Da’s lang geleden !

Da’s lang geleden !

Met het schaamrood op mijn kaken richt ik mij tot U, trouwe bezoekers van deze website. Te lang heb ik niets van mij laten horen. Als chroniqueur van de wedstrijdcompetitie heb mijn taken schromelijk verwaarloosd. Mijn excuses daarvoor. Ik kan eigenlijk niets ter verdediging aanvoeren dan luiheid en gemakzucht. Genoeg nu met dat gezever. Ik ga gewoon ouderwets aan de slag en maak een groot verslag van de laatste 3 wedstrijden. Over de wedstrijd van 19 september kan ik kort zijn . Ik was er niet bij en kan U derhalve niet berichten over de gang van zaken anders dan de verdeling van de ereplaatsen.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma met 176 cm.
Op de tweede plaats Nico Mooi met 154 cm.
Op de derde plaats KeesJan Castricum met 104 cm.

Met 27 man aan de waterkant, waarvan 13 met vis is er totaal  8,49 meter vis gevangen. Zo, dat schiet lekker op. Als U zich afvraagt waarom ik, en met mij nog 3 anderen, er niet waren, dan meldt ik U dat wij op de terugreis waren van een geweldige  visvakantie in Noorwegen.Over de wedstrijd van 9 oktober kan na langdurig  navorsen van mijn reeds tanende geheugen het volgende verhalen.

” Kan ik het nog wel. ”

Nu weet ik wel dat de creatievelingen onder ons  hier een totaal andere invulling aan geven, maar voor alle duidelijkheid, ik bedoel toch echt strandvissen. Als ik wat onwennig het strand oploop na zo’n lange tijd bekruipt mij toch zo’n gevoel van twijfel. Wat gaat het worden? Ik kan daar heel kort in zijn : ” Het werd niets.”
Ondanks verwoede pogingen mijnerzijds bleven mijn haken leeg. Na een uurtje kon ik een botje van 16 cm aantekenen. Even later kwam Jaco  een bot van 19 cm laten zien. Ook Hielke kwam niet echt op dreef en scoorde een totaal van 76 cm. Tot mijn grote spijt bleef ik steken op twee  botjes, in totaal  33 cm.  De laatste van de twee kwam 10 minuten voor tijd aan land. Dit tot verbijstering van Jaco die de hoop koesterde mij klop te geven. Met een deelnemersveld van 31 man, waaronder 3 gastvissers, werd er in totaal 11,82 meter vis gevangen, gemiddeld 38 cm de man. Navraag leerde mij dat de vis erg plekkerig zat en klein van formaat was. Nu denk ik wel dat er een oorzaak ten grondslag ligt aan deze dramatische cijfers. Ik zeg “Bakkumer oorlog”. Als geboren en getogen Bakkumer kan en mag ik, en met mij vele anderen, de Bakkumer oorlog niet zomaar voorbij laten gaan. Voor de onwetende onder U, Bakkumer oorlog is de jaarlijkse kermis in Bakkum. Een spektakel wat zijn weerga niet kent in de wijde omgeving van Bakkum en omstreken. Van heinde en verre komt men om dit feest te vieren. Limmenezen, Egmonders, vanuit Heiloo, allemaal komt men naar Bakkum. Menig relatie wordt geboren of verbroken tijdens die kermis. Vriendschapsbanden worden aangehaald, en dat alles onder het genot van een drankje. Ook ik had mijn vizier op de Bakkumer kermis gericht. Misschien dat dit een pover excuus was voor de magere vangsten van die dag. In ieder geval, de einduitslag is als volgt:

Op de eerste plaats Kees-Jan Castricum met 156 cm.
Op de tweede plaats Martin Duijn met 124 cm.
Op de derde plaats Tim van Egmond met 94 cm.

De gelukkige in de tombola waren Rob Jongkind, Hans Hollenberg en Willem Castricum.

Wist U dat:

Tim van Egmond samen met zijn opa in de prijzen viel en dat hij in ieder geval mij het nakijken gaf.
KeesJan Castricum, als gedoodverfde outsider, aan een inhaalrace is begonnen door voor de tweede maal in successie bij de eerste drie te eindigen.
Ik maandagmorgen wakker werd met een jeu de boules baan in mijn hoofd.
Ik volgend jaar Bakkumer Oorlog maar oversla.
Ik nu al weet dat ik toch weer heen ga.

Gert-Jan de Zeeuw.