Wedstrijdverslagen

Verslag Strandviswedstrijd 8 mei 2022

Nou komt ie dan weer, dat krijg er van als je derde wordt weer een stukje.

8 mei dag van de moeders, maar de vaders hebben ook wat belangrijks te doen die dag……vissen, met 16 man, het was zeer matig; 2 man met 0,0 vis en de rest zat vlak bij elkaar, maar er waren 3 uit schieters.

nummer 3 met 64 cm Leo, alweer, begin het leuk te vinden; weer gewonnen van vriend Wilfried, nummer 2 met 69 cm de man die niet schrijven kan, Peter, en  nummer 1 met 97 cm terug van weggeweest, Hielke.

Kijk meneer Zijp het valt heus wel mee om iets te typenūüėāūüėā als nou volgende keer de nummer 2 wat schrijft dan heb ik een keer vrij, maar als het zo uit komt dan typ ik weer een stukje hoor en dan breng ik eind van seizoen wel een bundel uit. Zie jullie op 22 mei weer en dan ga ik voor plek 2 want dan mag ik weer wat typenūüėĀ

ps ik zou graag weer eens de tussenstand willen zien.

vriendelijke groet Leonardus

 

Verslag Viswedstrijd 3 april 2022

3 April was een zondag die er mocht wezen. 7.15 Stond mede visser Leo op de stoep achter. Mijn schuur in om de visspullen in te laden, na goede morgen te hebben gezegd, richting Castricum gereden om daar op het strand te gaan vissen. 9.00 uur Aanvang wedstrijd nummer 1 van de competitie .We stonden heerlijk, fris dat wel en droog (tot die ene onweersbui) ik was heerlijk aan het vissen het begon zowat op werken te lijken zo druk ik het had in totaal 14 platte vissen waar bij ook 1 van 39 cm. Tegen twaalven de boel weer op geruimd en richting clubhuis gegaan, want ik dacht stiekem misschien wel prijs te hebben met mijn 406 cm . Ja je weet het niet he, noem geen namen. Voor de uitslag bekend werd moest het papiertje van Willem O. wel drie keer nageteld worden. Maar zoals gezegd de uitslag ging Gert Jan oplezen dat er met 18 vissers wel even 46 meter vis was gevangen die morgen, heel veel  meters vonden wij ook wel. Toen de uitslag

nummer 3 Wilfried Duijs, nummer 2  Sjaak Tessel en nummer 1 (nu eens geen Hielke ofzo maar) Peter Zijp.

Nou mannen het was weer een mooie wedstrijd op naar de volgende op 17 april !                      Groetjes Wilfried Duijs

Verslag viswedstrijd 6 maart

6 maart een dag om niet snel te vergeten, 8 uur stonden we al op het zon overgoten strand, mijn opa maat Wilfried en¬† onder getekende, uurtje ouwe hoeren en toen gingen we los, het duurde ff en toen was de eerste platte binnen na een uurtje had ik er al 3 en na nog een uurtje 2 tegelijk waar van een bot van 35cm en mijn maat helaas nog 0 maar dat vond ik niet heel erg, kon ik eindelijk een keer winnen van ons 2. Om 11.45 alvast inpakken en hup gauw naar club huis want ja ik maakte toch ff kans want hoorde van een voorbijganger dat de rest het wat minder deed en ja hoor het wonder was daar van de 18 mannen die mee deden hadden er 17 vis en helaas een met 0 en we noemen geen naam. Nummer 1 was niemand anders dan de heer H, nummer 2 de heer F een geloof het of niet maar¬† nummer3 LEO eindelijk naar al die jaren trainen met opa Wilfried is het dan toch gelukt, ik ben gewoon derde geworden. Wat een dag, wat een feest daarna thuis, bloemen van moeder de vrouw een ijskoud pilsje heb de hele dag in een roes geleefd……maar nu ff serieus we beginnen vanaf nu gewoon weer op 0 dus de beuk moet er weer in om dit jaar te eindigen bij de top 5 dus, Leo wakker worden zal Wilfried wel zeggen je zit niet in een film. Veel succes allemaal dit jaar en………..ik heb de smaak nu wel te pakken.

Een vriendelijke  groet van die gelukkige opa uit de noord. ook namens mun vriend de andere gelukkige opa uit de noord.

 

Verslag viswedstrijd 16 januari 2022

Na het gebruikelijke bakkie koffie bij Gert’s koffiehuis gaan we weer richting strand. Was het zaterdag koud, het viel nu mee (voor de tijd van het jaar). Om 9 uur gaan alle bonken lood met het gebruikelijke lekkere eten om de vissen te verleiden om gevangen te worden, zover mogelijk het water in. Ik zie Cor al gauw een bot vangen gevolgd door 2 van mijzelf.Tot een uur of 11 en bij elkaar 4 botten en 1 baarsje te hebben gevangen, besluit ik te gaan verkassen. Dat was een goed plan, het werden daar 1 grote bot en 1 baars, en dat allemaal op ondiep water. De mosdiertjes vielen vandaag mee, af en toe een stukje van 20 centimeter (niet mee gerekend). Boven gekomen stonden Gert Jan (kassier) en Kees Jan (standenspecialist) en Elly (kantine specialist). De uitkomst was:

 1. Hielke    3.92 meter
 2.  Frans    2.63 meter
 3. Sjaak     2.00 meter

Daarbij had iedereen vis gevangen, ook de kersverse opa’s uit de Noord. Ik hoorde dat Willem naar de bank wilde, maar bij navragen bleek dat de spermabank. Haha. Er was ook een nieuw lid die ons het visroken bij kan brengen, Smokey John. Hij heeft nog niet gevist maar kwam zijn waadbroek vast inlopen. Co zit tegenwoordig lekker bij Cor op de trekker.

Tot de volgende wedstrijd op 20 februari!

Groetjes Sjaak

 

Verslag viswedstrijd 12 december 2021 

Na eerst aan de koffie te zijn geweest bij Gert, op naar ons mooie strand. Met in het achterhoofd nog de seance van donderdag waar de botten en baarzen om je oren vlogen en geen vuil in het water, togen zo`n 15 vissers vol goeie moed het strand op. Wat ons stond te wachten was in schril contrast met donderdag. Opkomend water tot half 11, uurtje doodtij en dan afgaand tot 12.00 en regen, heel veel regen. Ik kan jullie vertellen dat het helemaal knudde was zondagmorgen. `n straffe wind 5 tot 6, beste branding en vuil heel veel vuil, dit in combinatie met sterke stroming en wind was het `n hele toer. 

Om 9.00 was het startsein en alle loodjes gingen richting de windmolenparken om even zo snel weer richting het strand te komen met `n lijn vol bende dus `n hele toer om `n visje te vangen. Na het hoge water werd het iets rustiger in het water, de wind nam iets af en de eerste visjes werden geland.  Naast mij stond Co `n mooie bot binnen te slepen, gevolgd door Nico die ook z`n uiterste best deed en 2 visje landde. Zelf duurde het tot half 12 voordat ik wat gerammel op de top zag en ook aan het einde 2 vissen noteerde. De eindscore is: 

1 ste W Olbers met `n metertje of 3 

2 de H Boomsma met ongeveer 2 metertjes  

3 de  F Glorie met effe meer als `n half metertje. 

16 Januari 2022 is de volgende wedstrijd dus allemaal fijne kerst en `n super 2022. Iedereen bedankt voor de gezellige nazit, t was top  (ondanks dat Max aan het scheuren was, wat in schril contrast stond met onze verrichtingen)   

Groeten van Henk de Fries (Frans dus)

 

ook 09-12-2020

Sinterklaas, wie kent hem niet.

Na een héél gezellige pakjesavond in “klein “ gezelschap vroeg ik mijzelf de volgende ochtend  af of het zinvol was om voor dag en dauw naar het strand te gaan voor de wedstrijd van 06-12-2020.  Niet dat ik last van een kater had, schoonzoon lief bleef weliswaar maar bier aanslepen, maar om nu al héél vroeg te gaan staan blauwbekken. Met de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd besloot ik om later naar het strand te gaan ten einde te profiteren van de inzichten die anderen bezitten  maar ik helaas ontbeer. Zo tegen 08.00 uur sjokte ik met mijn spullen het strand op en ging na een korte wandeling naast Willem Olbers staan. De kou trotserend tuigde ik mijn hengels op en maakte een praatje met Willem en Peter Zijp die aan de andere kant van Willem stond. Klokke negen vlogen de onderlijnen richting de tweede bank en kon het wachten beginnen. De eerste vangst ,een botje, liet enige tijd op zich wachten. Omdat ik zoals gebruikelijk een onderlijn ver weg had liggen was mijn volgende vangst een wijtinkje van 21 cm. Langzamerhand gingen het tempo en de temperatuur wat omhoog. Omdat Willem na 1 uurtje besloot te verkassen kreeg ik wat meer ruimte. Tot tweemaal toe kon ik een doublet aanlanden met bot, wijting en/of scholenbaars. Tegen het einde van de wedstrijd ving ik nog een mooie bot van  32 cm. Ook Peter Zijp sloot af met een zeebaars van 37 cm. Al met al een beter resultaat dan op 22-11-2020.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma met 741 cm vis.

Op de tweede plaats Willem Olbers met 640 cm vis.

Op de derde  Frans Glorie met 437 cm vis.

Wist U dat.

Ik van de goede Sint als surprise een doosje paracetamol had gekregen maar niet nodig had.

Hielke nog een mooie bot van 40 cm ving.

Er naast bot en zeebaars ook wijting en schar werd gevangen.

Het in de loop van de ochtend steeds mooier en daardoor ook steeds drukker op het strand werd.

Ik dacht dat ik in de verte een zeepaard door het zwin zag lopen doch dat dit Willem Olbers was.

Dat dit hem geen windeieren maar wel vis opleverde.

Hij later op het strandplateau  uit alle zakken van zijn jas zeewater en pieren had lopen.

Hij een nieuwe trend gaat zetten m.b.t. waadpakken.

Ik niet weet of dat nu een schot in de roos opleverd.

Ik de kerstwedstrijd eigenlijk geen kerstwedstrijd wil noemen.

Ik snak naar een biertje in ons o zo gezellige clubhuis.

Ik hoop dat ik jullie allemaal weer gezond en wel mag aantreffen voor de laatste wedstrijd van 2020.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Gert-Jan de Zeeuw.

 

 

09-12-2020

Misschien dat jullie je afvragen waarom er nog geen verslag is van de wedstrijd van 22 november dan kan ik daar een kort antwoord op geven, er was te weinig om over te schrijven. De titel van dat verslag had kunnen luiden, Alleen op de wereld. Ik was zoals altijd vroeg op het strand en besloot richting zuid te gaan. Er stond een stevige branding en dat maakte het voor mij  onmogelijk, om een goede stek te zoeken. Dus op het stille strand, voor de opgang zou ik mijn geluk gaan proberen. Terwijl de tijd verstreek en mijn spullen klaar stonden kwam Sjaak nog even kijken. Niet tevreden met wat hij zag, te weinig water naar zijn oordeel, draaide hij weer om en tufte een paar honderd meter terug. Dit had voor mij een signaal moeten zijn. Laat ik het kort houden, de eerste anderhalf uur stond ik moederziel alleen en verlaten. Zelf de vis wilde mij geen gezelschap houden. Dan voel je je echt wel Remy. Uiteindelijk ben ik toch verkast en ging naast Willem Olbers staan. Gelukkig kon ik voor het eindsignaal van de wedstrijd nog 3 visjes vangen die volgens Willem eigenlijk voor hem bestemd waren. Met 71 cm was ik tot mijn stomme verbazing niet eens de laatste van 17 deelnemers.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma  met 854 cm vis.

Op de tweede plaats Sjaak Tessel met 345 cm vis.

Op de derde plaats Willem Olbers met 326 cm vis.

Wist U dat :

Willem Olbers met de 71cm vis die ik voor zijn neus wegkaapte tweede was geworden en Sjaak Tessel derde.

Willem zich deze keer onthield van grappen die wel door de beugel kunnen.

Gerard Groentjes een paling van 73 cm ving die op weg was naar de Sargassozee.

Frans Glorie een zeebaars van 57 cm ving en daar erg blij mee was.

Er totaal 19,9 meter vis is gevangen.

Dat volgen Sjaak een wind in je waad pak als  heteluchtverwarming werkt.

De volgende wedstrijd op 6 december is en er hopelijk niemand door Zwarte Piet is meegenomen.

Ik op 6 december wat beter ga luisteren naar de mannen die echt verstand van vissen hebben.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Gert-Jan de Zeeuw

Over aas en andere zaken

Een van de dingen die ik als strandvisser w√©l goed beheers is aas kopen. Vaak veel te veel maar dat heeft een andere oorzaak. Nu is het zo dat ik mijn zeepieren etc. altijd kocht bij voorheen Hengelsport Rik te Beverwijk. Niet alleen uitstekende zeepieren, al dan niet voorzien van een ‚Äúspeciale coating‚ÄĚ, maar vooral een sociaal gebeuren. De koffie stond altijd klaar, koekje erbij ,wel zelf meenemen natuurlijk en gezellig kletsen terwijl je pieren bij elkaar werden gezocht. Nu is Hengelsport Rik al enige tijd ter ziele en moest ik mijn heil elders zoeken. ¬†Na diverse adressen te hebben geprobeerd, overigens tot volle tevredenheid, ¬†besloot ik mijn aas eens te bestellen bij Engelhart Hengelsport in IJmuiden. Het werd een gezellige boel toen ik mijn zeepieren ging ophalen. Rik, tegenwoordig daar werkzaam, zocht voor mij prijswinnende pieren bij elkaar terwijl wij lekker stonden te kletsen en een bakkie ¬†koffie dronken. Ook maar even een rondje door de winkel gelopen. Had Rik indertijd een uitgebreid assortiment ¬†in zijn winkel, Engelhart heeft nog veel meer.¬† Voorzien van pieren, mes heften en slikzagers keerde ik¬†veel later dan gedacht huiswaarts. De volgende morgen kwam ik na wat technisch ongemak aan¬†mijn fiets mooi op tijd op het strand en wandelde zuidwaarts alwaar ik Hielke ontmoette. Ik besloot rechts van hem te gaan staan. Langzamerhand werd het drukker en drukker. Willem, Sjaak ¬†en ¬†de gebroeders Welp, allemaal vlak bij elkaar. Het weer was goed en er stond een leuke branding. Klokslag negen wierp ik in en 10 minuten later haalde ik tot mijn stomme verbazing een botje binnen. Ook Hielke draaide alras een bot en later een zeebaars je binnen. Daarna begon het wachten. Ondanks het driegangendiner dat er voorgeschoteld werd kon ik geen visje verleiden. Er kwam een regenbui over en het begon eerder dan voorspeld een tijdje flink hard te waaien. Een uurtje later werd het weer een stuk aangenamer en ving ik zowaar een tweede bot. Terwijl ik later met Linda en Carina stond te praten kreeg ik een aanbeet en scoorde ik zelfs een doublet botten. Ik sloot de wedstrijd uiteindelijk af met ¬†5 botten, goed voor 138 cm vis. Op het plateau kreeg ik van iedereen de resultaten en de wedstrijdinleg.

Op de eerste plaats is ge√ęindigd: ¬†¬†¬†Peter Zijp met 2,65 meter vis.

Tweede is geworden:            Hielke Boomsma met 2,36 meter vis.

Derde is geworden:                       Wilfried Duijs met 2,03meter vis.

Wist u dat:

Er met 19 man totaal 20,72 meter vis is gevangen.

Iedereen vis had en zijn  eindresultaat opgaf middels een papiertje.

Ik uit deze stapel de eindstand moest opmaken.        

Dit papiertje mogelijk iets zegt over degene die het inleverde.      

Hij  gezien zijn resultaat misschien wat aan scherpte had ingeboet door deze aankoop.

Ik  nog nooit van culinair autisme heb gehoord maar dat dit inhoud dat je dwangmatig  elke zondagavond patat moet eten.

KeesJan zich vermomde met een mondkapje, niet werd herkend en misschien daardoor wel 1.5 meter vis ving.

Willem als fanatiek neuspeuteraar die mondkapjes maar niks vind.

Ik met gevaar voor eigen leven diezelfde Willem wegsleurde voor een Mountainbiker.

Willem mij dat niet in dank afnam omdat hij best wel door háár aangereden én gereanimeerd had willen worden.

Sjaak de lat voor de grootste platvis hoog legt met een bot van 40 cm.

De volgende wedstrijd op 08-11-2020 is.

Ik u en de uwen een goede gezondheid toewens.

Gert-Jan de Zeeuw

 

Van ruilen komt huilen

Zoals jullie wel weten is het mij, mét of zonder bril, niet geven om makkelijk een goede stek te vinden. Ik mis, en niet zo’n klein beetje, het inzicht in golven en stroming. Dus ik besloot maar gewoon te gaan staan waar een paar weken eerder flink wat vis was gevangen, namelijk een gaatje bij de afgang/opgang  van het stille strand. Alhoewel ik dit verslag enige tijd later neerpen weet ik nog dat het schitterend weer was. Waarom ik mij dat nog herinner word later wel duidelijk. Nadat ik zoals altijd, lekker op tijd, op de plek van mijn keuze stond kwam later Rob Visser aan mijn rechterkant staan. Sjaak kwam nog even een praatje maken, keek even rond en besloot rechts van Rob te gaan staan. Om negen uur ging het los, maar niet met aanbeten. Mijn zo gekoesterde pieren waren een lekkernij voor ongeveer alles wat zwom, maar niet voor de zo door mij gewenste vis. Af en toe een voorzichtige aanbeet leverde toch nog 4 vissen op. Een baarsje en drie botten. Hierdoor sloot ik uiteindelijk de wedstrijd af met 114 cm.

Op de eerste plaats is ge√ęindigd:

Sjaak Tessel met 279 cm vis

Op de tweede plaats is ge√ęindigd:

Willem Olbers met 246 cm vis.

Op derde plaats is ge√ęindigd :

Good  old Co Molenaar met 147 cm vis.

Wist U dat:

Er met 21 man 16,48 meter vis is gevangen;

Van die 21 man er 3 man de 0 hielden;

Er drie man waren met 23 cm vis;

Sjaak mij  s ’morgens vroeg lachend vertelde dat het gaatje waar ik dacht te staan verplaatst was;

En dat hij naar de plek ging waar ik een paar weken eerder vruchteloos mijn geluk had geprobeerd;

Er links van mij nog wat dames te water gingen, ditmaal mét badpakken aan;

Dit waarschijnlijk kwam door eerdere gedragingen van Willem Olbers;

Dit te wijten is aan het  C.G. syndroom waar Willem last van heeft en hij er dus echt niets aan kan doen;

Rob Visser zijn eerste vis ving, namelijk een bot van 23 cm en hij daar heel blij was.

De reden waarom ik nog weet dat het mooi was komt omdat ik tegen de bruine ster van een zonaanbidder, mannelijk, aankeek (dan maar liever koud weer);

Ik als kind al heb geleerd dat je het duin niet moet/mag betreden;

Dit voor een heleboel mensen nog steeds niet duidelijk is;

Ik inmiddels mijn werkzame leven per 06-10 2020 heb afgesloten en nu kan doen en laten wat ik wil;

Dat ik dit volgens mijn vrouw wel kan vergeten;

Eindelijk de prijzen van de competitie 2019-2020 zijn uitgereikt;

De grootste platvis is gevangen door Peter Hollenberg, een bot van 39 cm.

De grootste rondvis werd gevangen door Co Molenaar, een zeebaars van 67 cm.

De competitie eindigde met op de eerste plaats;

Sjaak Tessel

Op de tweede plaats is ge√ęindigd ;

Hielke Boomsma

En op de derde plaats is ge√ęindigd;

Frank Juffermans.

Door omstandigheden Frank en Peter hun prijs niet ontvangst konden nemen maar dat zij hun prijs thuis kregen uitgereikt;

Het kampioenschap van Sjaak uitbundig is gevierd;

Dit gelukkig kon voor de tweede sluiting van ons clubhuis;

Ik jullie allemaal groet en veel gezondheid toe wens!

Gert-Jan de Zeeuw.

 

De eerste van de tweede.

 

Zondag 6 september was de eerste wedstrijd van tweede helft van onze competitie. Nodeloos te zeggen dat er vanwege Corona helemaal geen eerste helft was geweest, maar goed , we moeten een keertje beginnen. Vanwege mogelijke drukte op het strand werd deze wedstrijd traditiegetrouw gevist van 08.00 uur tot 11.00 uur. Ruim op tijd liep ik dan ook het strand op om een plekje te zoeken. Omdat ik weet had van een gat ter hoogte van de Salamander wandelde ik zuidwaarts. Nu had ik de vrijdag ervoor al even gekeken waar ik de meeste kans had. Jammer genoeg was dat toen ¬†geen sinecure aangezien het water niet echt zakte. Dat was ook zondag niet het geval. Een stevig briesje , pal west, zorgde voor een flinke branding en joeg het water regelmatig tot ver het strand op. Tijdens het optuigen kwam Willem Olbers aanwandelen die ¬†mij ‚Äúop hoge toon‚ÄĚ vertelde dat ik op zijn plek stond ¬†omdat hij ¬†die vrijdag met laag water had gemarkeerd met een kruis in het zand. ¬†Uiteindelijk bleek zijn plek toch nog wat verder zuidwaarts te zijn. Ook Sjaak kwam voorbij en stond weer op zijn vertrouwde stekkie.¬† Op de door mij geselecteerde plek stonden weldra twee hengels klaar om klokslag acht uur vis te gaan vangen. Niets was minder waar. Na een uurtje vissen was de vangst √©√©n scholenbaarsje van 21 cm. Verder naar links, nog voorbij Willem Olbers, zag ik Sjaak op enig moment een triplet mooie botten binnen draaien. ¬†Nadat Willem even was wezen buurten met Sjaak verkaste hij die kant op. Een uitnodiging om mee te gaan werd door mij niet goed begrepen. Zelf besloot ik richting de Salamander te verhuizen. Helaas geen succes. Ook een tweede verplaatsing had niet veel resultaat. Bij mijn laatste inhaal hing er tot mijn grote¬† verbazing nog een bot van 26 cm aan een mijner hengels. Terug in het clubhuis kon de wedstrijdcommissie de eindstand opmaken.

Op de eerste plaats :  Sjaak Tessel met 452 cm vis

Op de tweede plaats :  Hielke Boomsma met 395 cm vis.

Op de derde plaats  :    Willem Olbers met 173 cm vis.

Wist U dat :

Er 22 deelnemers waren.

Er totaal 17,43 meter vis is gevangen en er 5 vissers de nul hielden

Voor twee leden om 8 uur beginnen toch wat moeilijk was.

Willem Olbers, naast de gewone kwaaltjes, ook last heeft Van het C.G. syndroom en als je wilt weten wat dat is je het hem maar even moet vragen.

Diezelfde Willem niet alleen verkaste om meer vis te vangen maar om ook een beter uitzicht te hebben op een paar naakte dames .

Hij met zijn verkassen wel mooi derde werd.

Ik tijdens een gezellig babbeltje met Carina en Linda  een uil  over zee landinwaarts zag vliegen.

En omdat een uil een wijze vogel is zal dit waarschijnlijk alles te maken zal hebben met een naderde Brexit.

Er tijdens het vissen van alles aanspoelde, van dekschrobber , 165 cm lang tot een voetbal, 35 cm diameter.

Dat ik die 2 meter niet bij mijn  totaal aantal cm mocht opgeven van de wedstrijdcommissie.

De tombola deze halve competitie niet gehouden word en dat ik daar zeker van baal omdat hiermee de enige kans op een prijsje is weggevallen daar ik het van het vissen niet moet hebben.

Er twee nieuwe leden mee viste maar dat het er voor één niet helemaal duidelijk was dat er na afloop van de wedstrijd bijeengekomen word in het clubhuis.

Sommige niet meededen omdat de koelkastdeur niet goed sloot en daardoor de zeepieren snotterig waren.

Wilfried even een surfer ongezouten zijn menig gaf over diens surfgedrag.

Dat de volgende wedstrijd weer om 09.00 uur begint.

Met vriendelijke groet, Gert-Jan de Zeeuw

Volgens Rob Visser de enige manier waarop je het zoeken naar een stek kunt afsluiten.

Wedstrijdverslagen

  Wedstrijdverslag 6 maart 2022

  Door / 7 maart 2022

  6 maart een dag om niet snel te vergeten, 8 uur stonden we al op het zon overgoten strand, mijn opa maat Wilfried en¬† onder getekende, uurtje ouwe hoeren en toen gingen we los, het duurde ff en toen was de eerste platte binnen na een uurtje had ik er al 3 en na nog … Lees verder Wedstrijdverslag 6 maart 2022

  Viswedstrijd 20 februari gaat niet door!

  Door / 18 februari 2022

  As zondag zijn de voorspellingen te stormachtig, de viswedstrijd gaat NIET door! Wel is de kantine vanaf 12 uur open voor een bakkie en de sterke verhalen over wedstrijden over wedstrijden met  storm uit de club geschiedenis!

  Zondag 16 januari 1e Viswedstrijd in 2022

  Door / 14 januari 2022

  Beste vissers, Het bestuur van de Salamander wenst jullie een mooi en visrijk 2022! En dat wij weer snel in het clubhuis bij elkaar gaan komen om de visvangst te bespreken en andere sterke visverhalen de revue laten passeren! Aanstaande zondag gaan we weer vissen. Na afloop staat KeesJan op het plateau om de resultaten … Lees verder Zondag 16 januari 1e Viswedstrijd in 2022

  eerste zomeravond wedstrijd 2020 op 7 juni

  Door / 28 juni 2020

  De start van de zomeravondwedstrijden Wat een mooie avond om te gaan vissen. Lekker zonnetje, windje zuidwest 4, en een prachtig zeetje. Je zou zeggen het kan niet beter. 10 vissers gingen de strijd aan. Maar helaas waren de berichten van strandvissers afgelopen weken niet best. Je hoorde ze zeggen: ‘Geen stootje gezien, en alleen … Lees verder eerste zomeravond wedstrijd 2020 op 7 juni

  Corona proof clubhuis.

  Door / 27 juni 2020

  Beste allemaal. Met ingang van 1 juli mogen wij ons clubhuis gebruiken, met inachtneming van de volgende maatregelen. Je komt het clubhuis binnen door de voordeur. In de hal kan je je handen ontsmetten. Volg de looproute, pijlen op de vloer. De zitplaatsen zijn aangegeven met groene stickers. Wil je iets bestellen, blijf dan achter … Lees verder Corona proof clubhuis.

  It giet oan 2

  Door / 4 maart 2019

  It giet oan 2 Was het de hele week zomers weer geweest, aangename temperatuur, droog en weinig wind, richting het weekend besloot moedertje natuur dat het nog steeds voorjaar was. De wind trok aan en vanuit het zuidwesten trok een regenfront richting de vaderlandse kust. En zo kon het gebeuren dat ik, luisterend naar de … Lees verder It giet oan 2

  It giet oan 1

  Door / 4 maart 2019

  It giet oan 1. De vertaling van deze legendarische woorden is , het gaat door. Zoals jullie wel weten gaan de wedstrijden van de Salamander, ongeacht de weersomstandigheden, altijd door. Zo ook op 10-02-2019. De vooruitzichten waren niet al te best. Een stevig windje vergezelt door regenbuien. Niet dat je zegt, het komt met bakken … Lees verder It giet oan 1

  De Salamander knoopt de eindjes aan elkaar.

  Door / 1 maart 2019

  Onderlijnen knoopavond bij “zeeboten en strandvisvereniging De Salamander” Vis je graag van strand, of pier? Dan mag je deze onderlijnen knoopavond niet missen. Tijdens deze gezellige en informatieve avond krijg je les van experts. Zij leren je onderlijnen knopen, waarmee je verder gaat werpen en meer vis gaat vangen. Deze onderlijnen zijn niet standaard te … Lees verder De Salamander knoopt de eindjes aan elkaar.

  De eerste van 2019.

  Door / 21 januari 2019

  De eerste van 2019. Ruim een jaar geleden zat ik op de zaterdag voor kerstmis in ons clubhuis een biertje te drinken toen ik daar Marcel Klaver ontmoette, dirigent van het in Kennemerland en omstreken wereldberoemde shantykoor de Skulpers. Na elkaar over en weer te hebben getrakteerd vroeg ik aan Marcel of zijn koor nog … Lees verder De eerste van 2019.

  Stamppottenfestival.

  Door / 15 januari 2019

  Denk er aan om jezelf en je partner op te geven voor het stamppottenfestival.