Herhaling van zetten

Herhaling van zetten

 

Herhaling van zetten.

Zondag 19 maart was al weer de laatste wedstrijd van onze competitie en leek in veel opzichten op de voorlaatste. Een harde wind teisterde al enige tijd onze visgronden en deed vermoeden dat het  ook dit keer een hels karwei  zou worden om een visje te vangen. Verhaalde ik in het vorige verslag iets over geclipte lijnen, ook ik ben, gelijk een crea-bea, bezig geweest en wist met het nodige gepriegel twee lijnen te “clippen”.  Nu zou de winst van een geclipte lijn schuilen in stroomlijning.  Bij een goede worp zou de lijn als een streep door de lucht schieten  om vervolgens een stuk verder de zeebodem te beroeren. Welnu, op een dag als deze zou daar winst te behalen zijn. Omdat de benenwagen momenteel wat stroever loopt besloot ik wat dichter bij de op/af gang te gaan staan. Zo ter hoogte van de antenne moest het gaan gebeuren en met 70 prijswinnende pieren van Rik moest het al gek gaan wilde ik geen visje vangen.

Goed gemutst, in verband met een terugwijkende haargrens, maar ook omdat ik toch  een goed resultaat wilde behalen wandelde ik naar het strand. Op het plateau raakte ik nog even in gesprek met Frank en Léon en de laatste adviseerde mij gekscherend dat  ik vandaag met gifgroen of knalrode wapperlijnen moest  gaan vissen. Op het strand concludeerde ik dat de omstandigheden niet veel verschilde met drie weken gelden. Een harde wind,  5 á 6 Beaufort uit het zuidwesten en een behoorlijke branding.

Om 09.00 uur, geflankeerd door Co en Cor op links en vader Aad op rechts begon ik de wedstrijd. Het moet gezegd worden, die geclipte lijn vloog een mooi eind weg. En daar was dan ook alles mee gezegd. Mijn andere hengel was voorzien van een normale onderlijn en die werd  tegen de bank gedeponeerd. Het wachten kon gaan  beginnen. Om mij heen kijkend zag ik in de verte de gebruikelijke blotekontenzwemmers , hondenbezitters en later ook kite- surfers. Ondanks  het regelmatig  verversen van pieren zag ik geen enkele aanbeet. Dan maar eens even buurten bij Co en later ook bij vader Aad. Het gebrek aan vis gaf mij ook mooi de gelegenheid om de kunsten van die kite-surfers eens te bekijken. Sodeju, die gasten hadden de tijd van hun leven met  een flinke branding en een stevige wind. Op enig moment kwam Co aanwandelen en konden we een bot van 33 cm noteren, gevangen aan, jullie raden het al, een gifgroene wapperlijn. Ook vader Aad ving vis, uiteraard aan knalrode wapperlijnen. Had Léon dus toch gelijk. Ikzelf ving  op de valreep nog een botje van 19 cm.

Aangezien dit de laatste wedstrijd van de competitie was werden er nog fanatiek pogingen gedaan om een plaatsje in de rangschikking op te schuiven. De strijd spitste zich toe om de plaatsen twee en drie   daar de nummer een niet meer in te halen was. Ook onderlinge  “ broedercompetities ” kwamen tot een climax. Omdat Hielke en Jaco zo ongeveer ter hoogte van Egmond stonden te vissen duurde het even voordat  de uitslag, met behulp van Gerard Welp omdat Kees verhinderd was, tot stand kwam.

Op de eerste plaats Sjaak Tessel met 159 cm vis.

Op de tweede plaats Hielke Boomsma met 131 cm vis.

Op de derde plaats Willem Olbers met 95 cm vis.

Wist U dat:

Er in deze wedstrijd 7,91 m vis is gevangen.

De vis niet plekkerig zat maar fragmentarisch verdeeld was.

Co zijn wapperlijnen had voorzien van kunstalgen.

Hieronder competitienieuwtjes en de eindstand volgen.

Cor Juffermans alles in het werk stelde om boven zijn broers te eindigen.

Dat dit hem ook gelukt is met drie punten.

Hans Welp zijn Grote broertje klopte.

Arie Brakenhof met één punt verschil Willem Olbers klopte in de strijd om de vierde plaats.

Arie hiermee “ Best of the Rest “ was .

Op de derde plaats Peter Mourits eindigde met  92  punten en   34,71 meter vis.

Op de tweede plaats Sjaak Tessel eindigde met 78   punten en  36,80 meter vis.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma staat met 59  punten en  43,08 meter vis.

 

De prijs voor de grootste rondvis ging naar Martin Duin met een zeebaars van 65 cm.

De prijs voor de grootste platvis was voor Sjaak Tessel met een bot van 46 cm.

Er in deze competitie in totaal een halve kilometer vis is gevangen.

Er uitschieters waren als een paling van 62 cm, een zeebaars van 65 cm.

De meeste in het oog springende vangst werd gedaan door Jaco, namelijk een zoute haring met uitjes.

Jaco op de zevende plaats eindigde en de aankomende competitie echt zijn best gaat doen.

Ik Lydia wil bedanken voor haar hulp met betrekking tot de uitslagen op de site.

Ik Kees wil bedanken voor weer een jaar in het wedstrijdsecretariaat.

Hielke en Jaco de zomeravondcompetitie gaan doen, zie hiervoor de agenda op de website.

Ik vol goede moed aan de volgende competitie ga beginnen.

Tot ziens in het clubhuis of op het strand.

Gert-Jan de Zeeuw.