Verrassende start in 2012

Verrassende start in 2012

Ben benieuwd wat mij dit weer en deze omstandigheden brengen zal. Klokslag negen uur vliegen mijn geheime wapens vol met zeepieren naar Engeland en ben ik er helemaal klaar voor. Ik verwacht geen spektakel, maar toch echt wel een paar visjes. Links van mij, de wedstrijd is ondertussen een half uurtje gaande, zie ik Ronald Stam “spannend” zijn hengel binnen halen en verdomd daar hangt een visje aan. Een kleine bot, maar groot genoeg om op te meten. Kijk, de kop is eraf, nu ik nog. Neef Robin, is een snel leerling, staat al net zo spannend als zijn vader binnen te draaien. En warempel, ook bij hem hangt een bot aan de lijn. Dit keer eentje van 25 cm. Is een flinke en zeker 6 cm groter dan die van zijn vader. En dat alles in het eerste uur van de wedstrijd. Spannend hoor…

Robin meet aandachtig zijn gevangen botje.

Robin meet aandachtig zijn botje

Kom ik nog in beeld? Jazeker wel. Het zal half 11 zijn als ik de eerste tikken op mijn hengel zie. Aanslaan en hangen. Ook een botje. Groter dan die van Ronald, maar weer kleiner dan die van Robin. Mooi, ik zit weer in competitie. Tenminste dat dacht ik even, want nog binnen een minuut vangen zowel Robin als zijn vader weer een vis. Ronald heeft nu een klein gulletje en Robin draait weer zo’n lap van 25 cm binnen. Ik moet tot half 12 wachten voor ik weer tikken zie. En wederom weet ik een botje te vangen. Geinig, Ronald ben ik nu voorbij. Robin nog niet. Flikt die Stam het weer. Binnen een minuut na mijn vis draait hij er alweer eentje binnen. Sta ik gelijk weer op de derde plek. Lekker hoor…

Om mij heen was nog niet veel gevangen. Ik hoorde dat Kees Zonneveld er een had en Willem Ooms ook. Zelf heb ik Willem Castricum nog een vis binnen zien draaien. Kortom, wel vis, maar niet veel. Misschien zijn die twee visjes van mij nog wel goed voor een leuke stijging in het algemeen klassement. Je weet immers nooit. Om even over twaalf uur word ik opgehaald met de tractor en hoor ik dat Frank zeven vissen heeft gevangen en Willem Olbers zelfs acht. Mijn broer Léon had er ook drie. Gaat lekker zo, waar blijf ik dan met mijn twee visjes? Op zes man, ben ik al zesde en de rest moet nog binnen komen. Beloofd niet veel goeds. Ben er uiteindelijk negentiende mee geworden. Maak je geen klapper mee…

Robin met die megagul van zijn vader

Robin met die megagul van zijn vader

Na heel veel rekenwerk, er waren veel mensen met vis, kan nu gezegd worden dat Frank Juffermans goed heeft staan vissen. Zijn zeven vissen waren goed voor 163 cm aan vis en de eerste plaats in het dagklassement. Willem Olbers zijn acht vissen waren goed voor 162 cm. Een vis meer dan Frank, maar toch uiteindelijk niet verder dan de tweede plaats in het dagklassement. De derde plaats is voor Ben Prins. 143 cm aan vis. Vierde is Frans Glorie geworden met 138 cm aan vis en de laatste waardebon is voor Willem Ooms met 70 cm aan vis. Er waren welgeteld 26 deelnemers met vis en de niet vangers en de niet aanwezigen krijgen 28 punten aan hun broek. Dat is toch wel eens anders geweest in januari. Begrijpen jullie nu waarom ik zo heerlijk heb staan vissen…

Zondag 5 februari mogen we weer. Houd er rekening mee dat er dan een wedstrijd wordt gereden op de moutainbike van Castricum aan Zee naar Bergen aan Zee. Zoek bij voorkeur je visplek richting zuid. Dan zijn wij, maar ook zij, niemand tot last.