It giet oan 1

It giet oan 1

It giet oan 1.
De vertaling van deze legendarische woorden is , het gaat door.
Zoals jullie wel weten gaan de wedstrijden van de Salamander, ongeacht de weersomstandigheden, altijd door. Zo ook op 10-02-2019. De vooruitzichten waren niet al te best. Een stevig windje vergezelt door regenbuien. Niet dat je zegt, het komt met bakken uit de hemel vallen, maar eerder zo’n zeikregen waar je uiteindelijk, inderdaad, zeiknat van wordt. In dat perspectief bezien kan je It giet oan ook vertalen met , het giet maar door. Omdat ik geen idee had, en niet voor het eerst, waar de vis zich ophield besloot ik voor de Deining te gaan staan. Voor diegenen die niet bekend zijn met het strand van Bakkum, pak em beet , 200 meter noordelijk van de strandafgang. Over het vissen kan ik kort zijn. Daar waar ik stond was geen vis. Ik kon met veel pijn en moeite mijn lood aan de grond houden en eigenlijk had ik aan 6 pieren genoeg gehad. Wat ik ook deed, géén vis. Met een allengs nat wordende rug besloot ik dan ook om op tijd te stoppen en wandelde ik richting de strandopgang. Ruim voor de anderen zat ik in ons gezellige maar ook lekker warme clubhuis te genieten van een bakkie.
Op de eerste plaats eindigde : Peter Mourits met 3.69 meter.
Op de tweede plaats eindigde : Hielke Boomsma met 2.65 meter.
Op de derde plaats eindigde : Leo Pancras met 1.98 meter.
Wist U dat:
Er met 21 man 19.32 meter vis is gevangen.
Gerard Duijn karkampioen werd.
Gerard Welp uitloopt op zijn broertje Hans.
Frank Juffermans met fiets en fietskar door het duin naar het strand van Bakkum noord ging.
Het duin daar toch wel hoog en steil was maar dat dit een goede beenspier oefening was.
Frans Glorie voor zijn verjaardag onderlijntjes van Hielke had gekregen maar dat hij er niks mee ving.
Ik op beter weer hoop voor de 03-03-2019.
Gert-Jan de Zeeuw.