangen. Weliswaar de man er maar 1, maar toch. De zeebaars zat dus daar en de stroom stond alleen vlak voor de strandopgang. Heel bijzonder…

Robin die op valreep zijn vader er nog even uit viste...

Robin die op valreep zijn vader er nog even uit viste…

Gelukkig kent iedere wedstrijd bij ons altijd een winnaar en vandaag was dat John Willems. Volgens mij had hij zes botten en die waren gezamelijk goed voor 130 centimeter. Niet veel, maar vandaag wel goed voor de 1e plek op het ereschavot. Hij vraagt mij altijd de oren van het hoofd, ik denk dat ik maar eens ga stoppen met antwoorden… Geintje! Jan Stroomer zat hem dicht op de hielen, maar bij hem stopte de meetlat bij 115 cm aan bot. Goed voor de tweede plek. Nico Mooij stond daar dus ook te vissen en die pakte met 110 centimeter de derde plek op het ereschavot. Ben Prins stond daar ook te vissen, maar die zie ik pas op plek acht verschijnen. Zal waarschijnlijk wel weer een sinaasappeltje hebben gegeten… Nee op plek vier kom ik Gert-Jan de Zeeuw tegen met 81 centimeter aan vis. Het heeft wat gekost Gert-Jan, maar je ligt op schema… Om de bonnetjes compleet te maken, Willem Olbers was vijfde met 66 centimeter aan vis en Arie Brakenhof zesde. Arie had 57 centimeter aan vis. Proficiat mannen, tijd voor ontspanning. Dit was de laatste wedstrijd voor de zomerstop, dus de hengels kunnen weer voor een paar maanden in het vet. Ga ik zo her en der wel een beetje stiekem oefenen..

Zoals geschreven, was dit de laatste wedstrijd voor de zomerstop en gelukkig hebben we die ene wedstrijd met die “vervelende” aanvangstijd nu ook gehad. Terugblikkend over de afgelopen maanden kan ik niet zeggen dat de start van het nieuwe seizoen nou zo vreselijk goed verlopen is. Of denken jullie daar anders over? Maakt niet uit. Voor nu wens ik jullie helemaal een hele fijne vakantie en op 4 september 2011 hoop ik jullie weer allemaal gezond en gebruind weer terug te zien. Geniet ervan en tot dan…