een zinderend einde.

een zinderend einde.

Een zinderend einde.
De laatste wedstrijd van de competitie 2017-2018 werd gevist op 18-03-2018 en anders dan de titel zou doen geloven was het bitterkoud. De Siberische oostenwind, 4-5 Bft, zorgde voor een gevoelstemperatuur waarbij je het liefste je handen in je zakken hield. Op zo’n 250 meter noordelijk van de strandafgang nam ik afscheid van Hielke die richting Egmond naar Sjaak zijn slurfje, ging. Het afgaande tij bood mij een mooie gelegenheid om door het zwin op de bank te komen. Met af en toe een korte opwarmpauze lukte het om de hengels op te tuigen. Terwijl ik heen en weer ijsbeerde om een beetje warm te blijven besefte ik dat dit seizoen een zinderde ontknoping wachtte. Slechts vijf punten scheidde de nummers één en twee in de competitie. Peter Mourits ging met 42 punten fier aan de leiding maar voelde de hete adem van Sjaak Tessel, 47 punten, in zijn nek. Sjaak, die door een noodgedwongen overnachting in Gambia een wedstrijd miste en daardoor de volle mep, 19 punten, aan zijn broek kreeg. Peter, die vanwege nachtwerk af en toe een mindere wedstrijd viste. Zo langzamerhand kwamen de andere deelnemers het strand op. Sjaak op zijn hopelijk gerepareerde quad en Arie reden voorbij, even later gevolgd door Cor Zonneveld met zijn tractor/aanhanger met passagiers. In de verte zag ik de gebroeders Welp naderen. Normaal ben ik wel op wat privacy gesteld maar in dit geval ontving ik ze met open armen. Immers, in de luwte van hun huifaanhanger zou het goed toeven zijn. Even later zat ik dan ook in de aanhanger gezellig te kletsen met Hans en Gerard Welp en Gerard Duin. Toen het tijd was om te gaan vissen kwam ik erachter dat de pieren in mijn kar veranderd waren in ijssticks en zich nog maar slecht op de haak lieten steken. Gelukkig hebben de Welpen niet alleen een groot lijf maar ook een groot hart. Zonder aarzelen werden mij boterzachte pieren aangeboden en kon het vissen beginnen. Ik kan daar zeer kort over zijn, het was niks. Na ongeveer een uur haalde ik tot mijn stomme verbazing een wijting, die er zelf ook niets van begreep aan de kant. Maar, met 22 cm was ik wel van de nul af. Verder was het vooral uit de wind blijven en kijken of er nog een visje te verschalken viel. Hoe wij ook probeerde, niets hielp. Van ons vieren bleef ik de enige met vis. De vriendelijke uitnodiging om even mee te rijden naar de strandopgang sloeg ik onder dankzegging jammer genoeg af. In het clubhuis aangekomen was KeesJan er al met dank aan Gerard Welp, en kon de einduitslag worden opgemaakt.

Op de eerste plaats; Hielke Boomsma met 1,68 meter vis.
Op de tweede plaats; Peter Mourits met 1,06 meter vis.
Op de derde plaats ; Good old Co Molenaar met 1,04 meter vis.
Jan Stroomer, Ronald Stam en Hielke gingen naar huis met een tombola bon.

Wist U dat.
Er met 21 man slechts 11,31 meter vis is gevangen.
Peter Mourits met zijn tweede plaats kampioen is met 44 punten en 55,23 meter vis.
Sjaak op een voor hem teleurstellende 5de plaats eindigde en daarmee het kampioenschap aan zijn neus zag voorbij gaan.
Sjaak wél runner up is met 52 punten en 40,69 meter vis.
Hij er wel alles aan gedaan heeft om Peter voorbij te streven en dat een vakantie in Gambia niet erg hoog op zijn ToDo lijstje staat.
Hielke derde is geworden met 101 punten en 29,82 meter vis.
Wij met zijn allen ruim 505 meter hebben gevangen.
Wilfried Duijs een mooie gul van 46 cm wist te vangen en daarmee de prijs voor de grootste rondvis in de wacht wist te slepen.
Diezelfde Wilfried 5de in de competitie is geworden.

Peter Zijp met een bot van 44 cm de prijs voor de grootste platvis heeft gewonnen.
Arie Brakenhof een afsleepdienst op ons strand is begonnen daar er weer een quad met panne stond.
Ik later heb vernomen dat de oorzaak een los contactje was.
Peter Hollenberg, 4de in de competitie, op zijn T.V. live zag hoe Hielke en ik het strand op wandelden.
Hij na het uitlaten van zijn hondje nog even op de beeldbuis ging kijken om er achter te komen dat Jan Stroomer op zijn uitverkoren plekje was gaan staan.
Co Molenaar zijn derde plaats in dag uitslag vierden met een heuse after fishingparty.
Gerard Duin remote fishing introduceerde met de bereidwillige hulp van Gerard Welp.
Ik toch beter met de gebroeders Welp had kunnen meerijden daar mijn kar vlak voor de strandopgang kapseisde en in de vernieling raakte.
Ik er voor gekozen heb om een nieuwe te kopen, build by Léon.
Als ik het strand op ga het over de strandafgang heb en als ik het strand af ga het over de strandopgang heb.
Ik iedereen wil bedanken voor alle hulp die mij dit seizoen is geboden.
Op 15-04-2018 de eerste wedstrijd van seizoen 2018-2019 is.
Ik ga zeggen, tot dan.
Gert-Jan de Zeeuw.
P.S.
Ik mijn teerbeminde hartelijk bedank voor haar correcties aangaande schrijf -en stijlfouten.
GJ