No habla Espagnol

No habla Espagnol

 

 

No habla Espagnol.

 

Nu Sinterklaas en Zwarte Piet al lang en breed terug zijn in Spanje, de kerstman zijn rendieren aan het vangen is en  ik enige digitale storingen heb overwonnen komt hier dan ten lange leste het verslag van 26 november.

Met een deja vu gevoel liep ik die zondag, in alle vroegte, samen met Hielke het strand op. Tegen een stevige wind  inlopend ontwaarde ik in het donker een woeste branding. Ik had het gevoel dat ik een paar weken terug in de tijd was. De vorige wedstrijd werd immers onder gelijke omstandigheden gehouden, en dat was bepaald geen succes met in totaal 68 cm vis. Terwijl we naar de waterlijn liepen dacht Hielke in de verte een gedaante te zien.  Omdat mijn ogen wat slechter zijn en mijn nieuwsgierigheid groter besloot ik even te kijken wie ons klopte op het onderdeel veel te vroeg op het strand zijn. Diep weggedoken in zijn warmtepak stond er een volkomen vreemde te vissen. Toen ik hem aanspraak antwoorde hij in het Spaans. Een taal waarvan  “ dos cerveza ” als meest gebruikte uitspraak voor in mijn mond lag. Ene Piet, niet die zwarte, kwam vanuit de luwte aangewandeld en probeerde op zijn nederpools  het een en ander te vertalen. Toen we vertelde dat er wedstrijd werd gevist met wel 40 deelnemers,  ietwat overdreven wellicht,  maakten zij bereidwillig plaats door op advies van Hielke een beetje de zuid in te gaan. Zo ter hoogte van sports at sea zou er een  goede stek zijn.

Na dit alles wandelde we getweeën richting het noorden. Na 200 meter vond ik het welletjes. Er lag een mooie stuwwal van +/- een meter hoog die mij wel wat leek. Stonden de spullen lekker droog.  Na het optuigen was het wachten geblazen. Omdat Cor Zonneveld niet meedeed kwamen  als eerste Arie B. en Peter M. , gelijk een Siamese tweeling op de quad van Arie voorbij rijden, gevolgd door Sjaak T. redelijk onherkenbaar doordat hij zijn slechtweerhelm op had. Als laatste kwamen de gebroeders Welp met  aanhang(er)  het strand op. Al wachtend om mij heen kijkend zag ik ter hoogte van de strandopgang nog wat blotekontenzwemmers te water gaan. Geen idee wat daar nu aan is, maar goed, ieder zijn meug.

Met Hielke ten noorden en Willem O. aan de andere kant van mij  begon om negen uur de wedstrijd en  deponeerde ik een lijn dichtbij en eentje wat verder weg. Langzamerhand kwamen de vangsten op gang. In de verte zag ik regelmatig een visje boven water komen en zelf begon ik ook te vangen. Niet dat het storm liep, ten slotte waaide het hard genoeg, maar voldoende om met een goed gevoel terug te kijken op deze wedstrijd. Zonder al te veel problemen kon ik om 12 uur gaan in pakken met 178 cm vis op mijn conto. Tijdens de terug wandeling zag ik nog een stel jochies luid schreeuwend  het water inrennen.  Nu ben ik geen koukleum maar dit doe ik ze niet na.

In het clubhuis kon de einduitslag worden opgemaakt.

Op de eerste plaats : Sjaak Tessel met 2.51 cm.

Op de tweede plaats: Gerard Welp met 2,48 cm.

Op de derde plaats    : Hielke Boomsma met 2,38 cm.

Gerard Duijn, vader Aad en zijn zoontje Paul naar huis  gingen met een tombola bon.

Wist U dat :

Er van de  24  vissers er 19 man vis hadden

Die totaal 52 meter vis vingen.

Peter Mourits bijna zijn hengel kwijt was maar omstanders hem de goede richting op stuurde.

Ik in de verte een man het strand op zag komen die meteen de waterlijn opzocht om het zoutgehalte van de zee wat te verhogen.

Ik meteen wist wie dat was en navraag in het clubhuis mijn vermoeden bevestigde.

Willem Olbers even kwam buurten en ik iets zwarts in zijn hand ontwaarde.

Hij beweerde dat het een zaadlozing van een Manta rog was.

Hij wel vaker uit zijn nek l..lt.

Gerard Welp zich genoodzaakt zag te verkassen omdat anderen te dicht  naar zijn zin om hem heen gingen staan.

Hem dit geen windeieren opleverde maar  wel 2,48 meter vis.

Hij tot 12.57 uur op de eerste  plaats stond totdat Sjaak binnenkwam en hem met 3 cm klopte.

De volgende wedstrijd de kerstwedstrijd is.

Er na afloop van de prijsuitreiking gelegenheid is om dit jaar, in plaats van de nieuwjaarsreceptie , af te sluiten met een hapje en een drankje.

Er wel voor de wedstrijd betaald moet worden maar iedere visser word gecompenseerd met consumptiebonnen.

Er voor iedereen weer een leuke attentie is.

Ik uit voorzorg maandag maar vrij heb genomen.

Met vriendelijke groet

Gert-Jan de Zeeuw