Nieuws

Het laatste Nieuws

Op donderdag 28 september 2023 zijn de visverenigingen HVC Limmen,  De Sander uit Akersloot, de Steenvlieg en de Salamander opgeheven en gefuseerd met HSV Castricum tot de nieuwe en grootste sportvereniging van Castricum:

Sportvisserij Castricum 

De ondertekening van de akte van fusie was een gezellige gebeuren in de kantine aan het Wouterland met veel saamhorigheid, die gecreëerd is olv Kees Schotanus als procesbegeleider van het fusietraject. Na de ondertekening gaf de kersverse voorzitter van de Sportvisserij Castricum, Erik van Duuren, een mooi kunstwerk van Fleur Kempe waarop het nieuwe logo stralend op de 5 oude logo’s schijnt, aan Kees, de wethouder, de Notaris en 1 ook voor in de kantine!


Lees hier meer: Sportvisserij MidWest Nederland – Sportvisserij Castricum is een feit.

 

 

 

 

Vomar klant is Koning mee sparen voor de Salamander:

DE leden van de vereniging kunnen met onderstaande UNIEKE CLUBCODE hun Klant-is-Koning kaart koppelen aan de vereniging en direct beginnen met sparen EN de clubkas spekken!
JOUW UNIEKE CLUBCODE IS:
SACA2022

Koppel jouw kaart met de clubcode; ieder kwartaal krijgt de club het gespaarde bedrag op de rekening gestort (vanaf €20 in totaal).

Een top vangst op zee

De eerste keer dit jaar op zee geweest met mijn visboot. Met een mooie gladde zee voeren Jan Stromer en ik naar een wrak op de navigatie hier vingen wij heel veel scharren, dit vonden wij naar een paar uurtjes genoeg en besloten om nog een keer te verkassen naar een andere stek. Hier opnieuw geankerd en weer een bult scharren maar geduld werd beloond met mooie gullen die we binnen konden halen waarvan eentje ca 70cm. Hierop besloten wij deze mooie dag af te sluiten en onze  buit naar huis te brengen.  Gerard

 

 

 

De Salamander bestaat 50 jaar!

Dit gaan we voor alle belangstellenden vieren op zaterdag 27 mei van 15 – 17 uur op het plein aan het  Wouterland en in de kantine. u bent van harte welkom!

uitnodiging de Salamander 50 jaar

 

Bootleden

De eerste boten liggen weer in het botenvak op het strand. Nog niet alle boten zijn gekeurd, meld je daarvoor aan bij de keuringsmeesters, via de groepsapp!

 

Vomar klant is Koning mee sparen voor de Salamander:

Jouw inschrijving voor CLUB IS KONING sparen voor Zeeboot- en strandvisvereniging de Salamander is gelukt en jouw vereniging staat vanaf nu ingeschreven. Welkom! Leden van de vereniging kunnen met onderstaande UNIEKE CLUBCODE hun Klant-is-Koning kaart koppelen aan de vereniging en direct beginnen met sparen en de clubkas spekken!
JOUW UNIEKE CLUBCODE IS:
SACA2022

Onze vereniging bestaat 50 jaar!!

In 1973 werd in Castricum de zeeboten- en strandvisvereniging opgericht, vernoemt naar het voormalig oorlogsschip de Salamander waarvan het wrak zich op het strand van Castricum bevind.

In de hoogtijdagen van Zeeboten en strandvisvereniging de Salamander lagen er plusminus 70 visbootjes tegen de duinen op het strand van Castricum. Eensgezind werd op vrijdagavond zand weg geschept zodat op zaterdag en zondag de visbootjes met handkracht naar de waterlijn konden worden gebracht. Vaders en hun zonen kozen het ruime sop om een maaltje vis te vangen. In de loop der jaren nam het aantal visboten af en werd het accent verlegd naar het strandvissen.

Ter gelegenheid van dit jubileum nodigt De Salamander alle leden en oud-leden uit voor een receptie in onze kantine op sportpark Wouterland te Castricum, van Haerlemlaan 31a, op 11 maart van 15 tot 17 uur om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen. Meld je aan op de website op het contactformulier.

Wij hebben niet alle adressen meer van 50 jaar ledenbestand. Mocht u lid zijn geweest en heeft u geen uitnodiging ontvangen, U bent wel van harte welkom. Graag wel aanmelden op de site: (https://www.zeevisvereniging-de-salamander.nl/contact).

Linda

Er volgt op 27 mei een pleinfeestje  voor leden en genodigden.

 

Het bestuur van de Salamander nodigt alle leden uit om op 4 november in onze kantine met elkaar van gedachten te wisselen over de fusieplannen naar een gezamenlijke visvereniging ‘Sportvisserij Castricum’.

Wij hopen dat jullie massaal komen.  Alleen dan kunnen we de schouders eronder zetten en samen gaan naar een mooi nieuw feestelijk jaar: 50 jaar de Salamander en verder!

Datum: 4 november

Tijd: 19.30 uur

Plaats: de kantine van de Salamander