Wedstrijdverslagen

Zondag 19 november 2023

Eindelijk was het weer zover, de talenten van Sportvisserij Castricum, afdeling de Salamander stonden te trappelen van ongeduld. De pieren hadden we bij dieren speciaalzaak van Someren uit Heemskerk besteld ,en zoals gewoonlijk zagen de beestjes er top uit, gereed om ermee aan de slag te gaan.

Zondagmorgen om 6.15 ging het wekkertje en ik hoorde de wind al waaien door de bomen. Om 7.15 ons gemeld bij Gert voor `n heerlijk bakkie koffie en tot m`n verbazing zat onze pechvogel Co al binnen (Co had 6 weken terug voor de wedstrijd de controle gedaan op het strand  en was daarbij gestruikeld en zijn arm gebroken ), ook Sjaak en Cor waren er.

Om 7.45 togen we naar het strand om daar de situatie te overzien of de tractoren wel het strand op konden, want `n stevige wind 7 met uitschieters naar 8 en hoogwater zorgde toch wel wat stuurmanskunst van onze chauffeurs.

Wij konden vandaag ook 3 gast vissers verwelkomen en niet zomaar wat, maar 3 generaties Koper; Piet, Tom en Daan.

Ons plekkie was snel gevonden en het optuigen van 1 hengel vond ik meer dan genoeg i.v.m. met de wind, ook zagen we veel apenhaar liggen op het strand, maar daar hadden wij geen last van. Om 9.00 uur scherp vlogen de gewichtjes van ongeveer 175 gr richting het windmolen park en het wachten op de eerste rammels kon beginnen. Nou moet je na gaan dat bij windje 7 je hengel de heel tijd staat te rammelen dus het was scherp vissen.

De tractor van Cor heeft er een deuk bij; onze Gert heeft zijn hengels niet uit gepakt en 3 uur lang geprobeerd op een behoorlijke manier zijn sjekkie aan te krijgen.

                       

Bert en Leo  stonden ook te martelen om het loodje knap weg te zetten . Na `n uurtje zag ik tekenen van leven op de top en zowaar `n zeebaarsje van 26 cm en daarna nog 3 visjes.

Tegen het einde van onze wedstrijd stond ik met onze secretaris Linda te praten, toen er `n kitesurfer door m`n lijn heen voer en bijna m`n hengel en aanverwante de zee introk.

Om 12.00 uur was het inpakken geblazen en op naar ons clubhuis, alwaar de dames Elly en Marian ons van `n happie en drankie voorzagen. De prijsuitreiking: ik weet niet wat onze spreker Kees Jan had gegeten of gedronken maar de Sint had heel veel indruk gemaakt op de vrolijke man. Hij was de enige visser die een eigen vlag heeft:

                                                                                     

 

Wat op viel: er waren wel `n paar nullen, maar de meeste van de 14 vissers waren toch echt van de nul af. Veel kleine zeebaarsjes.

Op  de 1 ste plaats wie anders dan Hielke  bijna 3 mtr

op de 2 de plaats Sjaak ruim 2 mtr

op de 3 de plaats Henk ruim 1 mtr

Op naar de volgende wedstrijd 10 december; de kerstwedstrijd, onze laatste wedstrijd van zeevisvereniging van de Salamander. De bootleden zijn uiteraard ook van harte welkom om stil te staan bij de oude herinneringen van ons clubbie

Groeten Van Henk de Fries

 

De 15 oktober 2023 wedstrijd

Wat hadden we er weer zin in, lekker een hengeltje uitgooien en een visje vangen. Helaas voor ons zou het anders uitpakken. De weersvoorspelling zag er al niet best uit en er werd zelfs code geel afgekondigd. Het was net springvloed geweest en er zou een harde wind uit het Noordwesten staan met kans op veel regen, hagel en wellicht onweer. Je weet dan eigenlijk al hoe laat het is! Ik was om zeven uur op het strand, en het water stond nog dicht tegen de strandpaviljoens aan. Richting de ‘zuid’ en richting de ‘noord’ zag ik alleen maar water. Ondanks dat het nog redelijk donker was toch maar een paar foto’s gemaakt en naar de wedstrijdsecretaris (Gert-Jan) gestuurd.

   

Ik schatte in dat de tractoren het strand niet op zouden kunnen. Boven op het strandplateau kwamen Co en Gilles ook al aan. We spraken af om de rest op te wachten en om dan te overleggen of het wel verantwoord zou zijn om het strand op te gaan. Hans was met de tractor onderweg en moest uiteindelijk beslissen of het kon. De mannen uit Langedijk, Bert, John, Paul en Gert-Jan waren ondertussen ook gearriveerd. We hoorden toen ook dat Cor niet zou rijden want hij voelde zich niet helemaal tof. Tja, zingen in het Vondelpark met de Skulpers en daarna nog nazitten in het clubhuis. En dat alles natuurlijk allemaal onder het genot van de nodige natte versnaperingen gaan je natuurlijk niet in de koude kleren zitten! En wat ik begreep was Cor niet de enige, haha. Maar goed, de bikkels die er wel waren gingen met z’n allen kijken op het strand en toen werd al snel duidelijk dat het niet te doen was. De conclusie kon niet anders zijn dan de wedstrijd te cancelen. Jammer, maar helaas. John en Paul gingen hun geluk nu beproeven in het Noordzeekanaal.

Wij stonden nog even bij de tractor te overleggen wat we zouden doen toen Co een zeer ongelukkige val maakte. Gauw overeind geholpen, en het leek mee te vallen. Maar Co was toch wel erg geschrokken en Jeroen besloot om het stuur van Co zijn auto over te nemen en hem naar huis te rijden. Top gedaan.

De rest van de mannen ging naar het clubgebouw waar we onder het genot van een lekkere bak koffie en een heerlijk broodje bal nog even konden napraten.

Harry was speciaal voor de wedstrijd overgekomen uit Duitsland, haha. Hij moest al weer snel naar huis, maar toen hij onderweg even in zijn achteruitkijkspiegel keek schrok hij zich het rambam, want wie was die man die hij zag?  Hij was zijn pet vergeten en herkende zichzelf niet meer, dus gauw terug. Frans had nog een gruwelijk verhaal over gebroken botten. Hij heeft deze week een rib gekneusd toen hij met zijn mountainbike 27 keer over de kop was geslagen. Ondanks zijn leeftijd gaat hij blijkbaar zo te keer in bed dat diezelfde rib nu gebroken is. En Co is later toch maar even langs het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat er in een van de botten in zijn arm een scheurtje zit en dat zijn elle boog zwaar gekneusd is. Hij zal er best veel last van hebben, maar het is toch minder erg dan wij in eerste instantie dachten. Wij wensen hem allemaal veel sterkte zodat hij gauw weer mee kan vissen. De volgende wedstrijd is op 5 november om 9.00 uur.

Groet Hielke.

 

Wedstrijdverslag  1 oktober 2023

Zo daar gingen we weer. De leden van de Salamander. 16 man, een klein cluppie, maar er zat een kluitje op Texel en er waren er een paar op vakantie. Hoe minder zielen, hoe meer kans op een podiumplek. Dat bood perspectief. Ik heb er vertrouwen in dat er volgende wedstrijd meer vissers zijn. Zelf schitter ik ook vaak door afwezigheid, maar dat komt door mijn diensten en iemand moet toch de economie draaiende houden voor al die steuntrekkers onder ons, maar dat doe ik met liefde. Als het kan, dan kom ik, want de Salamander heeft toch een plekje in mijn hart. Altijd leuk zo’n wedstrijdje.

Op het plateau boven stonden de tractoren al te ronken om de minder mobiele visser naar hun plek te brengen. De gezinswagen van de Welpjes gingen naar de zuid, en de mobiele brigade van Cor naar de noord.

Prachtig waren de weersvoorspellingen. We hadden windkracht zuid-zuidwest 4 en een lekker temperatuurtje. Daardoor waren er 3 leden, waaronder Bert, Frans ik zelf die het waagden het om in het korte broekje en blote pootjes te gaan vissen ipv zo’n warm zweterig waadpak . Dat pakte prima uit.

Dan de vangsten. Niet spectaculair, maar ook niet echt slecht. Met 16 man wisten we ruim 15 meter te vangen. 1 deelnemer wist de nul te houden. Ik zal niet verraden dat dat Gerard Duin was. Dat is niet leuk voor hem. Botten werden het meest gevangen waarvan een mooie van 36 cm door Sjaak. Er werden een paar mini-wijtinkjes gevangen en een paar baarsjes. Co wist na een lange dril, dankzij zijn jarenlange ervaring toch een mooie tong van maar liefst 17 cm te landen. Of was het zijn nieuwe (geheimzinnige) uitvinding??

In de noord hadden ze veel last van ape-haar. Toch zielig voor die apen, die hebben het nu stervenskoud. In de zuid hadden ze last van zwemmers, die op een of andere manier toch persee een haakje in hun donder wilde en voor de afgang waren het kite-surfers waarvan sommige ook niets van een visser snapten. De kunst aan ons is om ons niet op te winden. Sommigen snappen het gewoon niet. En ja echt Olaf van 8 jaar was het meest fanatiek met een pier van John wierp hij zijn kleine hengel heel ver de zee in. Hij wacht nog op een vis.

Wat ik begrepen heb, ging het toch allemaal gelukkig goed.

Dat de uitslag: Cor Zonneveld ging er met het goud van door met 192 cm. Zilver voor Willem Olbers met 178 cm en Sjaak had de bronzen plak. Sjaak moest eigenlijk een stukkie schrijven maar hij is zo vaak derde geweest, daarom heb ik het maar overgenomen.

Verder wil ik Gertjan nog bedanken voor het ophalen van mijn aas. Hij zei dat hij links ging staan ff voorbij de salamander. Dat heb ik geweten. Ik kon bijna naar Heemskerk lopen. Dankzij mijn uitstekende conditie was ik toch nog op tijd terug. En raar maar waar, mijn pieren stonken gewoon naar urine (Gertjan ????) wat volgens mij de vangsten alleen maar ten goede kwam. Werd toch nog tweede. Ondanks dat blijft Gertjan een kanjer.

Allemaal bedankt voor de deelname en tot de volgende keer.

Groetjes Willem (met een stukje van de Fries)

 

Wedstrijdverslag  17 september 2023

Zondag 17 september was het weer zover de Salamander mocht weer een van z`n spectaculaire wedstrijden vissen. Nadat we bij Gert van de heerlijke koffie hadden genoten en de laatste nieuwtjes uitgewisseld togen deze matadors naar het strand. Tijdens het oprijden van het strand zagen we de huifkar van de fam. Welp in de zuid staan, dus Cor onze tractorchauffeur ging naar het noorden (daar staan we altijd ), zetten Nico en Co af ter hoogte van bad noord.

We zagen Sjaak al bij een van de weinige muitjes om daar zijn geluk te beproeven. Nadat ook onze hengels waren opgetuigd en beaast met de pieren van hengel en dierenzaak  v Someren konden om klokslag 9.00 uur de pieren en loodjes richting de windmolenparken worden gegooid. Het wachten was begonnen en wachten en wachten .

Na 20 minuten zie ik Sjaak met zijn quad met `n verhit hoofd langs rijden naar `n nieuw stekkie met de woorden “ïk word niet goed van het apenhaar ” De eerste die `n botje lande was Cor en waar er 1 zit zitten er meer .

Na anderhalf uur te hebben gestaan zonder leven ben ik 89 meter opgeschoven richting de zuid om daar mijn geluk te beproeven.

Ik zag  Gert ook `n bot landen en Sjaak met nog meer kleur op z`n toet terug naar zijn eerste stek gaan. Mijn verhuizing bleef ook niet zonder gevolgen want de top van de hengel dansten er rustig op los `n bot he fijn van de nul af en even later op de andere hengel enorme klappen te krijgen en geen vis dat was balen.

Uiteindelijk om 12 uur de hengels weer ingepakt op de tractor Co en Nico opgepikt,

waar ik `n geheim van Nico wist te ontfutselen want 6 botten was niet niks ,de pieren hadden `n speciale behandeling van Hilma gekregen met `n Braziliaans tintje,  toen naar ons clubhuis voor de prijs uitreiking.

We hadden vandaag 2 gast vissers en die deden het niet onverdienstelijk; Frank diverse broepalingen maar Eva wist `n bot  van 20 binnen te draaien, top Eva !

op de eerste plaats Nico Weel 129 cm; tweede Frans Glorie 113 cm; derde Sjaak Tessel 53 cm

1 oktober is de volgende wedstrijd zet hem in je agenda 

ñ vriendelijke groet van Henk de Fries

 

Wedstrijdverslag 3 september

De zomeravondcompetitie is net vrijdag afgesloten en we mogen ook alweer op zondagochtend gaan vissen. Lekker vroeg vanwege de strandgangers die nog even willen genieten van het laatste dagje vakantie van het Noorden. Want morgen gaat voor een aantal het werk en de scholen weer beginnen.

Wat een dag om heerlijk te vissen! Windstil, zonnetje kwam mooi tevoorschijn en het zeetje was zo vlak als een biljartlaken. Een opkomst om u tegen te zeggen met wat ik vernomen heb minimaal drie gastvissers! Ik weet niet of Jeroen nu nog steeds de jongste aan de waterkant is maar ik heb een vermoeden dat met de aankomende fusie ons deelnemersaantal gestaag gaat groeien! Ik zag in ieder geval een heleboel hengels voor het zwintje in de steunen staan.

Er waren deze dag 3 gastvissers; jarige Hans met zijn zonen Bas en Tim uit Vianen. Moeder de vrouw Yvonne was mee als toeschouwer en had prachtig mooi strandweer mee genomen om in een stoel te zitten…..

Ik ging met Paul op tijd naar Bakkum aan Zee (voor mij dus geen Castricum aan Zee, sorry!) om een plekje uit te zoeken. We gingen erg fit heen ondanks een enerverende en drukke dag in Kortenhoef alwaar het NK Palingroken ons even bezig heeft gehouden. Daar waren we allebei niet in de prijzen gevallen ondanks een drietal heerlijk gerookte aaltjes per persoon te hebben gepresenteerd aan de vakkundige jury. Dus aan de waterkant vandaag nieuwe kansen en dus liepen we verder naar het zuiden dan wat we normaal doen, om de spieren weer een beetje los te krijgen! Bij onze naamgever leek het water ondiep genoeg om door de zwin heen te gaan.

 

8.00 uur smeet ik het lood en de pieren richting Newcastle. In de hoop om niet vast te komen zitten aan de Salamander ( Tip van Sjaak, thnx) iets meer naar links en Paul iets meer naar rechts. Tijd voor een bakkie zegt Paul….  Ja doei, ik ga scherp vissen want ik wil wel een lekkerbekkie vangen. Kom nou effies rustig zitten…. Ik zit amper op mijn voerton en zie mijn hengeltopje zachtjes tikjes geven. Maar je weet, er zitten 3 haken aan dus laat maar even gaan. Nog iets meer beweging aan de stok dus toch maar even checken. Bij het binnenhalen weinig gewicht aan de hengel dus het zullen wel weer krabben zijn…. Nou nee hoor, twee mega wijtingen van een aanzienlijk formaat ????. De eerste 28 cm waren binnen en dus was ik van de nul af.

Daarna was het toch wat rustiger en verspeelde ik nog een onderlijn met verse pieren en een ankerlood (God hebbe zijn ziel). Een flinke pruik in mijn hoofdlijn zat volledig op mijn eerste oog gekruld. Toch te veel lijn op de spoel gehad….

Tijdens het vastmaken van de nieuwe voorslag rammelde de top van de andere hengel weer even. Toch maar even binnenhalen. Een reusachtige zeebaars van 19 centimeter kwam aan land. Volgens de catch and release methode mocht die weer naar zijn vader en moeder.

Er kwam nog wat mini wijting aan de haak tussen de kilo’s apenhaar en zeesla wat mijn eindscore bracht op een totaal van 66 centimeter. Paul kwam aan de 40 cm met een mooie bot en een wijting. We konden helaas vanwege de storingsdienst van Paul en de opruim- en schoonmaakwerkzaamheden van de rookwedstrijd voor mij niet naar ons clubhuis. Inschrijfgeld was op het strand reeds overhandigd aan onze lieftallige secretaris Linda. De getalletjes waren via de app doorgegeven aan onze onvolprezen voorzitter Gert-  Jan.

Er was schijnbaar ook een visser die meer oog had voor de meermin,  of hele kleine visjes als kampioen soortenjager; we noemen geen namen.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik om 12.15 uur een foto toegestuurd dat ik in de prijzen was gevallen. Het was dus zware visserij. Tijdens het schrijven van dit artikel is mij nog niet bekend wat de uitslag is geworden en dus wie er gewonnen heeft en tweede is geworden. Maar de derde plek geeft de mooie eer om een stukje te schrijven. Inspiratie zat, dus bij deze.

Tot de volgende wedstrijd nu nog Salamandrianen! Binnenkort samen onder de noemer Sportvisserij Castricum.

Groet Smokey John

 

Wedstrijdverslag van vrijdagavond  1 september

We gaan de laatste zomeravondwedstrijd in. ‘s middags mooie pieren gehaald bij hengelsport IJmuiden. Quad klaargezet, lampen opgeladen, het was bewolkt dus eerder donker. dan naar strand. Ik had begrepen dat er een gastvisser meedeed dus eerst even socializen hij had dat als verjaardagscadeau gekregen van zijn vriendenclub, vissen met barbecue op strand.

                       

Nu eerst maar een plekje zoeken, dat vond ik bij de Salamander en optuigen het materiaal, alles staat klaar om te beginnen gaat de telefoon, het was mijn Catharina, die stond voor een vaste deur thuis en ik had de sleutel bij mij. Potjankaatje, ik moest terug, gauw de hengels bij de Welpen gestald en met gezwinde spoed naar Limmen heen en weer. Eenmaal terug, iets te laat ingegooid en af en toe heel licht tuk maar niks vangen. Het zijn zeker hele kleintjes, dus met haakje tien aan de gang, helaas zonder resultaat.

Ondertussen ging ik denken dat het vissen bij de gastvisser erg zeer deed, want hij stond maar te schreeuwen bij het ophalen. De reden daarvan hoorde ik van onze clubgroupy’s Linda en Carina, hij had al elf vissen en ik nog niks en het werd inmiddels donker. Maar toen gingen ze los de een na de ander. Bij de gastvisser ook dacht ik, want hij bleef maar schreeuwen.

Het was ook gaan regenen en dat bleef zo. Uiteindelijk toch nog vierentwintig wijtinkjes en een bot gevangen en derde geworden vandaar dit relaas.

We hadden de Saloon nog in het teken van de verjaardag van Pepijn 50 jaar, net zo oud als de Salamander! Hij had het 20 jaar eerder willen weten: strandvissen bij de Salamander is te gek en een heuse sport, hij was bekaf en kreeg het heen en weer, zoveel doubletten als ving hij.

eindresultaat

Pepijn de gastvisser       7.64 m

Hielke                                  6.02 m

Sjaak                                   4.71 m

groeten van Sjaak

 

Wedstrijdverslag vrijdagavond 18 augustus 

De vierde avond wedstrijd al weer, een mooie warme vrijdag, en dus veel badgasten op het strand. In plaats van onze vaste noord kant moest de Welpen kliek de zuid kant op daar eraan de noordkant niet door te komen met het tractor-vervoer.

Helaas waren de twee Gerards verhinderd, zodat ik met Jeroen en op het laatste moment onze voorzitter Gertjan toch nog met 3 in de kar was. Ik was na eerst met Sjaak en Frans bij het wrak van de Salamander even een praatje gemaakt te hebben even nog een stuk door gereden.

Over de vangst: Jeroen had al met een halfuur een maatje tong (we zagen Frans en Sjaak ook wat vangen). Tot een halfuur voor tijd nog steeds de 0 en plotsklaps in eens een tikje op de top van  een botje, gelukkig  de 0 weg en hee nog een en Jeroen ook (33cm). En net voor tijd, om half 11 allebei nog een. Jeroen 82 cm totaal en ikzelf 75 cm wat toch te kort bleek te zijn, want Hielke had 4 vissen in totaal 89 cm. En o ja Gertjan hield de 0.

Al met al ene prachtige zomeravond aan het strand.  Tot de eerste september !

Hans

De 3de plek……                                                                                                 04-08 2023

Drie van de vijf zomeravondwedstrijden zitten er nu op. Tussen de acht en tien deelnemers per wedstrijd, dat is wat er tot nu toe aan de waterkant stond. Niet echt veel maar wel een gezellige groep. Degenen die er niet zijn weten niet wat ze missen. Nou…. wij wel, namelijk een mooie avond met lekker weer, een prachtige zonsondergang, en waar het natuurlijk écht om gaat….VIS !!!

Deze keer stond er een behoorlijke branding met een wind uit noordwestelijke richting. Het water bleef vrij lang hoog staan, maar op een gegeven moment zag ik dat de vissers van de ‘Welpenkar’ op de eerste bank konden komen. Ikzelf had nog een aardige plas water voor mij.

Het was dus moeilijk om achter de branding te gooien, maar ik had van te voren al ingeschat dat er vast in het tweede gedeelte van de wedstrijd wel een visje gevangen kon worden. En zo zou het ook gaan!

Linda kwam even buurten en later ook Cees-Jan. Zij vertelden dat er hier en daar al een bot was gevangen, ik had zelf ook nét de eerste.

Ik was benieuwd of er, net als de wedstrijd hiervoor weer paling gevangen werd. Sjaak en Frans waren toen de gelukkigen. Twee in één wedstrijd, heel bijzonder!! En gevangen rond de ‘Salamander’. Later bleek dat dat niet het geval was. Jammer mannen. Maar goed, er werd aardig wat bot en een enkele wijting en zeebaars gevangen. Het is toch altijd weer prettig als iedereen een visje kan vangen want daar doen we het toch voor nietwaar?

Half elf, de wedstrijd zit er op, inpakken dus. Lekker het laatste stuk meerijden met de tractor naar het strandplateau, dank daarvoor heren Welp!

In de kantine aangekomen werden er, onder het genot van een natte versnapering, de nodige sterke verhalen verteld. En tot slot wil iedereen (nou ja, iedereen??) de uitslag horen.

Maar zoals de kop van dit verslag al doet vermoeden is niet altijd iedereen blij, want zoals immers is afgesproken moet de derde plek een verslag schrijven. Het komt er eigenlijk op neer dat iedereen eerst op de lijst kijkt wie er derde staat alvorens zijn gevangen centimeters in te leveren. Er zal dus wel eens een beetje ‘gejokt’ worden om hier onderuit te komen, hahaha.

De uitslag van de wedstijd op 04-08-2023

1. Hielke        met 301 cm

2. Sjaak          met 193 cm

3. Gerard D.  met 104 cm

Tot de volgende wedstrijd op 18 augustus om 19.30 uur.     Hielke

 

Wedstrijdverslag vrijdagavond 21 juli 2023

Deze avond is het weer zover, we mochten weer op het strand van Castricum aantreden om voor de felbegeerde prijzen van Zeeboot- en Strandvisvereniging De Salamander te strijden.  Het aas, mooie pieren opgehaald bij van Someren Heemskerk,  dus de strijd kon beginnen.

Een stekkie zoeken was nog wel ff `n dingetje omdat het pittig waaide, dus `n stevige branding, opkomend water en veel zandsuppletie. De temperatuur koelde best af, het zomers weer van de vorige keer was ver te zoeken, het bleek echt te koud in de korte broek en blote voeten.

Er waren 10 vissers in touw en de meeste hadden vis gevangen. Sommige leken dikke baarzen aan de haak te hebben, helaas ze hadden elkaar. Hans had het er druk mee, met de dorpsverhalen op het strand, zelfs geen tijd om een balletje weg te gooien. Ook kreeg hij het heen en weer; met de tractor om vissers af te zetten,  viskarren en ook fietssleutels.  Veel gevangen heeft ie niet…Ondanks de harde wind waren er toch ook supporters op het strand.

Mijn stek was naast de Salamander en tijdens het optuigen van de hengels kwam collega visser Sjaak ff buurten over de omstandigheden en besloot ook in de zuid te blijven vissen. Om 19.30 vlogen de pieren richting het windmolenpark en daar begon het wachten op de eerste aanbeten. Na `n uurtje (nog geen stootje gezien) kwamen er gelukkig 2 andere stootjes aan lopen, de dames Linda en Carina en die brachten het geluk mee . Ik kreeg mooi leven op de hengel  en `n mooie paling binnen gesleept van 54 cm lang. Dus onze huis fotograve legde gelijk het beestje op de gevoelige plaat vast en daarna terug de zee in (paling is beschermd dus zodoende). Een half uurtje later zie ik Sjaak ook `n paling binnen draaien, dit gebeurt niet veel,  dat 2 palingen in één wedstrijd worden gevangen.

De zonsondergang was weer prachtig,  de vangsten waren iets minder. Om 22.30 pakten we weer in en op naar het clubhuis, om de vangsten van de collega vissers te noteren en de wedstrijd te analyseren.

 1. Hielke Boomsma ruim 3 meter (hoe krijgt ie het toch voor mekaar)
 2. Sjaak Tessel  anderhalve meter (super gedaan Sjaak)
 3. Frans Glorie  ff meer als `n halve meter (lekker gevist)

Na de uitreiking gingen de versnaperingen grif van de hand en het bleef nog lang gezellig. Een vriendelijke groet van Henk (wie kent hem niet) de Fries.

volgende wedstrijd 4 augustus dus noteer die in de agenda

 

Wedstrijdverslag  7 juli

Het was een prachtige zomerse avond de vissen vonden het veel te warm boven water alleen de jonge zeer kleine wijting visjes vonden de stukjes pier wel aantrekkelijk. Na de storm met windkracht 11 was het bar vissen. Hielke wist toch om meer dan 20 kleine wijting te vangen,  ruim 3 meter kleine visjes. Frans ving 2 meter 39 en Gerard  Duin 2 meter 23.

De supporters waren snel klaar en belanden in het water, Jet is ook een heuse waakhond.

Het parkeerterrein van Wouterland lag vol dikke stammen en een berg versnipperde bomen. de fiets karren konden er amper nog staan. Het was na de wedstrijd wel weer ouderwets gezellig in het clubhuis.

Linda

Wedstrijdverslag 18 juni

Het was een zeldzame mooie dag, de meeste van ons waren in een korte broek en shirt. We waren ongeveer met de helft aanwezig, door  Vaderdag en andere dinge. De vorige wedstrijden waren ook niet super en ik zag het somber in het. Nico ving gelijk al een bot. Het zwin lag vol met drab, toch tot mijn verbazing had ik gelijk beet, helaas geen vis, maar  daarna wel wijting van ± 14 cm, een bot, een tong en een zeebaars. Kees Jan ving een record baars van 59 cm. Gilles bestelde een rondje wegens zijn geboortejaar en als winnaar! We gaan de zomerstop  in tot in september groetjes Co

De volgende strandviswedstrijd is op de vrijdagavond 7 juli.

Wedstrijdverslag 22 mei  – Van Zon en weinig vis

Zoals gebruikelijk starten we onze visdag met koffie drinken bij Gert en bij praten over voorvallen van de afgelopen week. En natuurlijk  meestal nog  een mop van Cor, onze tractor chauffeur. Om 8 uur naar het strand en daar een strategische visplek zoeken.

Er stond een pittige noord oosten wind. Nooit mijn favoriete richting. Het zeewater was glashelder. Dit geniet ook niet mijn voorkeur. Ik heb liever dik water. Dit bracht prachtige kwallen.

Over het vangen van vis kan ik kort zijn. Door de opwarming van onze planeet, gebeurd er onder water van alles. Er zijn volgens mij nu heel veel blinde vissen. Ze zien je aas niet ,of bijna niet! Frans kwam aanlopen om zijn vis te laten meten. Ik zag deze vis pas aan zijn onderlijn hangen toen hij vlak voor mij stond. Zelf dus ook al bijna blind! Foto ervan en meten : 10cm + een timmermansstreep. Een baby wijting visje ontsnap uit de zeebox.

Kort om , er is  deze keer niet veel vis gevangen . Het werd wel een mooie zonnige dag die weer werd afgesloten met het ophalen van de prijzen in onze visclub. Eerste plaats Hielke, tweede Gerard Welp en derde deze natuur wetenschapper.

Visgroet Nico.

En onze nieuwste jonge strandvisser ving helaas nog geen vis, volgende keer beter Jeroen! En de meidenclub groeit ook gestaag

Wedstrijdverslag 7 mei

Bij een stralend zonnetje en een kalm zeetje werd er niet veel gevangen. Van de 19 vissers waren er 12 met vis

 1. Hielke                101 cm
 2. Frans                  72 cm
 3. Gerard W.   60 cm

Hopen dat de volgende keer wat meer gevangen wordt. Gerard W.

De dames van het ondersteuningsteam, beter bekend als de Groopy’s van de Salamander, brachten vandaag werkelijk veel geluk.

De mannen die een bezoekje kregen vingen daarna bijna allemaal vis. Hans ving een heuse zeebaars van 40 cm.

Nico altijd in voor een dansje, zeker met vangst.

Gerard Welp wild zwaaiend op afstand, jawel hij had er wel 2 gevangen. Helaas voor Sjaak, die ervaart enige problemen sinds hij niet meer hoeft te werken, de vissen zwemmen hem voorbij. Frans had de zomer in zijn kop en knipte zijn waadpak tot modelvorm af.

Gert daarentegen benutte vandaag om zijn waadpak juist te testen in het diepe zwin, en ja hij bleef droog, ook wat vissen betreft. Hielke ving na de groopy’s nog wat vis erbij. GJ had vooral oog voor het vrouwelijk schoon. Co op zijn stoeltje zonder vis, maar altijd in voor een goed verhaal; het is bar minder tegenwoordig, nee dan vroeger, we vingen  wel 99 paling aan het strand, dat waren nog eens tijden.

Al met al een heerlijk dagje op het strand; de dames hebben 9000 stappen gezet, en de mannen kwamen met sterke verhalen naar de heerlijke koffie van Mar en de ballen van El. Op naar de volgende wedstrijd op 21 mei!

 

Viswedstrijd op 23 april

Om 7.15 eerst maar weer even bij Gert aan de zeeweg een bakkie doen, Nico was er al en even later de rest ook. Om ongeveer 8uur naar strand, daar aangekomen eerst maar eens de zuid in om wat te socializen bij Paul en daarna bij Peter. Daar geweest richting noord om een plekje te vinden.

Cor en passagiers hadden een mooi gaatje gevonden en stonden daar met z’n drieën.

Eerst doorgereden naar het noordelijk grensgebied maar daar had ik geen goed gevoel bij, dan maar terug bij Cor. Ik ging aan de zuidkant van het drietal staan naast Frans, ik had alles al opgetuigd, zegt Frans ik ga het eerst eens zonder ankers proberen, oh oh inpakken en wegwezen, want daar hebben we ervaring mee.

Aan de andere kant naast Gert, maar die gooide 45 graden noord, dus ook problemen maar ja die was daar het eerst. Dan toch maar naar de noordgrens visgebied( toch wel makkelijk zo’n quad)

Na 3 keer ingegooid te hebben, was mijn vertrouwen in deze plaats weg, geen water meer.

Terug naar Cor;  na enig overleg toch weer op dezelfde plek en dat was goed, onderhand had Gert zijn derde grote bot al gescoord.

Ingegooid had ik al gauw tuk en dat leverde de eerst bot op en ik ving er nog twee bij. Toen had Gert er al vijf en vielen de vangsten stil. Uiteindelijk de laatste keer ophalen een vierde bot en dat leverde 120 cm op en de gevreesde 3e plaats op.

er was er ook ien bij die zichzelf had gevangen, En de ander had meer oog voor het hondje, de vissen kwamen niet bij Co langs.

1e Gert

2e Gilles

3e Sjaak

Jullie hadden nog een verhaaltje tegoed van een vorige keer maar dat is eroverheen geschoten en dat blijft zo want ik heb er geen actieve herinnering meer aan.

Tot de volgende keer, Sjaak

 

Eerste wedstrijdverslag van de nieuwe competitie 2023/2024

Zondag 9 april, het nieuwe viscompetitie jaar van de Salamander is weer begonnen. We waren met 20 man op het strand, heerlijk weer, het water glashelder en een spiegelgladde zee . Het opa-koppel uit de Noord was gelukkig weer compleet.

En ook Reza was present, die een kanjer van een jeugdlid had mee genomen, de jongen haalde met de eerste worp al een doublet uit zee.

Om 09:00 uur gingen de loodjes het water in en de eerste vis zag ik al vrij snel de kant op komen dat ging dus goed. Ik zag bij de meeste om mijn heen wel vis binnen draaien. In het clubgebouw hoorden we van Gertjan dat er 19 man met vis was. Er was er dus 1 die geen vis kon vangen, maar wel een heerlijk dagje strand had beleefd. Sjaak had er weer een jaartje bij gekregen dus die trakteerde iedereen  op een drankje.

Gilles wist met 2.40 mtr de eerste prijs binnen te slepen, Hielke werd nummer twee met ook 2.24 mtr  aan vis en ik werd nummer drie met 1.93 mtr. Gert Groentjes heeft de lat voor de grootste rondvis meteen hoog gelegd, een zeebaars van 50 cm en de grootste bot was 36 cm. Het was weer een geslaagde dag!

Gilles moest op zijn knieën om deze bot nog net te kunnen vangen, met zijn handen . Het bleek achteraf wel de winnende vis te zijn! De volgende wedstrijd is op 23 april.

Gr Peter

Wedstrijdverslag 12 februari 2023

Zo we mochten weer vissen, na die miskleun van vorige wedstrijd,(afgelast wegens slecht weer) kan ik vermelden dat iedereen er zin in had. Mooi tij, prachtig weer dus iedereen was er klaar voor. Het was genieten, nee, het was intens genieten. We waren gretig. Alleen waren de vangsten van afgelopen tijd niet al te best. Kortom je ving ze niet zomaar, maar we gingen er allemaal voor en met 17 man, waarvan 2 nieuwe leden: Harry Hahn en Bert Teeuwen,( welkom mannen) wist iedereen vis te vangen. Gewoon klasse mannen. Super. Voor zo ver ik weet bestonden de vangsten uit bot, kleintjes, maar ook grote platen van achter in de 30 cm. Verder 2 baarsjes en een schar. De meesten van ons hadden 2 a 3 visjes, zelf had ik er 4 met een totale lengte van 109 cm, derde dus, daarom moet ik een stukje schrijven. De tweede plek was voor de klasbak Gilles met 6 vissen ,totaal 160 cm die tegenwoordig niet meer van het podium is af te slaan. Hielke, die eindelijk ook eens het podium mocht beklimmen met maar liefst 285 cm. werd eerste. Gefeliciteerd.

Verder kwam Linda nog met een journalist voorbij van de Fabeltjeskrant, sorry de Castricummer om een stukje te schrijven over de Salamander vanwege ons 50 jarige bestaan. We gaan het lezen. Erg leuk, bedankt Linda.

Ook leuk waren die gratis lootjes met leuke prijsjes die werden uitgereikt door Ilonka, gewoon geweldig.

 

Welke club heeft dat? Geregeld door onze voorzitter Gertjan, wat een geweldenaar. Topper. Hij is goud waard. Misschien een idee om dat contract van Gertjan open te breken en voor de volgende 25 jaar vast te leggen om te voorkomen dat hij door een andere club wordt weggekocht.  Mannen tot de volgende wedstrijd 5 maart. Groet Willem

 

De wedstrijd die geen wedstrijd werd.                                        Zondag 15 januari 2023

Het zou spannend worden of we konden vissen. De weersvoorspellingen zagen er niet echt rooskleurig uit. Maar ja, we hadden allemaal aas gehaald en dus maar kijken hoe het ging.

Gilles en mijn persoontje waren al op tijd op het strand. Nou, er stond een dikke windkracht 7. Er was nog goed te lopen op het strand want het water zou pas om een uur of half 10 op de hoogste stand zijn. Uit voorzorg had ik mijn viskar een paar meter hoog op het duin geparkeerd. Rustig de hengels optuigen en even een lijntje uitgooien om te kijken of er vuil in het water zit en of het lood blijft liggen. Geen vuil, nou dat is ook wel weer eens een verademing.

Cor Zonneveld zag de bui, oftewel de wind, al hangen. Hij besloot om zijn tractor niet van stal te halen. Zijn meerijdklanten zouden daarom meerijden met de Welpen-tractor. Inladen en naar beneden rijden. Bij de paviljoens aangekomen was het wel even schrikken. Het water was al zover gestegen dat het bijna op de strandafgang stond. Dat ging hem dus niet worden, niet te doen, en het hele circus maakte rechtsomkeert.

Onze voorzitter, en tevens wedstrijdsecretaris, moest een belangrijke beslissing nemen. Hielke en Bert stonden in ‘de noord’ en Gilles stond in ‘de zuid’. De andere vissers konden helemaal niet het strand opkomen. Het besluit was duidelijk, en geheel terecht, de wedstrijd zou afgelast worden! Gert-Jan probeerde iedereen te bellen wat niet helemaal lukte. Gelukkig was Sjaak nog aanwezig met zijn oersterke quad en kwam ons het nieuws vertellen. Inpakken dan maar….of toch niet?? Ikzelf dacht: ‘Ik ben er nu toch en ik heb pieren dus even een uurtje vissen en kijken of het een goede plek is die ik heb uitgekozen’. Ingooien maar, en warempel, de eerste worp leverde binnen een paar minuten twee botten op. Later nog vier botten en een zeebaars, niet gek. En dat met zulke harde wind, flinke branding, en een dikke schuimlaag op het water en strand. Er blijkt maar weer eens dat er altijd wel een visje te vangen is.

 

Er kwamen ondertussen ook wat foto’s binnen van Paul en John, die er voor gekozen hadden om op het Noorzeekanaal te gaan vissen en niet op het strand. Ook zij zagen het met dit weer niet zitten om te worden gezandstraald. Schar, wijting, zeebaars, en andere aanverwante artikelen waren hun deel!

Na een loodzware terug-wandeling over het papperige strand en storm tegen, op naar de kantine waar we dus geen prijsuitreiking, maar wel een gezellige nieuwjaarsreceptie hadden. Gert-Jan gaf een wervelende speech en heette iedereen van harte welkom.

Zoals altijd werd het weer erg gezellig met vissers, niet vissers en hun partners. Na diverse versnaperingen en lekkere hapjes keerde iedereen voldaan huiswaarts.

De volgende wedstrijd zal zijn op 12 februari en we kunnen alleen maar hopen dat deze minder hectisch zal verlopen dan deze keer. Tot dan!

Groet Hielke.

 

Viswedstrijd 11 December 2022

Bij het opstaan kreeg je keus, of me nog omdraaien of voor sommigen lepeltje, lepeltje, niet dus.. gewoon doorgaan. De snijdende oosten wind maakte het bar koud.

Wat er in de zuid is afgevochten daar heb ik geen weet van, dus maar naar de noord. Hielke bij bad noord kreeg de keus om te gaan wadlopen, er stond op een gegeven moment weinig water, maar Hielke kennende is bekend met de lekkere gaatjes.

Gilles daarin tegen kon beter visnet reparatie verrichten, het was vandaag achter het net vissen wat werd gestraft met bergen apenhaar, 500 meter verkassen was misschien een optie geweest, maar zeg nou zelf “je gaat niet bij je vriendin weg om je andere vismaat te gaan kietelen”.

Willem Olbers kreeg bezoek van een kabeljauw, die waarschijnlijk zijn bril was vergeten! en als toetje nog een schar! hij ook weer blij. Frans Glorie ving een aparte vis, maar zoekend op internet bleek het een dikkop!

Het bleef snijdend koud, pissen in je waadpak zou een verademing zijn,.. niet doen dus. Gert had nieuwe haken gemonteerd en verspeelde twee vissen, zijn bier ruikende haken waren toch beter volgens hem. Bij mijzelf na een paar zeebaarzen en wat platvis vergooide ik mijn lijn, de knoop dynema-nylon blijft toch een punt.

Er waren trouwens nog een groep aan het oefenen voor de nieuwjaarsduik, met als gevolg harde tepels en gekrompen piemels.

Normaal kregen we bij de kerstwedstrijd een kip of rollade, maar wegens krappe kas bleef het bij twee gratis rondjes. De gratis overnachting bij van der Valk konden we ook wel vergeten. Bij binnenkomst Clubhuis was het een gezellige boel! Opa Sjaak met kleinkind Vick hadden alles versierd, Sjaak mocht nog even pronken bij de kerstboom!

Nieuw lid Harry uit De Rijp werd overspoeld met lood en onderlijnen. Hij mag zich bewijzen voor het komende jaar!!

Van de honger kwamen we niet om, er waren diverse broodjes en erwtensoep, misschien ook door de komst van de (vliegbrevet) vliegvissende boys van HVC, die ook aanwezig waren.

Er waren totaal zeventien man die hadden gevist, misschien te koud voor de anderen?? Wie ik zeker miste is onze gangmaker Co, waarschijnlijk was zijn voorraad WD-40 op? Voor diegenen die in de lappenmand vertoeven o.a. Piet Roos, Aad Hollenberg en Wilfried Duijs en anderen wens, ik ze nog veel sterkte en vooral een goede kerst en een voorspoedig 2023!

Ter afsluiting; Iedereen van de Salamander een goed begin voor 2023 en tot 15 januari!

Ed Blok

 

Wedstrijdverslag 27 november 2022

Een hengel met een wapperlijn, en de andere een platvis onderlijn. Al snel had ik de eerste 17 cm binnen mooi van de nul af en nu fanatieker gaan vissen en scherp blijven. Wel de platvis bleef komen en dat werd meer, dus de wapperlijn eraf en nog een platvis onderlijn bijgezet. Dit resulteerde in mooie dikke vette botten goed voor vele centimeters.

De heren naast mij kon ik snel achter mij laten en met prikkende ogen naar mij konden ze mij niet verbeteren. De dames Linda en Carina kwamen even verslag geven dat het bij de collega vissers niet sterk werd gevangen. Al pratende met de dames stond mijn hengel weer te rammelen en weer een dubbele inhaler. Gilles had het vandaag niet zo met de vissen, wel had hij een hond aan de haak.

Het werd al snel 12 uur inpakken en wegwezen op naar het clubhuis centimeters tellen. Hielke werd eerste met veel vis (ruim 7 meter), Sjaak tweede en Gerard Duin derde, en dus had ik zo mijn best gedaan dat ik het verslag weer mocht maken!

mvg Gerard Duin

Verslag strandviswedstrijd van 6 november 2022

Het is nog vroeg in de morgen en het weer is om in je bed te blijven liggen. Wel er is een wedstrijd die gevist moet worden dus eruit spullen pakken en naar het strand. Snel een stek zoeken die we snel vonden een kleine mui en donker water dit moet het worden voor vandaag. Dus de hengels optuigen en mooie onderlijnen met scherpe haakjes. Zo stonden wij met zijn vieren en komt Sjaak aanrijden die pakte terloops wat van het strand en ging hierna met gezwinde spoed een andere stek zoeken, we waren net iets eerder!!

Wel dit moest voor ons nog wat gaan betekenen, Donker water en een muitje. Negen uur met Kees Jan aan mijn zijde zag ik hem al snel vis binnen halen. Nou ik kneep hem even dit moet beter, dus kraag omhoog muts op en scherper vissen. Nou gaan en jawel de een voor de ander kwam op het droge en zelfs een bot van 35cm, die eigenlijk aan kees zijn lijn hoorde dacht hij (we lagen over elkaar heen) dus Kees had pech.

Hiermee werd ik van ons vieren de karwinnaar, dus opgetogen naar huis. Thuis gekomen ging al snel de TAM TAM ja ja je bent derde geworden ging het lachend aan de andere kant van de lijn en dat betekent je bent de Sjaak een stukje schrijven.

MVG Gerard Duin

 

Verslag van de strandviswedstrijd van 23 oktober 2022

Een bijzondere zondagmorgen 

 

Om 6.15 ging de wekker want het was weer zover, we mochten weer naar het strand om `n wedstrijd te vissen met zeeboot- en strandvisvereniging De SALAMANDER te Castricum. 

Om 7.00 uur een overheerlijk bakkie koffie bij onze Gert en de laatste plaatselijke nieuwtjes uitgewisseld om vervolgens om 7.50 naar ons strand af te reizen om daar met de tractor van Cor naar ons stekkie gebracht te worden. 

Op deze tocht zagen wij dat de opkomst goed was, z vissers18 waren op dit spektakel afgekomen om te strijden voor de felbegeerde waardebonnen die er te winnen waren. 

de nieuwe leden

Ons plekkie was snel gevonden. Hengels optuigen, pieren van Van Someren Heemskerk die er perfect uitzagen geprepareerd , dus niets stond ons `n mooie visochtend meer in de weg. 

Links van mij stond Nico en rechts Ed . 

Om klokslag 9.00 uur gingen de haakjes met pieren richting het windmolenpark en het wachten op de eerste rammeltjes op de top was begonnen.

links zag ik Ed al 2 botten landen en warempel, mijn hengels gaven ook signalen van leven. 

Jongens, laten we het kort houden: het was `n waar spektakel, vis vis en nog eens vis . 

De hoofdmoot: Bot, Schar, Zeebaars, Wijting en zelf `n Schol gevangen door Peter.

Om 12.00 uur was  het signaal om alles weer netjes in te pakken en naar onze kantine te verhuizen om daar onze vangsten vast te leggen en de prijzen te verdelen; In totaal ruim 65 meter vis!!!!!!!! 

Op de eerste plaats Hielke met ruim 7 meter  

Op plekkie 2 `n hele grote verrassing Cor Zonnenveld ruim 6 meter 

Derde dat ben ik zei de gek met 5.65 meter. 

Het  was `n pracht dag na `n zware Bokkentochtavond maar meer dan de moeite waard . 

 

Met  vriendelijk groeten uw vliegende reporter  

Henk de Fries 

 

 

Verslag van de strandviswedstrijd van 9 oktober 2022

Zo blij kun je dus worden van een gevangen vissie!!!

Het was zondag 9 oktober 2022. Windje 3 vanuit het zuiden. 2 dagen stevige wind geweest en nog een lekkere branding. Waar zullen we gaan staan? Enkelen gingen naar de Noord waar maar een paar gaatjes te zien waren. Een paar voor de strandopgang en de meesten richting de Zuid. Ondanks de ziekenboeg toch nog met 15 man die de strijd aan gingen. Dat viel niet tegen. Het was een dag van tegenstrijdigheden. Het begon wat fris, maar al gauw ging hier en daar een jas uit. Was het de warmte of van het harde werken?

De mannen in de Noord hadden dit keer geluk met het apenhaar. Ze hadden af en toe een paar plukjes. Anders was het in de Zuid gesteld. Flinke dotten apenhaar, dit keer van het type Orang Oetang. De meerderheid had er flink last van. Zelfs hand over hand binnenhalen was soms nodig. Maar waar nodig hielpen we elkaar. Ik hoorde dat in 1 geval binnenslepen al niet meer ging en de lijn met het laatste deel samen werd binnengehaald.

Zelf had ik een haal met dik 2 kilo van die troep. Naar de branding lopen en lijn binnenhalen. Hengel plat en een stuk het strand oplopen. Dan weer terug naar de branding en weer naar het strand. Alleen maar om de boel niet stuk te draaien. Komt die bos met ellende boven water en hangen er ook nog 3 flinke botten aan die lijn. Logisch dat het zwaar ging. Wel om blij van te worden. Uiteindelijk had ik 14 botten met een totale lengte van 396 cm. Voor mij een record. Dat zit wel snor dacht ik, maar weer mooi niet!! Willem Olbers sleepte 426 cm binnen. Hij ging daarvoor wel diep door het zwin naar de volgende bank. Velen van ons vonden dit risicovol, maar Willem zal wel weten wat hij doet.

En ja hoor, daar was ie weer. Terug van vakantie en belust op wraak vanwege de 18 punten die hij aan zijn broek kreeg. Tot zover rustig aan dit jaar. Commentaar: Tsja als ik vis, wil ik toch weer zoveel mogelijk vangen. Daar vis je voor. Trekt ie gewoon 623 cm op de kant, waarvan 2 baarsjes. Er werden 2 dikke botten gevangen, Hielke 37 cm, maar in dit geval niet de grootste. Die was voor Bert Teeuwen, met 38 cm maar liefst.

Ook onze vaste supporters(Carina, Linda en Jet) kwamen weer even langs in de Zuid om een praatje te maken en te informeren hoe het ging. De bijgevoegde foto’s zijn van Linda. Na afloop in de kantine weer gezellig een hapje en een drankje bij Marianne en Elly. Dat was weer goed verzorgd. Onder het genot van een alcoholische versnapering waren er weer flink wat grappen en grollen en nam men elkaar weer(goed bedoeld) in de maling.

De top 3 werd bekend gemaakt door onze voorzitter; Hielke 1, Willem 2 en Gilles 3(dus weer het haasje). Hierna vertrok de voorzitter gehaast wegens verplichtingen elders (Bakkummer kermis?). Al met al een goede dag met gelukkig niemand op de 0.

Op naar de volgende wedstrijd en laten we hopen op een goede vangst voor iedereen.

Kom op nou. Waar blijft die grote klapper.

Hebben we een bot. Houdt ie van haken.

Meten en noteren. Laten we hopen vele keren.

Zonder brilletje lukt het niet meer.

 

Leo had van alles, maar slechts enkele vissen. Hij had wel vrolijk gezelschap van de meeuwen die zich tegoed deden aan de zeesterren die hij had opgevist.

En tenslotte wilde Jet ook wel eens zien waarom al die mannen naar die stokken stonden te staren i.p.v. samen met een bal te spelen of achter de meeuwen aan te gaan.

 

 

Verslag van de wedstrijd van 25-9-2022

Nou lekker dan, doe je zo je stinkende best. Denk je dat je alles goed bedacht en voor elkaar hebt, wordt je derde door die verdraaide Nico Weel, die 1 centimeter meer pakt. Maar ok, afspraak is afspraak, dus een stukje schrijven.

Het was lekker weer, zelfs zodanig dat hier en daar een jas of een trui uitging. Vandaag gingen we met 17 man de strijd aan. Het jachtinstinct kwam weer boven, iedereen stond op scherp en was er klaar voor. Er waren jammer genoeg meerdere afwezigen, waarvan we hopen dat ze er op enig moment  toch weer bij kunnen zijn.

Wat opviel was dat de trekker caravaan dit keer richting de zuid ging. Misschien wel logisch ook, want de Noord was een flinke zandvlakte geworden.

Hielke en Linda waren een weekje naar Noorwegen om te kijken of Ragnar de Verschrikkelijke zijn voorouder was (geintje).

Maar ja, dat betekent wel dat wij allemaal onze kans schoon zagen om hem flink wat punten aan zijn broek te smeren. Menigeen gunde hem dit van harte, want ja allemaal leuk en aardig, maar tijdens de wedstrijden kunnen we elkaars bloed wel drinken. Strijd moet er dan zijn.

De wedstrijd begon voor Gerard Welp al met achterstand, want hij verspeelde in het begin al 2 lijnen. Maar na geruime tijd een grote schreeuw: ”Yes, Yes. Ik ben van die gehate 0 af”.

16 man kon een aantal centimeters achter zijn naam schrijven en alleen Paul lukte het niet om een botje te verschalken.

Uiteindelijk werd Willem Olbers nr. 1 met 211 cm, Nico Weel 2de met 149 cm en Gilles v.d. Meijde 3de met 148 cm. Willem en Gilles konden allebei nog een bot noteren van 34 cm.

Na afloop naar het clubhuis voor een drankje en een broodje met een heerlijke bal gehakt. Ook hier doet jammer genoeg de inflatie zijn intreden, want de club is genoodzaakt om de prijs van de bal gehakt met een Euro te verhogen. Maar persoonlijk vind ik dat de bal het waard is.

Al met al een fijne en mooie visdag samen.

Groeten van Gilles v.d. Meijde.

Eerste viswedstrijd na de zomerstop op 11-9-2022

Wat een prachtig begin van de ochtend. 5:45 ging de wekker en ik had er zin in. Lekker vissen op het strand.

Volle maan

Op de parkeerplaats aangekomen kwam ik Leo tegen, die daar ook zonder zijn maat stond. Samen gingen we richting strand. Het was afgaand tij. Eerst even de hengels klaar maken en daarna een bak koffie. Het water was veel te mooi om vis te vangen. Toen we om 8:00 ingegooid hadden deden we eerst weer even een bakkie en na de eerste controle kon ik al een bot op mijn naam zetten. Lekker van de 0 af. Er was wel wat apenhaar, maar viel volgens mij eerst best mee. Leo had direct al ruzie met een woud van apenhaar, zelfs zoveel dat zijn lijnen het begaven. Ik had daar minder last van, behalve het laatste uur. Uiteindelijk kon ik 3 botten op mijn naam zetten. Na de wedstrijd in de kantine liep Willen Olbers met zijn borst vooruit. Hij had een goudbrasem gevangen en was zo trots als een pauw.

Toen de prijsuitreiking kwam bleek Hielke Boomsma eerste te zijn. Hij had zelfs een tong gevangen. Verder was Frans Glorie 2 en Paul Hollenberg 3. Er waren 15 vissers waarvan er 4 het gepresteerd hebben om niks te vangen.

Al met al mooi weer en meer vis dan verwacht.  Vr. groet, Paul

Volgende wedstrijd is op 25 september om 9 uur!

 

Laatste Zomeravondwedstrijd         12-08-2022

De laatste voor dit seizoen. Het zou lastig worden, althans dit was de verwachting. En maar hopen dat we niet zo’n last zouden hebben van ‘apenhaar’ net als de vorige keer. Of zoals in Katwijk deze week waar de mosdiertjes anderhalve meter dik op het strand lagen. De eerste berichten op de app waren van Frans Glorie. Hij had in de ‘Noord’ weer aardig wat apenhaar aan de lijn hangen, dat beloofde niet veel goeds. Hij stond daar samen met Gert-Jan de Zeeuw, maar van deze stille kracht hoorden we niets. Later zou blijken waarom. In de ‘Zuid’ stonden Bert Teeuwen, Sjaak Tessel, Hielke Boomsma en Hans- en Gerard Welp. De eerste vis in het zuiden was voor Bert, een mooie bot, even later nog gevolgd door een scharretje. Kijk, dat ga je er toch in geloven en sta je op scherp. De rest begon ook te vangen. Hoofdzakelijk bot, en soms zelfs twee of drie tegelijk. Gerard ving ook nog, net als Gert-Jan een zeebaarsje, altijd leuk! Op een gegeven moment zien we Gerard over het strand springen en schreeuwen. Wat nu? Zou hij in een pietermannetje gestapt zijn? Dat kan enorm pijnlijk zijn. Of misschien een haakje in een van zijn poezelige handjes. Maar niets van dat alles, hij stond met zijn hengel in de hand een enorme tong van 34 cm in het rond te slingeren. Voor hem is dit op het strand een nieuwe soort, één waarop hij al heel lang hoopte. Gefeliciteerd Gerard. Er werd dus meer gevangen dan we van tevoren hadden bedacht. Echt leuk dus voor de laatste wedstrijd, een mooie afsluiter!

 

Om half elf inpakken en snel naar de kantine, want een koud pilsje hadden we wel verdiend. Aangekomen bij de kantine stond buiten een bekend stelletje, met een biertje in de hand, op ons te wachten. Het waren onze trouwe fans Anne en Stephan uit Almelo. Een aangename verrassing. Dat kon alleen maar héél gezellig worden, en dat werd het zeker!! Aan de bar werden weer mooie verhalen verteld en het bier en de wijn vloeiden rijkelijk. El en Marian verzorgden, zoals altijd, op uitstekende wijze de inwendige mens, waarvoor hartelijke dank. Tussen alle gezelligheid door werden ook nog even de prijzen verdeeld.

 1. Hielke Boomsma 228 cm
 2. Gert-Jan de Zeeuw 167 cm
 3. Gerard Welp 138 cm

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Er werd nog lang nagepraat, en geproost, en het zou een kort nachtje worden, dat was duidelijk.

Ik hoop dat jullie volgend jaar ook weer present zullen zijn, zodat we weer een paar leuke wedstrijden kunnen organiseren.

De gewone competitie begint weer op 11 september om, let op, 8.00 uur. Tot dan!!

Groetjes, Hielke.

 

De derde zomeravondwedstrijd 29 juli 2022

De verwachtingen van onze strandvissers waren weer hooggespannen. Lekker zeetje, droog, wind 4 uit het noorden, mooie pieren, dus wat kon er nog misgaan? Nou…heel wat, zo zou blijken. In ‘de noord’ wierpen de mannen hun pieren richting Engeland, maar binnen de kortste keren lagen hun lijnen weer op het strand. Oorzaak? Apenhaar, héééél veel apenhaar. Karrevrachten vol. Er was bijna niet te vissen. Maar ja, je bent er nu eenmaal dus maar blijven proberen en hopen dat er toch een visje tussen die rommel hangt. De mannen die richting Heemskerk stonden waren ook flinke plukken van dat apenhaar van hun lijnen aan het verwijderen, maar het viel daar erg mee. Er kon hier ongeankerd worden gevist. Sterker nog, er werd ook vis gevangen!

De mannen in het noorden hadden het op een gegeven moment wel gehad en vertrokken met de nodige spierpijn in de armen al voor het einde van de wedstrijd richting de kantine. Ook in het zuiden was er al een die het om 10 uur voor gezien hield.

Maar ook nu weer zou blijken dat volhouden en gewoon blijven proberen je uiteindelijk een welverdiende prijs kan opleveren. Onder het genot van een natte versnapering en de nodige sterke verhalen werden de winnaars bekendgemaakt.

 1. Hielke Boomsma 184 cm
 2. Frans Glorie 74 cm
 3. Gerard Welp 23 cm

De volgende wedstrijd is op 12 augustus, aanvang 19.30 uur.

Zorg dat je erbij bent! Tot dan!

 

Wedstrijdverslag van de 2e zomeravondwedstrijd van 15 juli

Afgelopen vrijdag 15 juli 2022 was het weer zover, de tweede zomeravondwedstrijd. Een zevental vissers kwam naar het strand om te proberen een mooie bot, baars, tong of andere vis aan de schubben te komen. Het water was behoorlijk helder, dat kan goed zijn voor de baars of voor veel krabben. Afwachten maar. Het weer was in ieder geval prima, niet te warm en een heerlijk briesje. Al snel bleek er ook veel wier en ander vuil aan de lijnen te hangen, erg vervelend.

Ikzelf stond samen met Bert en Sjaak in de zuid, en in de noord stonden Hans, Gert-Jan, Frans en Rob.

In het begin was het erg rustig, maar al gauw zette Hans een foto op de app van een prachtige baars van 51 cm. Zijn dag was al helemaal goed. Even later zag ik Bert een visje teruggooien, maar tegelijkertijd kwam een flinke golf op hem af en om deze te ontlopen rende Bert al struikelend achteruit om vervolgens op zijn rug en met de beentjes omhoog op het strand terecht te komen. Gauw om zich heen kijken of niemand het zag, maar helaas Bert. Het was een zeer komisch gezicht.

Bij mij stonden de hengels regelmatig krom, van het vuil wel te verstaan. Plukken maar dus, ik leek wel een boer die aan het oogsten is. Maar plotseling toch die beuk op de top, en na een paar flinke runs dwars door de slip, lag er dan toch een mooie baars van 47 cm op de kant. Er volgden er nog een van 30 en een van 45, en nog een botje. Kortom, heerlijk gevist.

Nu was het afwachten hoe er in de noord gevist was. Dat bleek ook niet onverdienstelijk. Van de zeven man was er maar een met 0 vissen. Op naar de kantine en de stand opmaken.

De uitslag was:

Gert-Jan de Zeeuw          169 cm

Hielke Boomsma             140 cm

Hans Welp                          86 cm

Het was een geslaagde avond en na een paar natte versnaperingen ging iedereen voldaan naar huis. De volgende wedstrijd is op 29 juli en begint om 19:30 uur. Tot dan!

Gr Hielke

De wedstrijd van 5 juni,
Nou dat was er een om niet over naar huis te schrijven zeg. Ik heb dat ook zeker niet gedaan. Wat was het slecht zeg. 18 deelnemers en slechts 5 man wisten een visje te verschalken. En waar het nou aan lag? dat kunnen we alleen maar gissen. Op de pier waren de vangsten ook superslecht. Harde oostenwind en smerig water. Nee de ingrediënten voor mooie vangsten waren er niet. Toch was er 1 deelnemer( Gilles) onder ons en die man gaat steeds beter vissen en hij wist toch 2 baarsjes (Tenminste zo vertelde hij mij het doodleuk) op de kant te sleuren, nou dat ene baarsje mat maar liefst 53 cm. dat heet volgens mij gewoon BAARS. Hij heeft ook de lat voor de grootste rondvis hoog gelegd, klasse en gefeliciteerd met de eerste plek. Tweede werd Hielke met 3 botten en ja ik werd derde met slechts 1 bot die ik ruw geschat op 8 meter en 32,5 cm uit de kant ving. Paul en Peter wisten ook nog een visje te verschalken. Mannen allemaal bedankt voor het meedoen en volgende keer beter.
Groet Willem.
Verslag Strandviswedstrijd 22 mei 2022

Het begon al zonder koffie, Gert moest zingen met de Skulpers in Dordrecht. Ik was dus al vroeg op strand, Hielke was er al en stond op Willem zijn plekje en dat leverde Willem een nieuw talent op nl.  voor het eerst de poedelprijs, nul vissen!  Hij kocht ter verzachting het karretje van Arie compleet met koelbox.

Gilles stond op dezelfde plaats als de vorige keer, toen had hij niks, maar nu had hij zelfs zes vissen en werd tweede, een echte runner up op zijn leeftijd. Vader Aad was er niet want die was een jaar ouder geworden, gefeliciteerd Aad. Ondanks wat afwezigen, Gert, Gert-Jan-en Cor moesten zingen en Frans is onderweg naar de Noordkaap met een camper, was de opkomst toch redelijk en was Smokey-John blij dat hij van de nul af was met 15 cm!

De wedstrijduitslag is Hielke 1e met 181 cm, Gilles 2e met 150cm, Sjaak 3e met 113cm

groeten van Sjaak.

Verslag Strandviswedstrijd 8 mei 2022

Nou komt ie dan weer, dat krijg er van als je derde wordt weer een stukje.

8 mei dag van de moeders, maar de vaders hebben ook wat belangrijks te doen die dag……vissen, met 16 man, het was zeer matig; 2 man met 0,0 vis en de rest zat vlak bij elkaar, maar er waren 3 uit schieters.

nummer 3 met 64 cm Leo, alweer, begin het leuk te vinden; weer gewonnen van vriend Wilfried, nummer 2 met 69 cm de man die niet schrijven kan, Peter, en  nummer 1 met 97 cm terug van weggeweest, Hielke.

Kijk meneer Zijp het valt heus wel mee om iets te typen?? als nou volgende keer de nummer 2 wat schrijft dan heb ik een keer vrij, maar als het zo uit komt dan typ ik weer een stukje hoor en dan breng ik eind van seizoen wel een bundel uit. Zie jullie op 22 mei weer en dan ga ik voor plek 2 want dan mag ik weer wat typen?

ps ik zou graag weer eens de tussenstand willen zien.

vriendelijke groet Leonardus

 

Verslag Viswedstrijd 3 april 2022

3 April was een zondag die er mocht wezen. 7.15 Stond mede visser Leo op de stoep achter. Mijn schuur in om de visspullen in te laden, na goede morgen te hebben gezegd, richting Castricum gereden om daar op het strand te gaan vissen. 9.00 uur Aanvang wedstrijd nummer 1 van de competitie .We stonden heerlijk, fris dat wel en droog (tot die ene onweersbui) ik was heerlijk aan het vissen het begon zowat op werken te lijken zo druk ik het had in totaal 14 platte vissen waar bij ook 1 van 39 cm. Tegen twaalven de boel weer op geruimd en richting clubhuis gegaan, want ik dacht stiekem misschien wel prijs te hebben met mijn 406 cm . Ja je weet het niet he, noem geen namen. Voor de uitslag bekend werd moest het papiertje van Willem O. wel drie keer nageteld worden. Maar zoals gezegd de uitslag ging Gert Jan oplezen dat er met 18 vissers wel even 46 meter vis was gevangen die morgen, heel veel  meters vonden wij ook wel. Toen de uitslag

nummer 3 Wilfried Duijs, nummer 2  Sjaak Tessel en nummer 1 (nu eens geen Hielke ofzo maar) Peter Zijp.

Nou mannen het was weer een mooie wedstrijd op naar de volgende op 17 april !                      Groetjes Wilfried Duijs

Verslag viswedstrijd 6 maart

6 maart een dag om niet snel te vergeten, 8 uur stonden we al op het zon overgoten strand, mijn opa maat Wilfried en  onder getekende, uurtje ouwe hoeren en toen gingen we los, het duurde ff en toen was de eerste platte binnen na een uurtje had ik er al 3 en na nog een uurtje 2 tegelijk waar van een bot van 35cm en mijn maat helaas nog 0 maar dat vond ik niet heel erg, kon ik eindelijk een keer winnen van ons 2. Om 11.45 alvast inpakken en hup gauw naar club huis want ja ik maakte toch ff kans want hoorde van een voorbijganger dat de rest het wat minder deed en ja hoor het wonder was daar van de 18 mannen die mee deden hadden er 17 vis en helaas een met 0 en we noemen geen naam. Nummer 1 was niemand anders dan de heer H, nummer 2 de heer F een geloof het of niet maar  nummer3 LEO eindelijk naar al die jaren trainen met opa Wilfried is het dan toch gelukt, ik ben gewoon derde geworden. Wat een dag, wat een feest daarna thuis, bloemen van moeder de vrouw een ijskoud pilsje heb de hele dag in een roes geleefd……maar nu ff serieus we beginnen vanaf nu gewoon weer op 0 dus de beuk moet er weer in om dit jaar te eindigen bij de top 5 dus, Leo wakker worden zal Wilfried wel zeggen je zit niet in een film. Veel succes allemaal dit jaar en………..ik heb de smaak nu wel te pakken.

Een vriendelijke  groet van die gelukkige opa uit de noord. ook namens mun vriend de andere gelukkige opa uit de noord.

 

Verslag viswedstrijd 16 januari 2022

Na het gebruikelijke bakkie koffie bij Gert’s koffiehuis gaan we weer richting strand. Was het zaterdag koud, het viel nu mee (voor de tijd van het jaar). Om 9 uur gaan alle bonken lood met het gebruikelijke lekkere eten om de vissen te verleiden om gevangen te worden, zover mogelijk het water in. Ik zie Cor al gauw een bot vangen gevolgd door 2 van mijzelf.Tot een uur of 11 en bij elkaar 4 botten en 1 baarsje te hebben gevangen, besluit ik te gaan verkassen. Dat was een goed plan, het werden daar 1 grote bot en 1 baars, en dat allemaal op ondiep water. De mosdiertjes vielen vandaag mee, af en toe een stukje van 20 centimeter (niet mee gerekend). Boven gekomen stonden Gert Jan (kassier) en Kees Jan (standenspecialist) en Elly (kantine specialist). De uitkomst was:

 1. Hielke    3.92 meter
 2.  Frans    2.63 meter
 3. Sjaak     2.00 meter

Daarbij had iedereen vis gevangen, ook de kersverse opa’s uit de Noord. Ik hoorde dat Willem naar de bank wilde, maar bij navragen bleek dat de spermabank. Haha. Er was ook een nieuw lid die ons het visroken bij kan brengen, Smokey John. Hij heeft nog niet gevist maar kwam zijn waadbroek vast inlopen. Co zit tegenwoordig lekker bij Cor op de trekker.

Tot de volgende wedstrijd op 20 februari!

Groetjes Sjaak

 

Verslag viswedstrijd 12 december 2021 

Na eerst aan de koffie te zijn geweest bij Gert, op naar ons mooie strand. Met in het achterhoofd nog de seance van donderdag waar de botten en baarzen om je oren vlogen en geen vuil in het water, togen zo`n 15 vissers vol goeie moed het strand op. Wat ons stond te wachten was in schril contrast met donderdag. Opkomend water tot half 11, uurtje doodtij en dan afgaand tot 12.00 en regen, heel veel regen. Ik kan jullie vertellen dat het helemaal knudde was zondagmorgen. `n straffe wind 5 tot 6, beste branding en vuil heel veel vuil, dit in combinatie met sterke stroming en wind was het `n hele toer. 

Om 9.00 was het startsein en alle loodjes gingen richting de windmolenparken om even zo snel weer richting het strand te komen met `n lijn vol bende dus `n hele toer om `n visje te vangen. Na het hoge water werd het iets rustiger in het water, de wind nam iets af en de eerste visjes werden geland.  Naast mij stond Co `n mooie bot binnen te slepen, gevolgd door Nico die ook z`n uiterste best deed en 2 visje landde. Zelf duurde het tot half 12 voordat ik wat gerammel op de top zag en ook aan het einde 2 vissen noteerde. De eindscore is: 

1 ste W Olbers met `n metertje of 3 

2 de H Boomsma met ongeveer 2 metertjes  

3 de  F Glorie met effe meer als `n half metertje. 

16 Januari 2022 is de volgende wedstrijd dus allemaal fijne kerst en `n super 2022. Iedereen bedankt voor de gezellige nazit, t was top  (ondanks dat Max aan het scheuren was, wat in schril contrast stond met onze verrichtingen)   

Groeten van Henk de Fries (Frans dus)

 

ook 09-12-2020

Sinterklaas, wie kent hem niet.

Na een héél gezellige pakjesavond in “klein “ gezelschap vroeg ik mijzelf de volgende ochtend  af of het zinvol was om voor dag en dauw naar het strand te gaan voor de wedstrijd van 06-12-2020.  Niet dat ik last van een kater had, schoonzoon lief bleef weliswaar maar bier aanslepen, maar om nu al héél vroeg te gaan staan blauwbekken. Met de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd besloot ik om later naar het strand te gaan ten einde te profiteren van de inzichten die anderen bezitten  maar ik helaas ontbeer. Zo tegen 08.00 uur sjokte ik met mijn spullen het strand op en ging na een korte wandeling naast Willem Olbers staan. De kou trotserend tuigde ik mijn hengels op en maakte een praatje met Willem en Peter Zijp die aan de andere kant van Willem stond. Klokke negen vlogen de onderlijnen richting de tweede bank en kon het wachten beginnen. De eerste vangst ,een botje, liet enige tijd op zich wachten. Omdat ik zoals gebruikelijk een onderlijn ver weg had liggen was mijn volgende vangst een wijtinkje van 21 cm. Langzamerhand gingen het tempo en de temperatuur wat omhoog. Omdat Willem na 1 uurtje besloot te verkassen kreeg ik wat meer ruimte. Tot tweemaal toe kon ik een doublet aanlanden met bot, wijting en/of scholenbaars. Tegen het einde van de wedstrijd ving ik nog een mooie bot van  32 cm. Ook Peter Zijp sloot af met een zeebaars van 37 cm. Al met al een beter resultaat dan op 22-11-2020.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma met 741 cm vis.

Op de tweede plaats Willem Olbers met 640 cm vis.

Op de derde  Frans Glorie met 437 cm vis.

Wist U dat.

Ik van de goede Sint als surprise een doosje paracetamol had gekregen maar niet nodig had.

Hielke nog een mooie bot van 40 cm ving.

Er naast bot en zeebaars ook wijting en schar werd gevangen.

Het in de loop van de ochtend steeds mooier en daardoor ook steeds drukker op het strand werd.

Ik dacht dat ik in de verte een zeepaard door het zwin zag lopen doch dat dit Willem Olbers was.

Dat dit hem geen windeieren maar wel vis opleverde.

Hij later op het strandplateau  uit alle zakken van zijn jas zeewater en pieren had lopen.

Hij een nieuwe trend gaat zetten m.b.t. waadpakken.

Ik niet weet of dat nu een schot in de roos opleverd.

Ik de kerstwedstrijd eigenlijk geen kerstwedstrijd wil noemen.

Ik snak naar een biertje in ons o zo gezellige clubhuis.

Ik hoop dat ik jullie allemaal weer gezond en wel mag aantreffen voor de laatste wedstrijd van 2020.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Gert-Jan de Zeeuw.

 

 

09-12-2020

Misschien dat jullie je afvragen waarom er nog geen verslag is van de wedstrijd van 22 november dan kan ik daar een kort antwoord op geven, er was te weinig om over te schrijven. De titel van dat verslag had kunnen luiden, Alleen op de wereld. Ik was zoals altijd vroeg op het strand en besloot richting zuid te gaan. Er stond een stevige branding en dat maakte het voor mij  onmogelijk, om een goede stek te zoeken. Dus op het stille strand, voor de opgang zou ik mijn geluk gaan proberen. Terwijl de tijd verstreek en mijn spullen klaar stonden kwam Sjaak nog even kijken. Niet tevreden met wat hij zag, te weinig water naar zijn oordeel, draaide hij weer om en tufte een paar honderd meter terug. Dit had voor mij een signaal moeten zijn. Laat ik het kort houden, de eerste anderhalf uur stond ik moederziel alleen en verlaten. Zelf de vis wilde mij geen gezelschap houden. Dan voel je je echt wel Remy. Uiteindelijk ben ik toch verkast en ging naast Willem Olbers staan. Gelukkig kon ik voor het eindsignaal van de wedstrijd nog 3 visjes vangen die volgens Willem eigenlijk voor hem bestemd waren. Met 71 cm was ik tot mijn stomme verbazing niet eens de laatste van 17 deelnemers.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma  met 854 cm vis.

Op de tweede plaats Sjaak Tessel met 345 cm vis.

Op de derde plaats Willem Olbers met 326 cm vis.

Wist U dat :

Willem Olbers met de 71cm vis die ik voor zijn neus wegkaapte tweede was geworden en Sjaak Tessel derde.

Willem zich deze keer onthield van grappen die wel door de beugel kunnen.

Gerard Groentjes een paling van 73 cm ving die op weg was naar de Sargassozee.

Frans Glorie een zeebaars van 57 cm ving en daar erg blij mee was.

Er totaal 19,9 meter vis is gevangen.

Dat volgen Sjaak een wind in je waad pak als  heteluchtverwarming werkt.

De volgende wedstrijd op 6 december is en er hopelijk niemand door Zwarte Piet is meegenomen.

Ik op 6 december wat beter ga luisteren naar de mannen die echt verstand van vissen hebben.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Gert-Jan de Zeeuw

Over aas en andere zaken

Een van de dingen die ik als strandvisser wél goed beheers is aas kopen. Vaak veel te veel maar dat heeft een andere oorzaak. Nu is het zo dat ik mijn zeepieren etc. altijd kocht bij voorheen Hengelsport Rik te Beverwijk. Niet alleen uitstekende zeepieren, al dan niet voorzien van een “speciale coating”, maar vooral een sociaal gebeuren. De koffie stond altijd klaar, koekje erbij ,wel zelf meenemen natuurlijk en gezellig kletsen terwijl je pieren bij elkaar werden gezocht. Nu is Hengelsport Rik al enige tijd ter ziele en moest ik mijn heil elders zoeken.  Na diverse adressen te hebben geprobeerd, overigens tot volle tevredenheid,  besloot ik mijn aas eens te bestellen bij Engelhart Hengelsport in IJmuiden. Het werd een gezellige boel toen ik mijn zeepieren ging ophalen. Rik, tegenwoordig daar werkzaam, zocht voor mij prijswinnende pieren bij elkaar terwijl wij lekker stonden te kletsen en een bakkie  koffie dronken. Ook maar even een rondje door de winkel gelopen. Had Rik indertijd een uitgebreid assortiment  in zijn winkel, Engelhart heeft nog veel meer.  Voorzien van pieren, mes heften en slikzagers keerde ik veel later dan gedacht huiswaarts. De volgende morgen kwam ik na wat technisch ongemak aan mijn fiets mooi op tijd op het strand en wandelde zuidwaarts alwaar ik Hielke ontmoette. Ik besloot rechts van hem te gaan staan. Langzamerhand werd het drukker en drukker. Willem, Sjaak  en  de gebroeders Welp, allemaal vlak bij elkaar. Het weer was goed en er stond een leuke branding. Klokslag negen wierp ik in en 10 minuten later haalde ik tot mijn stomme verbazing een botje binnen. Ook Hielke draaide alras een bot en later een zeebaars je binnen. Daarna begon het wachten. Ondanks het driegangendiner dat er voorgeschoteld werd kon ik geen visje verleiden. Er kwam een regenbui over en het begon eerder dan voorspeld een tijdje flink hard te waaien. Een uurtje later werd het weer een stuk aangenamer en ving ik zowaar een tweede bot. Terwijl ik later met Linda en Carina stond te praten kreeg ik een aanbeet en scoorde ik zelfs een doublet botten. Ik sloot de wedstrijd uiteindelijk af met  5 botten, goed voor 138 cm vis. Op het plateau kreeg ik van iedereen de resultaten en de wedstrijdinleg.

Op de eerste plaats is geëindigd:    Peter Zijp met 2,65 meter vis.

Tweede is geworden:            Hielke Boomsma met 2,36 meter vis.

Derde is geworden:                       Wilfried Duijs met 2,03meter vis.

Wist u dat:

Er met 19 man totaal 20,72 meter vis is gevangen.

Iedereen vis had en zijn  eindresultaat opgaf middels een papiertje.

Ik uit deze stapel de eindstand moest opmaken.        

Dit papiertje mogelijk iets zegt over degene die het inleverde.      

Hij  gezien zijn resultaat misschien wat aan scherpte had ingeboet door deze aankoop.

Ik  nog nooit van culinair autisme heb gehoord maar dat dit inhoud dat je dwangmatig  elke zondagavond patat moet eten.

KeesJan zich vermomde met een mondkapje, niet werd herkend en misschien daardoor wel 1.5 meter vis ving.

Willem als fanatiek neuspeuteraar die mondkapjes maar niks vind.

Ik met gevaar voor eigen leven diezelfde Willem wegsleurde voor een Mountainbiker.

Willem mij dat niet in dank afnam omdat hij best wel door háár aangereden én gereanimeerd had willen worden.

Sjaak de lat voor de grootste platvis hoog legt met een bot van 40 cm.

De volgende wedstrijd op 08-11-2020 is.

Ik u en de uwen een goede gezondheid toewens.

Gert-Jan de Zeeuw

 

Van ruilen komt huilen

Zoals jullie wel weten is het mij, mét of zonder bril, niet geven om makkelijk een goede stek te vinden. Ik mis, en niet zo’n klein beetje, het inzicht in golven en stroming. Dus ik besloot maar gewoon te gaan staan waar een paar weken eerder flink wat vis was gevangen, namelijk een gaatje bij de afgang/opgang  van het stille strand. Alhoewel ik dit verslag enige tijd later neerpen weet ik nog dat het schitterend weer was. Waarom ik mij dat nog herinner word later wel duidelijk. Nadat ik zoals altijd, lekker op tijd, op de plek van mijn keuze stond kwam later Rob Visser aan mijn rechterkant staan. Sjaak kwam nog even een praatje maken, keek even rond en besloot rechts van Rob te gaan staan. Om negen uur ging het los, maar niet met aanbeten. Mijn zo gekoesterde pieren waren een lekkernij voor ongeveer alles wat zwom, maar niet voor de zo door mij gewenste vis. Af en toe een voorzichtige aanbeet leverde toch nog 4 vissen op. Een baarsje en drie botten. Hierdoor sloot ik uiteindelijk de wedstrijd af met 114 cm.

Op de eerste plaats is geëindigd:

Sjaak Tessel met 279 cm vis

Op de tweede plaats is geëindigd:

Willem Olbers met 246 cm vis.

Op derde plaats is geëindigd :

Good  old Co Molenaar met 147 cm vis.

Wist U dat:

Er met 21 man 16,48 meter vis is gevangen;

Van die 21 man er 3 man de 0 hielden;

Er drie man waren met 23 cm vis;

Sjaak mij  s ’morgens vroeg lachend vertelde dat het gaatje waar ik dacht te staan verplaatst was;

En dat hij naar de plek ging waar ik een paar weken eerder vruchteloos mijn geluk had geprobeerd;

Er links van mij nog wat dames te water gingen, ditmaal mét badpakken aan;

Dit waarschijnlijk kwam door eerdere gedragingen van Willem Olbers;

Dit te wijten is aan het  C.G. syndroom waar Willem last van heeft en hij er dus echt niets aan kan doen;

Rob Visser zijn eerste vis ving, namelijk een bot van 23 cm en hij daar heel blij was.

De reden waarom ik nog weet dat het mooi was komt omdat ik tegen de bruine ster van een zonaanbidder, mannelijk, aankeek (dan maar liever koud weer);

Ik als kind al heb geleerd dat je het duin niet moet/mag betreden;

Dit voor een heleboel mensen nog steeds niet duidelijk is;

Ik inmiddels mijn werkzame leven per 06-10 2020 heb afgesloten en nu kan doen en laten wat ik wil;

Dat ik dit volgens mijn vrouw wel kan vergeten;

Eindelijk de prijzen van de competitie 2019-2020 zijn uitgereikt;

De grootste platvis is gevangen door Peter Hollenberg, een bot van 39 cm.

De grootste rondvis werd gevangen door Co Molenaar, een zeebaars van 67 cm.

De competitie eindigde met op de eerste plaats;

Sjaak Tessel

Op de tweede plaats is geëindigd ;

Hielke Boomsma

En op de derde plaats is geëindigd;

Frank Juffermans.

Door omstandigheden Frank en Peter hun prijs niet ontvangst konden nemen maar dat zij hun prijs thuis kregen uitgereikt;

Het kampioenschap van Sjaak uitbundig is gevierd;

Dit gelukkig kon voor de tweede sluiting van ons clubhuis;

Ik jullie allemaal groet en veel gezondheid toe wens!

Gert-Jan de Zeeuw.

 

De eerste van de tweede.

 

Zondag 6 september was de eerste wedstrijd van tweede helft van onze competitie. Nodeloos te zeggen dat er vanwege Corona helemaal geen eerste helft was geweest, maar goed , we moeten een keertje beginnen. Vanwege mogelijke drukte op het strand werd deze wedstrijd traditiegetrouw gevist van 08.00 uur tot 11.00 uur. Ruim op tijd liep ik dan ook het strand op om een plekje te zoeken. Omdat ik weet had van een gat ter hoogte van de Salamander wandelde ik zuidwaarts. Nu had ik de vrijdag ervoor al even gekeken waar ik de meeste kans had. Jammer genoeg was dat toen  geen sinecure aangezien het water niet echt zakte. Dat was ook zondag niet het geval. Een stevig briesje , pal west, zorgde voor een flinke branding en joeg het water regelmatig tot ver het strand op. Tijdens het optuigen kwam Willem Olbers aanwandelen die  mij “op hoge toon” vertelde dat ik op zijn plek stond  omdat hij  die vrijdag met laag water had gemarkeerd met een kruis in het zand.  Uiteindelijk bleek zijn plek toch nog wat verder zuidwaarts te zijn. Ook Sjaak kwam voorbij en stond weer op zijn vertrouwde stekkie.  Op de door mij geselecteerde plek stonden weldra twee hengels klaar om klokslag acht uur vis te gaan vangen. Niets was minder waar. Na een uurtje vissen was de vangst één scholenbaarsje van 21 cm. Verder naar links, nog voorbij Willem Olbers, zag ik Sjaak op enig moment een triplet mooie botten binnen draaien.  Nadat Willem even was wezen buurten met Sjaak verkaste hij die kant op. Een uitnodiging om mee te gaan werd door mij niet goed begrepen. Zelf besloot ik richting de Salamander te verhuizen. Helaas geen succes. Ook een tweede verplaatsing had niet veel resultaat. Bij mijn laatste inhaal hing er tot mijn grote  verbazing nog een bot van 26 cm aan een mijner hengels. Terug in het clubhuis kon de wedstrijdcommissie de eindstand opmaken.

Op de eerste plaats :  Sjaak Tessel met 452 cm vis

Op de tweede plaats :  Hielke Boomsma met 395 cm vis.

Op de derde plaats  :    Willem Olbers met 173 cm vis.

Wist U dat :

Er 22 deelnemers waren.

Er totaal 17,43 meter vis is gevangen en er 5 vissers de nul hielden

Voor twee leden om 8 uur beginnen toch wat moeilijk was.

Willem Olbers, naast de gewone kwaaltjes, ook last heeft Van het C.G. syndroom en als je wilt weten wat dat is je het hem maar even moet vragen.

Diezelfde Willem niet alleen verkaste om meer vis te vangen maar om ook een beter uitzicht te hebben op een paar naakte dames .

Hij met zijn verkassen wel mooi derde werd.

Ik tijdens een gezellig babbeltje met Carina en Linda  een uil  over zee landinwaarts zag vliegen.

En omdat een uil een wijze vogel is zal dit waarschijnlijk alles te maken zal hebben met een naderde Brexit.

Er tijdens het vissen van alles aanspoelde, van dekschrobber , 165 cm lang tot een voetbal, 35 cm diameter.

Dat ik die 2 meter niet bij mijn  totaal aantal cm mocht opgeven van de wedstrijdcommissie.

De tombola deze halve competitie niet gehouden word en dat ik daar zeker van baal omdat hiermee de enige kans op een prijsje is weggevallen daar ik het van het vissen niet moet hebben.

Er twee nieuwe leden mee viste maar dat het er voor één niet helemaal duidelijk was dat er na afloop van de wedstrijd bijeengekomen word in het clubhuis.

Sommige niet meededen omdat de koelkastdeur niet goed sloot en daardoor de zeepieren snotterig waren.

Wilfried even een surfer ongezouten zijn menig gaf over diens surfgedrag.

Dat de volgende wedstrijd weer om 09.00 uur begint.

Met vriendelijke groet, Gert-Jan de Zeeuw

Volgens Rob Visser de enige manier waarop je het zoeken naar een stek kunt afsluiten.

Vaderdag.

In 1909 in Amerika bedacht en vanaf 1937 in Nederland gevierd.
Wie heeft ze niet, herinneringen aan lang vervlogen tijden. Opgewonden kinderen die niet konden wachten om hun vader zelfgemaakte cadeautjes te geven. Jullie weten wel, asbakken of bekers van klei, onregelmatig van vorm en geschilderd in de meest psychedelische kleuren. Of prachtige rijmelarij waarin je, dan nog wel, de hemel ingeprezen wordt. Een vaderdag-ontbijt op bed waarvan je de kruimels nog dagen later tussen de lakens vond. Niets van dat alles op 19-6-2016.
Vaderdag?
Wat nou vaderdag; We gaan gewoon vissen.
Zoals afgesproken werd deze wedstrijd gevist van 08.00 uur tot 11.00 uur. Dit in verband met zwemlustigen en andere strandgebruikers. Tweevoetigen die belangstellend komen kijken, al dan niet vergezeld door vierpotigen die vervolgens door je reservelijnen lopen, een hap pieren nemen of tegen je kist aan piesen.
Hoe het ook zij, ik was wat later op het strand dan normaal en kwam tot de conclusie dat menigeen al een stek had uitgekozen. Omdat het vizier op het noorden stond, vond ik mijzelf een kwartiertje later terug met Hielke en Jaco links van mij en Kees Jan iets verder weg op rechts. Er was een flinke branding, de wind was s’ nachts gedraaid van Zuid-West naar Noord-Oost en het was om 12.37 uur laag water. Na het optuigen van mijn hengels was er nog genoeg tijd om effe te buurten. Jaco had zichzelf getrakteerd op twee prachtige nieuwe hengels.IMG-20160627-WA0001 Na zijn nieuwste aanwinsten uitvoerig te hebben bewonderd brak het uur U aan .
Klokslag 08.00 uur lanceerde ik mijn pieren richting het windmolenpark. Omdat ik on-geankerd viste kwam ik er al snel achter dat er weer een flinke stroming stond. Dan toch maar ankeren. Nu heb ik daar een behoorlijke hekel aan. Negen van de tien keer als je inhaalt sta je de zeebodem om te ploegen. Er was echter geen andere keus. Terwijl het eerste uur aanbeet-loos voorbij ging en de verveling bij mij toesloeg werd het allengs drukker op het strand. Gelukkig was er daardoor wat afleiding.
Na 9 uur begonnen de vangsten toe te nemen. Ik zag Jaco en Hielke regelmatig hun visjes vangen . Dat geluk was mij nog niet beschoren. Een catamaran zorgde voor wat afleiding door tussen Jaco en Hielke het strand op te komen. IMAG0684 (1)De reden van dit alles zal een raadsel blijven, alhoewel het volgens Hielke een sanitaire stop was. Hoe dan ook, het strand opkomen met zo’n ding was makkelijk, er van af was een stuk moeilijker. Enige tijd later was er commotie bij Hielke. Laat hij nu in één haal een doublet binnendraaien. En wat voor een doublet, een bot van 30 cm en een paling van 62 cm. Dus effe lekker een kleine meter in één haal. IMG-20160619-WA0001Zoals een goed sportvisser betaamt herkregen bot en paling na het meten hun vrijheid IMG-20160619-WA0002terug.
Ter linkerzijde was er ook nog het nodige te doen. Met zijn nieuwe hengels gooide Jaco niet alleen veel verder maar ving hij ook nog meer vis. Nieuwkomer Reza Maderi wist met een ongebruikelijke tactiek ook een visje tot een aanbeet te bewegen.

Nu is het zo dat er tijdens de wedstrijd wel eens gesnackt wordt door een groepje vissers. Ik ga geen namen noemen in verband met het thuisfront. Krijg je weer dat gedoe over bloeddruk, B.M.I. of een te hoog cholesterol en zo. Buiten al deze gevaren om is er nog een risico. Want terwijl jij lekker een kroketje staat weg te kauwen kan er wel eens een hengel aan de haal gaan. En dat gebeurde dan ook. Gelukkig werd er na het nodige zoekwerk desbetreffende hengel weer teruggevonden. Terwijl ik nog maar eens om mij heen keek kwam Kees Jan aanwandelen met, naar ik dacht, een te meten visje. Tot mijn grote genoegen kwam hij mij trakteren op een kroketje. Salamander snackOndanks mijn probleempjes met bloeddruk en cholesterol liet ik mij deze versnapering goed smaken. Want waar slik je anders al die pillen voor ? Uiteindelijk kon ook ik de wedstrijd afsluiten met vis. Weliswaar maar 34 cm, maar toch. Om 11.00 uur klonk het virtuele eindsignaal en kon in ons clubhuis de eindstand worden opgemaakt.
Op de eerste plaats: Hielke Boomsma met 346 cm.
Op de tweede plaats peter Maurits met 248 cm.
Op de derde plaats Willem Olbers met 237 cm.
Gerard Duin, Nico Mooi en Nico Weel gingen met een tombola bon naar huis.
Wist u dat ;
Er totaal 29.50 meter vis is gevangen.
Hielke op dit moment de grootste rondvislijst aanvoert met eerder genoemde paling van 62 cm.
Hij die pas ving na de vermeende sanitaire stop van de catamaran opvarende.
Hiermee bewezen is dat paling toch op bepaalde geuren afkomt.
Reza Maderi op enig moment languit in de branding lag om te gaan “visfluisteren”.
Hij daarmee een botje van 17 cm overhaalde om zich te laten vangen.
Peter Hollenberg tot twee keer toe een vis, ongemeten, uit zijn handen liet glippen.
Dit het gevolg was van een ietwat te gezellige zaterdagavond.
Volgens Cor Juffermans alle vis na 09.00 uur is gevangen en de wedstrijdcommissie daarom ook het plaatselijke visbestand gaat informeren over de vervroegde aanvangstijden.
De nieuwe hengels van Jaco verkocht zijn met vangstgarantie; daar hij meteen op de 9de plaats eindigde.
Sjaak Tessel net op tijd terug is van Kaap Verdië om de volgende wedstrijd mee te vissen.
We nog één wedstrijd vissen voor de zomerstop.
Ik u de vriendelijke groeten doe.
Gert-Jan de Zeeuw

P.S. Mijn hartelijke dank gaat uit naar “Juf Nelly’ voor het corrigeren van mijn tekst.

G-J

Zondagmorgen 22 mei.
Terwijl ik langzaam wakker wordend naar de regen luister realiseer me dat ik ; Alleen in bed lig omdat mijn teerbeminde een weekje op cursus is. Dat mijn lief de auto mee heeft. En last but not least dat ik dus met de fiets naar het strand moet. Jawel vis vrienden, mijn oude vertrouwde Berligootje staat op dit moment ergens in den lande, ik geloof in de buurt van Tiel, je weet wel, van Flipje. Rekening houden met het gegeven op de fiets naar het strand te moeten had ik een paar dagen eerder al een geslaagde proefrit gemaakt met mij viskar achter de fiets.
Ik vertrok dan ook vol vertrouwen in een druilerig buitje naar het strand. Met een flinke gang, daar heb je tenslotte een elektrieke fiets voor, karde ik langs de Mient. Helaas, binnen de kortste keren kapseisde mijn kar. Toen dat na 200 meter nog een keer gebeurde besloot ik dat het beduidend langzamer moest. Uiteindelijk bereikte ik met een slakkengangetje het strand. Omdat ik zaterdag in het land van eerder genoemde Flipje vertoefde had Hielke mijn pieren verzorgd. Een appje leerde mij dat hij in de noord stond .
Terwijl ik op weg was naar mijn pieren, meende ik even dat ik op het strand van Scheveningen was. Stond daar in de verte een ijsco kar ? Je weet wel, zo’n kar met een paraplu daarboven. Naderbij komend zag ik 3 man, raad maar wie, onder een paraplu, bevestigd aan een viskar schuilen tegen de regen. Zo zie je maar waar je een viskar al niet voor kan gebruiken.IMAG0655  Even later kon ik  mijn pieren en Hielke  begroeten.                                                             Geflankeerd door Hielke ,Jaco, Willem Olbers, Jan en Nico begon ik de wedstrijd. Anders dan voorgaande keren stroomde het niet of nauwelijks. Terwijl ik nog bezig was  met hengel nummer 2 zag ik al een aanbeet op hengel nummer een. Dat is snel.  Een leuk scholenbaarsje was het slachtoffer geworden van zijn eigen vraatzucht. En daar bleef het niet bij. De ene na de andere aanbeet diende zich aan. Dat was geen school met zeebaarzen, maar een hele scholengemeenschap. Het was scholenbaars wat de klok sloeg. Om ze te vangen moest je echter wel ver weggooien. Voorbereid op platvis had ik ook een rode onderlijn in gebruik. Om de woorden van Maxima te gebruiken, een béétje dom. Eigenlijk gewoon stom met zoveel zeebaars in de buurt. Rondom mij  zag ik dat iedereen ouderwets stond te vangen. Willem, die zich geposteerd had voor een shovel hulpstuk, besloot toch te gaan  verkassen en ging wat verder de noord in. Jaco bleef lekker staan en  vis vangen.  Jan en Nico stonden de ene na de andere vis te meten. Hielke had het maar druk. Kortom, iedereen stond lekker  vissen.  Met de heenreis in gedachte besloot ik iets eerder te vertrekken ten einde op tijd in ons clubhuis te zijn. Ik eindigde de wedstrijd rond 11.45 uur met een doublet zeebaarzen.

Omdat ik mijn kar iets anders had aangekoppeld kon ik nu wel plankgas fietsen. Zonder kleerscheuren bracht ik mijn spullen naar huis om even later in het clubhuis, samen met Kees de eindstand op te maken.

Op de eerste plaats Peter Hollenberg met 505 cm vis.

Op de tweede plaats Cor Juffermans met 489 cm vis

Op de derde plaats Jan Stroomer met 485 cm vis.

Wist u dat :

Er totaal 60,59 meter vis is gevangen.

Het merendeel zeebaars was.

Gerard Welp niet aan vissen toekwam omdat hij moest meten voor Peter Mourits.

Hielke een bot ving die door wilde gaan voor een schol.

Nico Mooi iets achter Jan Stroomer zag liggen klapperen.

Dat dit een hele mooie bot was.

Die echter niet meetelde.

Willem niet in de gaten had dat we  het shovel hulpstuk  hadden verplaatst.

Deze vis niet te meten viel.IMAG0658

Er een heuse Opa trend binnen de club gaande is.IMG-20160522-WA0000

Er een sta tafel de ” opa tafel ” wordt genoemd en dat daar alleen nog maar jonge jenever gedronken gaat worden.

Ik, als een van de aanstaande opa’s , dat helemaal niet lust.

Sjaak mij een mooi verhaal vertelde over  flessenpost.

Er toch  nog een man de nul hield.

Arie Brakenhoff de grote afwezige was vanwege een feestelijke kerkelijke gebeurtenis.

Hij daardoor mooi uit de top van klassement donderde.

Ik lekker heb staan vissen.

Dit het einde van mijn verslag is.

Gert-Jan de Zeeuw.

P.S. Denk aan de vervroegde aanvangstijd van de laatste twee wedstrijden.

Vol goede moed betrad ik afgelopen zondag het strand om een ultieme poging te doen van de nul te geraken. De keuze was deze keer simpel, twee maal in de noord niks, dan maar de zuid in. Ter hoogte van het stille strand trof ik ” vroege vogel ” Hielke. De plek was niet verkeerd maar de kleur van het water wel. Wat een smerig kleurtje zeg. Het hield een beetje tussen snertgroen en goulashbruin. Vanaf het zwin tot de derde bank was het één vieze derrie. Als ik vis was zou ik spontaan emigreren naar Nergenshuizen of zo. Alras werden wij vergezeld door Frank en Léon die ook zo hun twijfels hadden over een mogelijke vangst. Springtij op donderdag, geen branding van betekenis, een hele week oostenwind, moederdag en een snert/goulash soep om in te vissen . Het was bijna zielig om die mooie pieren aan dat smerige water bloot te stellen.

Geflankeerd door Hielke en de gebroeders Juffermans begon ik aan de wedstrijd. Hield ik het lood de eerste drie kwartier in het zwin nog aan de grond, eenmaal op de bank en verder weg spoelden mijn lijnen met een rotgang zuidwaarts . De wedstrijd was een uurtje oud toen Hielke kwam aanslenteren en een botje liet meten;  17 cm maar liefst. Dus er zat wel vis. Maar niet voor Léon, Frank en mijzelf. Vrij snel daarna verkaste Hielke zo’n honderd meter verder naar het zuiden. Na een kwartiertje ben ik hem gevolgd om nog iets verder zuidwaarts mijn geluk te proberen.

Met een steeds krachtiger wordende zon werd het gewoon warm op het strand. En dan merk je dat je recht voor het naaktstrand staat te vissen. Veelal oudere heren wandelde piemelnaakt voorbij en een enkeling kwam belangstellend informeren naar de vangst. Terwijl het water gestaag zakte zag een jongere dame ” verkoeling ” zoeken in het zwin. Wel vreemd dat er even later een tussenvloedje was.

In een finale poging om toch nog iets te vangen waadde ik nog een bank verder om vervolgens de soep uitstroom van het zwin prima te kunnen zien. En, helder water binnen werpbereik. Aangezien ankeren geen zin had besloot ik ongeankerd te gaan vissen. Zoals eerder vermeld deden mijn lijnen een wedstrijdje wie het snelst zuidwaarts kon, maar je bevist echter wel een groot gebied. Met enige regelmaat ververste ik mijn steeds ongeschonden pieren. Even meende ik twee lichte tikjes op een hengel te zien . Toch maar even laten liggen. Later ging het binnendraaien van die hengel best wel zwaar. Vlak onder de kant kwam er plots beweging in de lijn. Trek ik me daar toch een doublet de kant op. Een zeebaars van 32 cm en een botje van 18 cm. Nodeloos te zeggen dat ik de koning te rijk was. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Hielke was blijven steken op dat ene botje en de Juffermansen beiden een nul konden laten noteren.

Met een rooie kop van de zon en de inspanning wandelde later de parkeerplaats op. Een ding is zeker, er heeft iemand afgelopen zondag zijn zakken weer gevuld. Parkeerplaats praktisch vol.

In het clubhuis aangekomen konden Kees en ik al snel de volgende eindstand noteren.
Eerste plaats Willem Olbers met 1,75 meter vis.
Op de tweede plaats, jawel, ondergetekende met 50 cm vis.
Op de derde plaats Nico Weel met 46 cm vis.
Wist u dat:
Op Malta Peter is afgelost door Sjaak.
Dat hij géén hengel heeft meegenomen.
Sjaak het er errug mooi vind.
Willem Olbers klaagde dat hij het eigenlijk met drie vissen minder had kunnen doen.
Hij in de waan werd gebracht dat deze wedstrijd al om 08.00 uur begon.
We met 23 deelnemers 3,76 meter vis hebben gevangen.
Dit toch wel bar en boos is.
Men zegt : vissers en jagers zijn moeder/vrouwenplagers.
Moederdag, in verband met het getij, voortaan in overleg met de wedstrijdcommissie moet worden gepland.
Iedere deelnemer van de wedstrijdcommissie een roos mee naar huis kreeg wegens een “alweer ” gemiste Moederdag.

IMAG2483

Ik voor ons allen hoop op betere tijden.Ik u binnenkort weer aan de waterlijn hoop te zien.
Ik u allen groet.

P.S.
Willem, de wedstrijden van 19 juni en 3 juli beginnen om 08.00 uur. Tot die tijd kun je gewoon een uurtje langer blijven liggen.
G-J.

P.P.S.

El, bedankt voor je onovertroffen gehaktballen.

IMAG2489

GJ

Na een afwezigheid van 4 weken, in verband met de Nipro-wedstrijd gingen de mannen van de Salamander wederom de strijd om het clubkampioenschap aan. Verwachtingsvol betrad ik in alle vroegte het strand om het echec van de vorige wedstrijd uit te wissen. Over het weer kan ik kort zijn, het was géén weer. Ik hoefde nog net niet te krabben, er stond een fikse noordwester en dreigende regen/hagelbuien zeilde langzaam nader. Aangezien ik hoop koesterde het resultaat van de vorige wedstrijd, nul vis, te verbeteren besloot ik wederom de noord in te gaan. Tot mijn afgrijzen was het strand bedekt met groen en vies algenschuim. Voor de onwetende wandelaar een leuk natuurverschijnsel, maar voor de visser alleen maar vervelend, stinkend en plakkerig. Tegen een koude wind in liep ik naar een plekje waar het zwin niet al te breed was, zodat ik snel op de bank kon komen. Tot aan mijn knieën wadend door die groene troep begon ik, geflankeerd door Jaco, Hielke en Co aan de wedstrijd. Een eerste poging om te waden strandde al na enkele meters. Er stond een sterke stroming en genoeg water om voorlopig van waden af te zien. Dus eerst maar eens in het zwin proberen. Wat ik ook probeerde, niks, noppes, nada. Ook mijn buren,  Co , Hielke en Jaco zag ik in het begin niets vangen. Na een uurtje begon de vangst aarzelend op gang te komen met een bot van 31 cm voor Jaco. Even later tikte Hielke zijn eerste vangst van de dag aan. Voor Co en ondergetekend bleef de teller op nul staan. In de verte zag een enkele waaghals door het zwin naar de bank wankelen. Vreemd, ik dacht dat Peter niet meedeed.  Af en toe geteisterd door een venijnig hagelbuitje kabbelde de wedstrijd voort. Later in de wedstrijd lukte het me om op de bank te komen. Lesje geleerd, in een smal zwin stroomt het meestal harder en is daardoor ook dieper. Vanaf de bank kon ik dieper water bereiken maar anders dan in het zwin kon ik mijn lood niet aan de grond houden. Een probleem waar mijn buren ook mee te kampen hadden. Zag ik Hielke zo af en toe nog een visje vangen, voor mij was een rol gereserveerd als omstander. Wat ik ook probeerde niets mocht baten. Ook Jaco en Co boekten geen resultaat. Terwijl ik ongeduldig wachtte op het eindsignaal kwam via een appje het nieuws binnen van een schaduwcompetitie op Malta. Peter Mourits genoot daar van een welverdiende vakantie, maar volgens mij was hij op trainingskamp.  Gelijk met ons in het koude Nederland stond Meneer daar in z’n korte broek te vissen. Nu weten de oplettende lezers dat Peter graag op blote voeten vist teneinde zijn visvangst te verhogen. Laten die vissen er daar ook instinken. 2  Meter vis wist Meneer daar te verschalken. Het is niet eerlijk verdeeld in vissersland zullen we maar denken. Eindelijk klonk het virtuele eindsignaal en in  regenbuitje legde ik de laatste meters af naar de auto. Op het clubhuis wachtte Kees reeds om de eindstand op te maken.

Op de eerste plaats Sjaak Tessel met 154 cm vis.

Op de tweede plaats Arie Brakenhoff met 82 cm vis.

Op de derde plaats ” Vader Aad ” Hollenberg met 75 cm vis.

Frank Juffermans,Hielke Boomsma en Gert-Jan de Zeeuw gingen met een tombola bon naar huis.

Wist u dat :

Er  van de 20 deelnemers 9 man de nul hielden.

Dat ik er jammer genoeg een van was.

11 man tezamen 6,53 meter vis vingen.

Peter Zijp tijdens een geanimeerd gesprek met Cor en Frank door een snorrelwind  een flinke dot schuim in z’n toet kreeg.

Dit volgens sommige een heilzame werking op de huid heeft.

Peter daar geen barst van geloofd.

Er een aantal vissers lid zijn van de Skulpers.

Die na een optreden de kelen iets te veel hadden gesmeerd en derhalve thuis bleven.

Vader Aad een paar grote botten ving en hoop kreeg.

Frans Glorie een bot van 41 cm ving en dat hij nu aan kop gaat in de grootste platvis competitie.

Co Molenaar 2,5 meter pieren opgaf maar dat wedstrijdcommissie daar niet intrapte.

Dat de wankelende wadende waaghals toegaf dat het op een zeker  moment wel erg spannend werd.

Peter Mourits niet op tijd vanuit Malta in het clubhuis was om zijn vangst door te geven en daarom werd gediskwalificeerd.

Sjaak Tessel na het vinden van wat muntjes uit IJsland binnenkort gaat potverteren in Reykjavik.

Ik vurig hoop op betere tijden.

De wedstrijden van 19 juni en 3 juli om 08.00 uur beginnen.

Ik u allen ga groeten.

Gegroet.

Gert-Jan de Zeeuw.

 

De Paaswedstrijd.

Trouwe bezoekers van de website van de Salamander zullen wel gedacht hebben, waar blijft hij nou. Heeft hij zich ziek gegeten in de paaseieren, gestikt in een stukje paas-stol of anderszins in ongerede geraakt. Wanhoopt ende dispereert niet trouwe lezers, ik ben weer boven water na een aantal heugelijke gebeurtenissen. Met de vorige wedstrijd nog in gedachten  liep ik op paaszondag weer naar de hotspot waar ik toen zo’n succes had geboekt. Het tij zat mee, er stond een mooie branding en de wind zat in de noord- westhoek. Voorwaar, alle ingrediënten waren aanwezig om het succes van 13 maart te herhalen, zo niet te verbeteren. Na een korte wandeling vond ik een mooie stek naast Hielke. Toen de spullen klaarstonden was het wachten op het beginsignaal. Klokslag negen uur vlogen onze lijnen richting Engeland en stonden wij verwachtingsvol klaar. Onder deze omstandigheden was succes toch immers verzekerd ? Alras bleken onze verwachtingen niet bewaarheid te worden. Wat ik ook probeerde, er gebeurde niets onder de waterspiegel. Telkenmale haalde ik binnen met mijn aas nog intact. Zou Bente dan toch de pieren met verminderde vangkracht die hij aan Hielke zou geven per ongeluk aan mij hebben verkocht. Een kort bezoekje aan Hielke leerde mij dat ook hij geen enkele onderwateractiviteit kon bespeuren. Willem Olbers die ons voor aanvang van de wedstrijd voorbij was gelopen kwam na enige tijd weer links van mij staan. Terwijl de tijd tergend langzaam verstreek sijpelde berichten door dat de vangsten erg slecht waren. Ik kan u verzekeren dat ik reikhalzend uitkeek naar het einde van deze wedstrijd. Met nog 5 minuten te gaan, ik was al aan het inpakken, kwam Willem mijn kant op slenteren. Had hij met de laatste haal toch nog een bot te pakken. In het clubhuis werd, na wat huishoudelijke mededelingen, de stand van zaken opgemaakt. Die was als volgt;  Op de eerste plaats Peter Mourits met 48 cm vis. Tweede werd Ben Prins met 46 cm vis. Op de derde plaats Arie Brakenhof met 35 cm vis. En de laatste met vis was Willem Olbers.
Na de prijzen te hebben overhandigd aan Peter, Ben en Arie kon ik nog drie gelukkigen verblijden met een tombola bon.
Wist u dat :
Dit echt wel de slechtste wedstrijd ooit was.

25 man slechts 1,60 meter vis hebben gevangen.

Dit  6,4 cm  de man is, dus eigenlijk 3,6 cm te kort om te mogen meten.

De paashaas voor iedereen een lekker eitje had meegenomen.

Zijn vrouw uren is bezig geweest met het schilderen van die eieren en daarvoor hartelijk bedankt wordt.

Arie Brakenhof zaterdagmiddag in het clubhuis nog door ondergetekende werd gewezen op het  wisselen van winter naar zomertijd.

Hij dat toch weer vergeten was maar dat hem dat geen paas windeieren heeft gelegd getuige zijn derde plaats.

21 man de nul hielden.

Ik er een eind aan ga breien.

Met vriendelijke groet ,                                                                                                                      Gert-Jan de Zeeuw.

 

 

 

Let op. De competitiewedstrijd van 10 april gaat niet door in verband met de Nipro – jubileumwedstrijd, georganiseerd door ” Bij nacht en ontij” uit Egmond. Ieder lid van de Salamander is nu in staat om deel te nemen aan deze wedstrijd en mee te dingen naar fantastische prijzen.

Wedstrijdverslag 14-02-2016.

Terwijl ik  al een paar dagen uit alle macht de griepbacillen van het lijf probeer te houden met een mix van gezonde dingen en rust dringt het tot mij door dat er ook nog een wedstrijd moet worden gevist. Zou een dosis gezonde zeelucht een goede remedie zijn tegen een sluimerende griepaanval ? Misschien is dat het proberen waard.  Met de moed der wanhoop zoek ik zaterdagavond, na een paar dagen  bedrust, mijn spullen bij elkaar. Peter Mourits zou mij op het strand  pieren bezorgen dus dat was het minste van mijn problemen. Hoestend en proestend stond ik zondagochtend in alle vroegte op het parkeerterrein  mijn  spullen uit te laden toen er een, in mijn waterige ogen, monstertruck met veel kabaal kwam aanrijden.  Gezien de afmetingen was parkeren geen sinecure. Na wat heen en weer gerij, motor gebrul en  hotsebotsen over trottoirbanden stond de truck eindelijk op zijn plek. Omdat ik totaal geen idee had wie ik kon verwachten wapende ik mijzelf  met  een hengelsteun, want je weet per slot van rekening  maar nooit. Tot mijn stomme verbazing klom Leon Juffermans uit de cabine. Na mijn verbazing te hebben uit gesproken over zijn auto  vroeg ik hem of hij Frank niet had mee genomen. Die kwam met de fiets was het antwoord. Ik heb geen idee of dit nu weer een strategische zet was, geboren uit gezonde rivaliteit om zijn broer de loef af te steken of dat er een andere verklaring voor was. Even later wandelde ik met mijn  spullen richting het strand  en ging , zoals met Peter afgesproken, de noord in. Nadat ik mijn hengels had opgetuigd begon het wachten. Langzamerhand besefte ik dat deelname aan deze wedstrijd misschien niet zo’n goed idee was. De weersomstandigheden waren niet ideaal. Koude wind en een soort motregen maakt dat ik mij met de minuut ellendiger voelde. Rond  acht uur kwam het rijdende circus het strand op om zich vervolgens te splitsen richting noord of zuid. Alras ontwaarde ik Peter die als een volleerd soigneur  uit  de aanhanger hing om mij, rijdende voort,  mijn pieren aan te reiken. Voor de veiligheid toch maar even gestopt. Met rechts van mij Hielke en links  van mij niemand begon om 09.00 uur de wedstrijd. Nimmer begon ik een wedstrijd met zo weinig motivatie. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik op zijn Hollands gezegd maar wat aanklooide. Ik probeerde het in  zwin maar dat gaf geen succes. Om verder weg te komen moest ik gaan waden maar daar had ik de benen niet voor. Geen aanbeten, geen vis, helemaal niets. Ook Hielke kon  aanvankelijk geen succes boeken. Na twee uur besloot ik de pijp aan Maarten te geven en in te pakken. Na thuis te zijn bij gekomen   kon ik  rond 13.00 uur aan de prijsuitreiking beginnen.

IMG_79811

Op de eerste plaats met 2,20 meter vis Peter Mourits.

Op de tweede plaats met 1,58 meter vis Hielke Boomsma

Op de derde plaats met 1,28 meter vis Dennis Wensveen.

De tombola bonnen weren verdeeld onder Frans Glorie, Gert-Jan de Zeeuw en nog een gelukkige wiens naam mij even ontschoten is.

Wist U dat :

Zowel Jan Stroomer als Jacco Zoon een meeuw vingen.

Piet de Jong zijn rentree begon met een gul van 45 centimeter.

Ik daarbij mijn uitzicht op de prijs voor de  grootste rondvis wel kan vergeten.

Er totaal 17,39 meter vis is gevangen, waaronder twee zeebaarzen en twee gullen.

Er vier man, waaronder ikzelf,  de nul hielden.

Begin maart het Sports at Sea gebouw weer word geplaatst.

Dat er dan niet meer gevist mag worden voor dat strandvak.

Met dit strandvak het gebouw plus de beide botenvakken wordt bedoeld.

De bonusaftrek voor gul, tong en zeebaars met ingang van het volgende seizoen komt te vervallen.

Wij tot het einde van dit jaar 13 wedstrijden vissen.

Ik op zoek ben naar en goed recept voor zeemeeuw.

De griepbacillen hebben gewonnen.

Met vriendelijke en snotverkouden groeten,

Gert-Jan de Zeeuw.

uitslag 14 februari 2016
Naam Lengte Baars Punten zonder aftrek Punten
Mourits P. 220 1 1
Boomsma H 158 1 2 1
Wensveen,Dennis 128 3 3
dJong P. 123 4 4
Stroomer J. 113 5 5
Olbers W. 109 6 6
Groentjes 74 1 7 6
Glorie F. 68 9 9
Molenaar C. 68 9 9
Roos,Piet 65 11 11
Juffermans C. 63 12 12
Mooy N. 56 13 13
Juffermans F. 43 14 14
Hollenberg Paul 42 15 15
Zonneveld Cor 39 16 16
Welp H. 33 17 17
Welp G. 36 17 17
Tessel S. 27 18 18
Hollenberg A. 32 18 18
Hollenberg Peter. 25 18 18
Weel N. 30 18 18
Pancras, Leo 82 1 18 17
Castricum K-Jan 35 18 18
Duin,Gerard 35 18 18
Jacco Zoon 15 18 18
Duijs, Wilfried 20 18 18
Juffermans Leon 0 19 19
Zeeuw de ,Gert-Jan 0 19 19
Brakenhof A. 0 19 19
Zijp P. 0 19 19
Hollenberg H. 20
Ooms .P 20
Stam R. 20
Hes ,Cor 20
Jongkind R. 20
Boonstra T 20
Bremer G. 20
Castricum H. 20
Castricum W 20
Duijn M. 20
Gons M 20
Morsch,Bente 20
Prins,Ben 20
Stam Robin 20
vDuuren E. 20
Vonk J. 20
Zomerdijk M. 20

 

06.00 uur zondagmorgen .

Terwijl ik de gebruikelijke zaken doe in de badkamer, nog na-mijmerend over een gezellig bezoek aan ons clubhuis gistermiddag ,valt mijn blik op het dak van de buren. Sneeuw. Getverderrie. Beneden gekomen leert een blik op de buitenthermometer mij dat het vriest. Ook dát nog. Er komt een beeld bij mij boven van wedstrijden in sneeuwbuien, snijdende koude wind , bevroren pieren en handen als ijsklompen om over zekere lichaamsdelen maar te zwijgen. Even zie ik de echtelijke sponde voor mij waar mijn teerbeminde nog heerlijk ligt te dromen. De verleiding is groot. Zal ik mij verschuilen achter de gebreide wollen onderbroek. Ik verman mijzelf. Ik ben toch zeker geen watje. Ik ga gewoon vissen én in de prijzen eindigen.
Omdat ik de spullen al in de auto had liggen kon ik mooi op tijd vertrekken. Onderweg ontwaarde ik op het fietspad langs de zeeweg twee eenzame fietsers die kromgebogen over het stuur, tegen de kluft, zichzelf een weg omhoog baande. Frank en Leon waren er weer op tijd bij.

vakantie vlieland 2011 008

 

Uiteraard kan er natuurlijk maar eentje de eerste zijn, Hielke. Toen ik het strand opliep vielen de weer-condities niet tegen. Eerlijk is eerlijk, het viel eigenlijk reuze mee. Amper wind, geen sneeuw van betekenis en een, zo op het oog , mooi zeetje. Terwijl ik mijn viskar richting de noord trok dacht ik dat er een vuurtoren op bad noord was geplaatst. Of liep ik sneller dan normaal en was ik al bijna bij Egmond ? Het raadsel werd echter snel opgelost. Hielke wandelde rond met zijn brandende hoofdlamp. Dezelfde die ik heb, maar dan wél opgeladen. Met Hielke aan mijn rechterkant en links géén Co, begon ik om 09.00 uur de wedstrijd.
Asjemenou, wat een stroming. Binnen “no time” lag mijn lood links van mij op het strand. Lijn nummer twee idem dito. Lekker dan, heb ik dat. Na wat hernieuwde pogingen kon ik eindelijk gaan vissen. Tja, wat zal ik zeggen. Na een uurtje kon ik één zeebaars van zeggen en schrijven 23 cm. aantekenen. En daar bleef het bij. Dat de stroming niet alleen mij parten speelde bleek wel toen Hielke mijn  lijn binnenhaalde. Wat een zooitje. Dan rest er maar één ding, het mes erin.  Het enige lichtpuntje deze morgen was het zonnetje. Zodra dat over de duinen heen kwam werd het gewoon lekker op het strand.  Wel nog een keertje beet maar dat bleek Hielke te zijn die mijn lijn haakte. Al met al koste deze wedstrijd wat onderlijnen maar goed, kan ik meteen de boel weer een beetje op orde brengen. Voor zover ik kon zien richting Egmond werd er niet veel gevangen. Ik meende in de verte nog een zeehond te ontwaren maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn geweest.

vakantie vlieland 2 005

Ook Hielke, normaal goed voor een respectabel aantal meters kon de vis deze keer niet vinden. Halverwege de wedstrijd  één schamel botje. Dacht ik hem qua centimeters een keertje te kloppen, trek hij er met de laatste haal toch nog  een bot uit. Omdat KeesJan Castricum te verjaren was in Hedel, geen idéé waar dat ligt, stond ik er bij de prijsuitreiking en tombola alleen voor. Na het nodige rekenwerk kwam de volgende uitslag uit de bus rollen.
Op de eerste plaats Jan Stroomer met 195 cm.
Op de tweede plaats Cor Juffermans meet 98 cm.
Op de derde plaats Willem Olbers met 94 cm.

Met nog twee wedstrijden te gaan lijken de kaarten geschud. Peter Mourits op de eerste plaats met een riante voorsprong op  nummer twee, Hielke Boomsma. Maar, het is pas over als het over is. Dat wil zeggen, zondag 13 maart om 12.00 uur zullen we weten wie de Kampioen van het seizoen 2015-2016 is.

Wist U dat :

Je onder het kopje competitiestand de standen weer kunt bekijken, je moet dubbelklikken

Léon Juffermans, Sjaak Tessel en El Brakenhof met een tombola bon naar huis gingen. En néé, de bon van El géén lingerie-bon was.

Er 4 gastvissers waren die heel netjes de nul hielden.

Er daarnaast nog 10 vissers waren die hetzelfde deden.

Peter Hollenberg de lijn van Klaas Boergonje binnenhaalde en niet begreep waarom Klaas niet reageerde en lekker bleef babbelen.

Peter veel tijd kwijt was met het ontwarren van de lijnen en hij er later pas achter kwam dat het een afgeworpen lijn was.

Volgens anonieme bronnen Gerard Duin een watje was omdat hij niet kwam vissen na het vieren van zijn verjaardag en  eerder genoemde bronnen wel.

Er met 32 deelnemers maar  10,10 meter vis gevangen was  waaronder 6 zeebaarzen.

Peter Mourits veel dieper dan kniediep ging om zijn eerste plaats te verdedigen en een goed imitatie van zeehond weggaf.

Volgens Jan Stroomer, werpkanon pur sang, nanofil 30 meter verder gooit dan elke andere lijn maar dat het  voor geen meter knoopt.

Er na de volgende wedstrijd gelegenheid is om met suggesties te komen aangaande het wedstrijdreglement.

Eind april de zomeravondcompetitie weer van start gaat.

De website langzamerhand steeds beter wordt.

Ik er na 854 woorden er een eind aan ga maken.

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan de Zeeuw.

P.S.  Even een woord van waarschuwing  jongens. Diep waden met een sterke stroming zoals afgelopen zondag is eigenlijk niet  weggelegd voor mensen korter dan 2 meter of zoiets. Niets is het waard om ondersteboven af te drijven naar Timboektoe  of een ander afgelegen oord.                                                                     G.J.

Naam Lengte Baars Punten zonder aftrek Punten
Stroomer J. 195 2 1 -1
Juffermans C. 98 2 2
Olbers W. 94 1 3 3
Tessel S. 93 4 4
Mooy N. 90 5 5
Welp H. 73 1 6 5
Juffermans F. 51 1 7 6
Boomsma H 51 8 8
Welp G. 48 9 9
Mourits P. 32 10 10
Hollenberg A. 31 11 11
Hollenberg H. 29 12 12
Roos,Piet 27 14 14
Glorie F. 26 15 15
Stam R. 25 16 16
Zeeuw de ,Gert-Jan 23 1 17 16
Zonneveld Cor 24 17 17
Brakenhof A. 0 18 18
Groentjes 0 18 18
Hes ,Cor 0 18 18
Hollenberg Peter. 0 18 18
Jongkind R. 0 18 18
Juffermans L. 0 18 18
Molenaar C. 0 18 18
Ooms P. 0 18 18
Weel N. 0 18 18
Zijp P. 0 18 18
Zoon, Jacco 0 18 18
Boonstra T 20
Bremer G. 20
Castricum H. 20
Castricum K-Jan 20
Castricum W 20
dJong P. 20
Duijn M. 20
Duin,Gerard 20
dZeeuw G. 20
Gons M 20
Hollenberg Paul 20
Jacco Zoon 20
Michiel Knopper 20
Morsch,Bente 20
Prins,Ben 20
Stam Robin 20
vDuuren E. 20
Vonk J. 20
Wensveen,Dennis 20
Zomerdijk M. 20

de uitslagen vinden jullie bij de Competitiestanden

 

 

Net als voorgaande jaren nam HengelSportverenigingCastricum het initiatief om samen met vliegvisvereniging ” de Steenvlieg “, voorheen beter bekend als ” de Natte Nimf ” en         ” de Salamander ” een nieuwjaarsreceptie te houden in het clubhuis op Wouterland. Aangezien schrijver dezes het donkerbruine vermoeden had,  het niet droog te houden,  was de fiets wel het meest aangewezen vervoersmiddel voor die gelegenheid.  Ietwat verlaat, waarom zou ik  altijd de eerste zijn, betrad ik het gezellige clubhuis waar het reeds een drukte van belang was. Na iedereen te hebben begroet met het toewensen van al wat wenselijk is voor 2016 kwam als vanzelf bij de bar waar Gert Groentjes mij terstond een  ” Rooie”  aanreikte in ruil voor een consumptiebon. Tijdens een geanimeerd gesprek viel mij een onbekend geluid op. Toen ik daar gewag van maakte werd mij uitgelegd dat dit geluid het slijpen van de messen was. Daar de competitie van de Salamander ongekend spannend is worden door de diverse kandidaten voor een ereplaats de messen geslepen. Dit beloofd veel voor de laatste helft van de competitie. Op gezette tijden kwam er blad met kaas en worst voorbij en later in de middag  nog bitterballen en warme snacks, naar ik meen, gesponsord door H.V.C .   Alhoewel  niet iedereen op de hoogte kon worden gesteld  van de receptie was de opkomst goed en  de sfeer uitstekend. Daar gezelligheid geen tijd kent verliet ik uiteindelijk rond 20.00 uur Wouterland om enige tijd later ongedeerd op de bank in slaap te vallen. Al met al een gezellige receptie waarbij leden van alle drie de hengelsportverenigingen  aanwezig waren .

Gert-Jan de Zeeuw

 

Wedstrijdverslagen

  Door / 4 juli 2023

  De fusie van alle hengelsportverenigingen van Castricum is een feit. De Zeeboten  en strandvisvereniging de Salamander is onderdeel geworden van Sportvisserij Castricum en gaat verder onder de naam afdeling Salamander. U kunt op ons vinden op de site van Sportvisserij Castricum.  De Salamander 50 jaar!   De volgende wedstrijden beginnen weer om 09.00 uur en … Lees verder

  vaderdag

  Door / 11 juli 2016

  Vaderdag. In 1909 in Amerika bedacht en vanaf 1937 in Nederland gevierd. Wie heeft ze niet, herinneringen aan lang vervlogen tijden. Opgewonden kinderen die niet konden wachten om hun vader zelfgemaakte cadeautjes te geven. Jullie weten wel, asbakken of bekers van klei, onregelmatig van vorm en geschilderd in de meest psychedelische kleuren. Of prachtige rijmelarij … Lees verder vaderdag

  Dat is andere koek.

  Door / 29 mei 2016

  Zondagmorgen 22 mei. Terwijl ik langzaam wakker wordend naar de regen luister realiseer me dat ik ; Alleen in bed lig omdat mijn teerbeminde een weekje op cursus is. Dat mijn lief de auto mee heeft. En last but not least dat ik dus met de fiets naar het strand moet. Jawel vis vrienden, mijn … Lees verder Dat is andere koek.

  Een “snert ” wedstrijd.

  Door / 12 mei 2016

  Vol goede moed betrad ik afgelopen zondag het strand om een ultieme poging te doen van de nul te geraken. De keuze was deze keer simpel, twee maal in de noord niks, dan maar de zuid in. Ter hoogte van het stille strand trof ik ” vroege vogel ” Hielke. De plek was niet verkeerd … Lees verder Een “snert ” wedstrijd.

  Terug, bij af !!!!!!!!!!

  Door / 9 mei 2016

  Na een afwezigheid van 4 weken, in verband met de Nipro-wedstrijd gingen de mannen van de Salamander wederom de strijd om het clubkampioenschap aan. Verwachtingsvol betrad ik in alle vroegte het strand om het echec van de vorige wedstrijd uit te wissen. Over het weer kan ik kort zijn, het was géén weer. Ik hoefde … Lees verder Terug, bij af !!!!!!!!!!

  1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei.

  Door / 25 april 2016

  De Paaswedstrijd. Trouwe bezoekers van de website van de Salamander zullen wel gedacht hebben, waar blijft hij nou. Heeft hij zich ziek gegeten in de paaseieren, gestikt in een stukje paas-stol of anderszins in ongerede geraakt. Wanhoopt ende dispereert niet trouwe lezers, ik ben weer boven water na een aantal heugelijke gebeurtenissen. Met de vorige … Lees verder 1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei.

  Niprowedstrijd van 10april

  Door / 21 maart 2016

  Let op. De competitiewedstrijd van 10 april gaat niet door in verband met de Nipro – jubileumwedstrijd, georganiseerd door ” Bij nacht en ontij” uit Egmond. Ieder lid van de Salamander is nu in staat om deel te nemen aan deze wedstrijd en mee te dingen naar fantastische prijzen.

  Koud en nat.

  Door / 18 februari 2016

  Wedstrijdverslag 14-02-2016. Terwijl ik  al een paar dagen uit alle macht de griepbacillen van het lijf probeer te houden met een mix van gezonde dingen en rust dringt het tot mij door dat er ook nog een wedstrijd moet worden gevist. Zou een dosis gezonde zeelucht een goede remedie zijn tegen een sluimerende griepaanval ? … Lees verder Koud en nat.

  Asjemenou

  Door / 22 januari 2016

  06.00 uur zondagmorgen . Terwijl ik de gebruikelijke zaken doe in de badkamer, nog na-mijmerend over een gezellig bezoek aan ons clubhuis gistermiddag ,valt mijn blik op het dak van de buren. Sneeuw. Getverderrie. Beneden gekomen leert een blik op de buitenthermometer mij dat het vriest. Ook dát nog. Er komt een beeld bij mij … Lees verder Asjemenou

  Nieuwjaarsreceptie 2016

  Door / 11 januari 2016

  Net als voorgaande jaren nam HengelSportverenigingCastricum het initiatief om samen met vliegvisvereniging ” de Steenvlieg “, voorheen beter bekend als ” de Natte Nimf ” en         ” de Salamander ” een nieuwjaarsreceptie te houden in het clubhuis op Wouterland. Aangezien schrijver dezes het donkerbruine vermoeden had,  het niet droog te houden,  was … Lees verder Nieuwjaarsreceptie 2016