Nog meer goede voornemens en zo.

Nog meer goede voornemens en zo.

 

Jawel beste visvrienden, we zijn inmiddels al meer dan twee maanden  bezig met 2018 en dan denk ik toch nog even terug aan de goede voornemens die ik traditiegetrouw elk jaar met oud en nieuw mijzelf opleg, in de wetenschap dat er meestal bar weinig van terecht komt. Eigenlijk is het enige goede voornemen er géén te hebben. Dat maakt het leven een stukje makkelijker en overzichtelijker. Alle ideeën betreffende , minder roken, doe ik al jaren niet meer, minder bier drinken, begin ik niet aan want veel te lekker, meer sporten, veel te vermoeiend en ga zo maar door, ik doe  er niet meer aan. Geheel tegen mijn principes in had ik toch, op de valreep van 2017 nog  een goed voornemen. Ik zou U eerder berichten over de wedstrijden van de Salamander. Meteen na de wedstrijd zou ik mij achter de Laptop zetten om U vervolgens verslag te doen van het wedstrijdgebeuren. En, zoals gebruikelijk met goede voornemens, ging dat natuurlijk ook niet door. Dus met enige vertraging alsnog verslaggeving van de afgelopen twee wedstrijden. Met nog één wedstrijd voor de boeg nadert dit seizoen een zinderende ontknoping.  Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt slechts vijf punten. Begin dit jaar bedroeg het verschil nog 18 punten.

De eerste wedstrijd van  dit jaar, op 21 januari,  werd gewonnen door Hielke Boomsma met 2,21 meter vis.

Nummer twee was  Sjaak Tessel met 2,18 meter vis.

Op de derde plaats eindigde Frank Juffermans met 1,04 meter vis.

Totaal werd er deze wedstrijd, met 29 deelnemers,  13,88 meter vis gevangen.

Er valt weinig te melden over deze wedstrijd anders dan dat het frisjes was en de vis erg plekkerig verdeelt was en dat van de 29 deelnemers er 5 de nul hielden

De voorlaatste wedstrijd dit seizoen werd gevist op 18 februari.

Ik ontving echter op 15 februari van een goede vriend, alleen jammer dat hij niet vist, een uitnodiging  samen met hem en anderen aan te zitten aan een bierdiner op 17 februari. Dit bierdiner georganiseerd door “  de Bierverbinding “ vond plaats in de cultuurkoepel in Heiloo, de kerk van de voormalige Willibrordus inrichting. Bij het woord bierdiner kreeg ik visioenen van grofstoffelijk eten en veel bier. Nu is zoiets altijd lastig voor een wedstrijd maar hé, bij nacht een man bij dag een man. Ik kan jullie vertellen dat de werkelijkheid heel anders was. In een schitterende ambiance werd een 8 gangen diner geserveerd met bijpassende speciaal bieren, geselecteerd door Frans Ruiter, oprichter van de Bierverbinding. Van bierslempen, altijd lekker en leuk, was deze keer geen sprake. Hier was het motto, genieten van mooie gerecht en een bijpassend glaasje bier. Al met een mooie avond waarvan ik voldaan en gelukkig bijna nuchter thuis kwam.

Maar er moest de volgende morgen natuurlijk wel worden gevist.

Omdat ook ik wat ouder word en de benen dat laten weten vond ik zondagmorgen, na een korte wandeling noordwaarts een, naar ik dacht, mooie stek aan zuidkant van een kom. Omdat het lichtjes vroor maar wel stevig waaide was het optuigen even een dingetje met een paar koude vingers. Met af en toe een opwarmpauze lukte het om op tijd klaar te zijn. Met Arie B. op links en aan de andere kant van de kom Frans G. en Nico W. kon de wedstrijd om 09.00 uur beginnen. Ik heb geen idee wat ik verkeerd deed maar succes bleef uit. Zag ik in de verte Frans met enige regelmaat een visje vangen, voor Arie en mijzelf was het noppes nakkes nada. Terwijl de zon zich liet gelden, de temperatuur aangenamer werd en er steeds meer wandelaars het strand opkwamen deed ik niet veel meer dan ongeschonden pieren vervangen door verse exemplaren en dat proces na een kwartiertje weer te herhalen. Halverwege de wedstrijd besloot  Arie bij gebrek aan vis te verkassen richting het noorden. Voor mijzelf het sein om de andere kant op te gaan. Na enige tijd stond ik naast KeesJan C. en de gebroeders Welp en Gerard D.  Ook hier liet Vrouwe Fortuna mij in de steek. Met nul vis op mijn conto keerde ik huiswaarts. In het clubhuis kon, na enige tijd,  de balans worden opgemaakt.

1ste plaats voor Hielke Boomsma met 5,49 meter vis.

2de plaats voor Sjaak Tessel met 4,16 meter vis.

3de plaats voor Jan Stroomer met 4,02 meter vis.

John Willems, Peter Mourits en Peter Zijp gingen naar huis met een tombola bon.

Wist U dat :

Er met 29 man 42,2 meter vis is gevangen.

Sjaak panne kreeg aan zijn quad en Arie hem naar huis moest slepen.

Daardoor de prijsuitreiking wat op zich liet wachten.

Paul H. na o.a. 3 vissen in één haal een zéér goed resultaat liet optekenen met 3,16 meter vis.

Jan Stroomer , ons werpkanon, ze van ver weg haalde, vaak met drieën te gelijk.

Gerard Duijn zich gelukkig prijsde toen hij zijn afgeworpen lijn weer binnenhaalde maar de zaak zo in de war zat dat er toch nog de schaar in moest.

Hans Welp zijn broertje Gerard in de laatste minuut van de wedstrijd versloeg met  3 centimeter.

KeesJan met één hengel de nul hield en Cor Hes en ik met twéé hengels ook, wat op zich wel weer een prestatie is.

Cor Juffermans een culinair genie is geworden door het internet en daar recepten heeft gevonden om zelfs een drol lekker te maken.

Om over drollen te spreken :

S.T. op zaterdagavond een feestje had en te maken kreeg met de drie P ‘s.

Pils, patat en de volgende morgen poepen op het strand.

Gelukkig wel met de schouderbandjes van zijn waadbroek tussen zijn tanden en zonder te spetteren.

Het kampioenschap retespannend is en op 18 februari de beslissing valt.

De Bierverbinding een eigen website heeft met daarop de agenda met bierproeverijen enz.

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan de Zeeuw.