Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag 22 mei

Zoals gebruikelijk starten we onze visdag met koffie drinken bij Gert en bij praten over voorvallen van de afgelopen week. En natuurlijk  meestal nog  een mop van Cor, onze tractor chauffeur. Om 8 uur naar het strand en daar een strategische visplek zoeken.

Er stond een pittige noord oosten wind. Nooit mijn favoriete richting. Het zeewater was glashelder. Dit geniet ook niet mijn voorkeur. Ik heb liever dik water. Dit bracht prachtige kwallen.

Over het vangen van vis kan ik kort zijn. Door de opwarming van onze planeet, gebeurd er onder water van alles. Er zijn volgens mij nu heel veel blinde vissen. Ze zien je aas niet ,of bijna niet! Frans kwam aanlopen om zijn vis te laten meten. Ik zag deze vis pas aan zijn onderlijn hangen toen hij vlak voor mij stond. Zelf dus ook al bijna blind! Foto ervan en meten : 10cm + een timmermansstreep. Een baby wijting visje ontsnap uit de zeebox.

Kort om , er is  deze keer niet veel vis gevangen . Het werd wel een mooie zonnige dag die weer werd afgesloten met het ophalen van de prijzen in onze visclub. Eerste plaats Hielke, tweede Gerard Welp en derde deze natuur wetenschapper.

Visgroet Nico.

En onze nieuwste jonge strandvisser ving helaas nog geen vis, volgende keer beter Jeroen! En de meidenclub groeit ook gestaag

Wedstrijdverslag 7 mei

Bij een stralend zonnetje en een kalm zeetje werd er niet veel gevangen. Van de 19 vissers waren er 12 met vis

 1. Hielke                101 cm
 2. Frans                  72 cm
 3. Gerard W.   60 cm

Hopen dat de volgende keer wat meer gevangen wordt. Gerard W.

De dames van het ondersteuningsteam, beter bekend als de Groopy’s van de Salamander, brachten vandaag werkelijk veel geluk.

De mannen die een bezoekje kregen vingen daarna bijna allemaal vis. Hans ving een heuse zeebaars van 40 cm.

Nico altijd in voor een dansje, zeker met vangst.

Gerard Welp wild zwaaiend op afstand, jawel hij had er wel 2 gevangen. Helaas voor Sjaak, die ervaart enige problemen sinds hij niet meer hoeft te werken, de vissen zwemmen hem voorbij. Frans had de zomer in zijn kop en knipte zijn waadpak tot modelvorm af.

Gert daarentegen benutte vandaag om zijn waadpak juist te testen in het diepe zwin, en ja hij bleef droog, ook wat vissen betreft. Hielke ving na de groopy’s nog wat vis erbij. GJ had vooral oog voor het vrouwelijk schoon. Co op zijn stoeltje zonder vis, maar altijd in voor een goed verhaal; het is bar minder tegenwoordig, nee dan vroeger, we vingen  wel 99 paling aan het strand, dat waren nog eens tijden.

Al met al een heerlijk dagje op het strand; de dames hebben 9000 stappen gezet, en de mannen kwamen met sterke verhalen naar de heerlijke koffie van Mar en de ballen van El. Op naar de volgende wedstrijd op 21 mei!

 

Viswedstrijd op 23 april

Om 7.15 eerst maar weer even bij Gert aan de zeeweg een bakkie doen, Nico was er al en even later de rest ook. Om ongeveer 8uur naar strand, daar aangekomen eerst maar eens de zuid in om wat te socializen bij Paul en daarna bij Peter. Daar geweest richting noord om een plekje te vinden.

Cor en passagiers hadden een mooi gaatje gevonden en stonden daar met z’n drieën.

Eerst doorgereden naar het noordelijk grensgebied maar daar had ik geen goed gevoel bij, dan maar terug bij Cor. Ik ging aan de zuidkant van het drietal staan naast Frans, ik had alles al opgetuigd, zegt Frans ik ga het eerst eens zonder ankers proberen, oh oh inpakken en wegwezen, want daar hebben we ervaring mee.

Aan de andere kant naast Gert, maar die gooide 45 graden noord, dus ook problemen maar ja die was daar het eerst. Dan toch maar naar de noordgrens visgebied( toch wel makkelijk zo’n quad)

Na 3 keer ingegooid te hebben, was mijn vertrouwen in deze plaats weg, geen water meer.

Terug naar Cor;  na enig overleg toch weer op dezelfde plek en dat was goed, onderhand had Gert zijn derde grote bot al gescoord.

Ingegooid had ik al gauw tuk en dat leverde de eerst bot op en ik ving er nog twee bij. Toen had Gert er al vijf en vielen de vangsten stil. Uiteindelijk de laatste keer ophalen een vierde bot en dat leverde 120 cm op en de gevreesde 3e plaats op.

er was er ook ien bij die zichzelf had gevangen, En de ander had meer oog voor het hondje, de vissen kwamen niet bij Co langs.

1e Gert

2e Gilles

3e Sjaak

Jullie hadden nog een verhaaltje tegoed van een vorige keer maar dat is eroverheen geschoten en dat blijft zo want ik heb er geen actieve herinnering meer aan.

Tot de volgende keer, Sjaak

 

Eerste wedstrijdverslag van de nieuwe competitie 2023/2024

Zondag 9 april, het nieuwe viscompetitie jaar van de Salamander is weer begonnen. We waren met 20 man op het strand, heerlijk weer, het water glashelder en een spiegelgladde zee . Het opa-koppel uit de Noord was gelukkig weer compleet.

En ook Reza was present, die een kanjer van een jeugdlid had mee genomen, de jongen haalde met de eerste worp al een doublet uit zee.

Om 09:00 uur gingen de loodjes het water in en de eerste vis zag ik al vrij snel de kant op komen dat ging dus goed. Ik zag bij de meeste om mijn heen wel vis binnen draaien. In het clubgebouw hoorden we van Gertjan dat er 19 man met vis was. Er was er dus 1 die geen vis kon vangen, maar wel een heerlijk dagje strand had beleefd. Sjaak had er weer een jaartje bij gekregen dus die trakteerde iedereen  op een drankje.

Gilles wist met 2.40 mtr de eerste prijs binnen te slepen, Hielke werd nummer twee met ook 2.24 mtr  aan vis en ik werd nummer drie met 1.93 mtr. Gert Groentjes heeft de lat voor de grootste rondvis meteen hoog gelegd, een zeebaars van 50 cm en de grootste bot was 36 cm. Het was weer een geslaagde dag!

Gilles moest op zijn knieën om deze bot nog net te kunnen vangen, met zijn handen . Het bleek achteraf wel de winnende vis te zijn! De volgende wedstrijd is op 23 april.

Gr Peter

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslag 12 februari 2023

Zo we mochten weer vissen, na die miskleun van vorige wedstrijd,(afgelast wegens slecht weer) kan ik vermelden dat iedereen er zin in had. Mooi tij, prachtig weer dus iedereen was er klaar voor. Het was genieten, nee, het was intens genieten. We waren gretig. Alleen waren de vangsten van afgelopen tijd niet al te best. Kortom je ving ze niet zomaar, maar we gingen er allemaal voor en met 17 man, waarvan 2 nieuwe leden: Harry Hahn en Bert Teeuwen,( welkom mannen) wist iedereen vis te vangen. Gewoon klasse mannen. Super. Voor zo ver ik weet bestonden de vangsten uit bot, kleintjes, maar ook grote platen van achter in de 30 cm. Verder 2 baarsjes en een schar. De meesten van ons hadden 2 a 3 visjes, zelf had ik er 4 met een totale lengte van 109 cm, derde dus, daarom moet ik een stukje schrijven. De tweede plek was voor de klasbak Gilles met 6 vissen ,totaal 160 cm die tegenwoordig niet meer van het podium is af te slaan. Hielke, die eindelijk ook eens het podium mocht beklimmen met maar liefst 285 cm. werd eerste. Gefeliciteerd.

Verder kwam Linda nog met een journalist voorbij van de Fabeltjeskrant, sorry de Castricummer om een stukje te schrijven over de Salamander vanwege ons 50 jarige bestaan. We gaan het lezen. Erg leuk, bedankt Linda.

Ook leuk waren die gratis lootjes met leuke prijsjes die werden uitgereikt door Ilonka, gewoon geweldig.

 

Welke club heeft dat? Geregeld door onze voorzitter Gertjan, wat een geweldenaar. Topper. Hij is goud waard. Misschien een idee om dat contract van Gertjan open te breken en voor de volgende 25 jaar vast te leggen om te voorkomen dat hij door een andere club wordt weggekocht.  Mannen tot de volgende wedstrijd 5 maart. Groet Willem

 

De wedstrijd die geen wedstrijd werd.                                        Zondag 15 januari 2023

Het zou spannend worden of we konden vissen. De weersvoorspellingen zagen er niet echt rooskleurig uit. Maar ja, we hadden allemaal aas gehaald en dus maar kijken hoe het ging.

Gilles en mijn persoontje waren al op tijd op het strand. Nou, er stond een dikke windkracht 7. Er was nog goed te lopen op het strand want het water zou pas om een uur of half 10 op de hoogste stand zijn. Uit voorzorg had ik mijn viskar een paar meter hoog op het duin geparkeerd. Rustig de hengels optuigen en even een lijntje uitgooien om te kijken of er vuil in het water zit en of het lood blijft liggen. Geen vuil, nou dat is ook wel weer eens een verademing.

Cor Zonneveld zag de bui, oftewel de wind, al hangen. Hij besloot om zijn tractor niet van stal te halen. Zijn meerijdklanten zouden daarom meerijden met de Welpen-tractor. Inladen en naar beneden rijden. Bij de paviljoens aangekomen was het wel even schrikken. Het water was al zover gestegen dat het bijna op de strandafgang stond. Dat ging hem dus niet worden, niet te doen, en het hele circus maakte rechtsomkeert.

Onze voorzitter, en tevens wedstrijdsecretaris, moest een belangrijke beslissing nemen. Hielke en Bert stonden in ‘de noord’ en Gilles stond in ‘de zuid’. De andere vissers konden helemaal niet het strand opkomen. Het besluit was duidelijk, en geheel terecht, de wedstrijd zou afgelast worden! Gert-Jan probeerde iedereen te bellen wat niet helemaal lukte. Gelukkig was Sjaak nog aanwezig met zijn oersterke quad en kwam ons het nieuws vertellen. Inpakken dan maar….of toch niet?? Ikzelf dacht: ‘Ik ben er nu toch en ik heb pieren dus even een uurtje vissen en kijken of het een goede plek is die ik heb uitgekozen’. Ingooien maar, en warempel, de eerste worp leverde binnen een paar minuten twee botten op. Later nog vier botten en een zeebaars, niet gek. En dat met zulke harde wind, flinke branding, en een dikke schuimlaag op het water en strand. Er blijkt maar weer eens dat er altijd wel een visje te vangen is.

 

Er kwamen ondertussen ook wat foto’s binnen van Paul en John, die er voor gekozen hadden om op het Noorzeekanaal te gaan vissen en niet op het strand. Ook zij zagen het met dit weer niet zitten om te worden gezandstraald. Schar, wijting, zeebaars, en andere aanverwante artikelen waren hun deel!

Na een loodzware terug-wandeling over het papperige strand en storm tegen, op naar de kantine waar we dus geen prijsuitreiking, maar wel een gezellige nieuwjaarsreceptie hadden. Gert-Jan gaf een wervelende speech en heette iedereen van harte welkom.

Zoals altijd werd het weer erg gezellig met vissers, niet vissers en hun partners. Na diverse versnaperingen en lekkere hapjes keerde iedereen voldaan huiswaarts.

De volgende wedstrijd zal zijn op 12 februari en we kunnen alleen maar hopen dat deze minder hectisch zal verlopen dan deze keer. Tot dan!

Groet Hielke.

 

Viswedstrijd 11 December 2022

Bij het opstaan kreeg je keus, of me nog omdraaien of voor sommigen lepeltje, lepeltje, niet dus.. gewoon doorgaan. De snijdende oosten wind maakte het bar koud.

Wat er in de zuid is afgevochten daar heb ik geen weet van, dus maar naar de noord. Hielke bij bad noord kreeg de keus om te gaan wadlopen, er stond op een gegeven moment weinig water, maar Hielke kennende is bekend met de lekkere gaatjes.

Gilles daarin tegen kon beter visnet reparatie verrichten, het was vandaag achter het net vissen wat werd gestraft met bergen apenhaar, 500 meter verkassen was misschien een optie geweest, maar zeg nou zelf “je gaat niet bij je vriendin weg om je andere vismaat te gaan kietelen”.

Willem Olbers kreeg bezoek van een kabeljauw, die waarschijnlijk zijn bril was vergeten! en als toetje nog een schar! hij ook weer blij. Frans Glorie ving een aparte vis, maar zoekend op internet bleek het een dikkop!

Het bleef snijdend koud, pissen in je waadpak zou een verademing zijn,.. niet doen dus. Gert had nieuwe haken gemonteerd en verspeelde twee vissen, zijn bier ruikende haken waren toch beter volgens hem. Bij mijzelf na een paar zeebaarzen en wat platvis vergooide ik mijn lijn, de knoop dynema-nylon blijft toch een punt.

Er waren trouwens nog een groep aan het oefenen voor de nieuwjaarsduik, met als gevolg harde tepels en gekrompen piemels.

Normaal kregen we bij de kerstwedstrijd een kip of rollade, maar wegens krappe kas bleef het bij twee gratis rondjes. De gratis overnachting bij van der Valk konden we ook wel vergeten. Bij binnenkomst Clubhuis was het een gezellige boel! Opa Sjaak met kleinkind Vick hadden alles versierd, Sjaak mocht nog even pronken bij de kerstboom!

Nieuw lid Harry uit De Rijp werd overspoeld met lood en onderlijnen. Hij mag zich bewijzen voor het komende jaar!!

Van de honger kwamen we niet om, er waren diverse broodjes en erwtensoep, misschien ook door de komst van de (vliegbrevet) vliegvissende boys van HVC, die ook aanwezig waren.

Er waren totaal zeventien man die hadden gevist, misschien te koud voor de anderen?? Wie ik zeker miste is onze gangmaker Co, waarschijnlijk was zijn voorraad WD-40 op? Voor diegenen die in de lappenmand vertoeven o.a. Piet Roos, Aad Hollenberg en Wilfried Duijs en anderen wens, ik ze nog veel sterkte en vooral een goede kerst en een voorspoedig 2023!

Ter afsluiting; Iedereen van de Salamander een goed begin voor 2023 en tot 15 januari!

Ed Blok

 

Wedstrijdverslag 27 november 2022

Een hengel met een wapperlijn, en de andere een platvis onderlijn. Al snel had ik de eerste 17 cm binnen mooi van de nul af en nu fanatieker gaan vissen en scherp blijven. Wel de platvis bleef komen en dat werd meer, dus de wapperlijn eraf en nog een platvis onderlijn bijgezet. Dit resulteerde in mooie dikke vette botten goed voor vele centimeters.

De heren naast mij kon ik snel achter mij laten en met prikkende ogen naar mij konden ze mij niet verbeteren. De dames Linda en Carina kwamen even verslag geven dat het bij de collega vissers niet sterk werd gevangen. Al pratende met de dames stond mijn hengel weer te rammelen en weer een dubbele inhaler. Gilles had het vandaag niet zo met de vissen, wel had hij een hond aan de haak.

Het werd al snel 12 uur inpakken en wegwezen op naar het clubhuis centimeters tellen. Hielke werd eerste met veel vis (ruim 7 meter), Sjaak tweede en Gerard Duin derde, en dus had ik zo mijn best gedaan dat ik het verslag weer mocht maken!

mvg Gerard Duin

Verslag strandviswedstrijd van 6 november 2022

Het is nog vroeg in de morgen en het weer is om in je bed te blijven liggen. Wel er is een wedstrijd die gevist moet worden dus eruit spullen pakken en naar het strand. Snel een stek zoeken die we snel vonden een kleine mui en donker water dit moet het worden voor vandaag. Dus de hengels optuigen en mooie onderlijnen met scherpe haakjes. Zo stonden wij met zijn vieren en komt Sjaak aanrijden die pakte terloops wat van het strand en ging hierna met gezwinde spoed een andere stek zoeken, we waren net iets eerder!!

Wel dit moest voor ons nog wat gaan betekenen, Donker water en een muitje. Negen uur met Kees Jan aan mijn zijde zag ik hem al snel vis binnen halen. Nou ik kneep hem even dit moet beter, dus kraag omhoog muts op en scherper vissen. Nou gaan en jawel de een voor de ander kwam op het droge en zelfs een bot van 35cm, die eigenlijk aan kees zijn lijn hoorde dacht hij (we lagen over elkaar heen) dus Kees had pech.

Hiermee werd ik van ons vieren de karwinnaar, dus opgetogen naar huis. Thuis gekomen ging al snel de TAM TAM ja ja je bent derde geworden ging het lachend aan de andere kant van de lijn en dat betekent je bent de Sjaak een stukje schrijven.

MVG Gerard Duin

 

Verslag van de strandviswedstrijd van 23 oktober 2022

Een bijzondere zondagmorgen 

 

Om 6.15 ging de wekker want het was weer zover, we mochten weer naar het strand om `n wedstrijd te vissen met zeeboot- en strandvisvereniging De SALAMANDER te Castricum. 

Om 7.00 uur een overheerlijk bakkie koffie bij onze Gert en de laatste plaatselijke nieuwtjes uitgewisseld om vervolgens om 7.50 naar ons strand af te reizen om daar met de tractor van Cor naar ons stekkie gebracht te worden. 

Op deze tocht zagen wij dat de opkomst goed was, z vissers18 waren op dit spektakel afgekomen om te strijden voor de felbegeerde waardebonnen die er te winnen waren. 

de nieuwe leden

Ons plekkie was snel gevonden. Hengels optuigen, pieren van Van Someren Heemskerk die er perfect uitzagen geprepareerd , dus niets stond ons `n mooie visochtend meer in de weg. 

Links van mij stond Nico en rechts Ed . 

Om klokslag 9.00 uur gingen de haakjes met pieren richting het windmolenpark en het wachten op de eerste rammeltjes op de top was begonnen.

links zag ik Ed al 2 botten landen en warempel, mijn hengels gaven ook signalen van leven. 

Jongens, laten we het kort houden: het was `n waar spektakel, vis vis en nog eens vis . 

De hoofdmoot: Bot, Schar, Zeebaars, Wijting en zelf `n Schol gevangen door Peter.

Om 12.00 uur was  het signaal om alles weer netjes in te pakken en naar onze kantine te verhuizen om daar onze vangsten vast te leggen en de prijzen te verdelen; In totaal ruim 65 meter vis!!!!!!!! 

Op de eerste plaats Hielke met ruim 7 meter  

Op plekkie 2 `n hele grote verrassing Cor Zonnenveld ruim 6 meter 

Derde dat ben ik zei de gek met 5.65 meter. 

Het  was `n pracht dag na `n zware Bokkentochtavond maar meer dan de moeite waard . 

 

Met  vriendelijk groeten uw vliegende reporter  

Henk de Fries 

 

 

Verslag van de strandviswedstrijd van 9 oktober 2022

Zo blij kun je dus worden van een gevangen vissie!!!

Het was zondag 9 oktober 2022. Windje 3 vanuit het zuiden. 2 dagen stevige wind geweest en nog een lekkere branding. Waar zullen we gaan staan? Enkelen gingen naar de Noord waar maar een paar gaatjes te zien waren. Een paar voor de strandopgang en de meesten richting de Zuid. Ondanks de ziekenboeg toch nog met 15 man die de strijd aan gingen. Dat viel niet tegen. Het was een dag van tegenstrijdigheden. Het begon wat fris, maar al gauw ging hier en daar een jas uit. Was het de warmte of van het harde werken?

De mannen in de Noord hadden dit keer geluk met het apenhaar. Ze hadden af en toe een paar plukjes. Anders was het in de Zuid gesteld. Flinke dotten apenhaar, dit keer van het type Orang Oetang. De meerderheid had er flink last van. Zelfs hand over hand binnenhalen was soms nodig. Maar waar nodig hielpen we elkaar. Ik hoorde dat in 1 geval binnenslepen al niet meer ging en de lijn met het laatste deel samen werd binnengehaald.

Zelf had ik een haal met dik 2 kilo van die troep. Naar de branding lopen en lijn binnenhalen. Hengel plat en een stuk het strand oplopen. Dan weer terug naar de branding en weer naar het strand. Alleen maar om de boel niet stuk te draaien. Komt die bos met ellende boven water en hangen er ook nog 3 flinke botten aan die lijn. Logisch dat het zwaar ging. Wel om blij van te worden. Uiteindelijk had ik 14 botten met een totale lengte van 396 cm. Voor mij een record. Dat zit wel snor dacht ik, maar weer mooi niet!! Willem Olbers sleepte 426 cm binnen. Hij ging daarvoor wel diep door het zwin naar de volgende bank. Velen van ons vonden dit risicovol, maar Willem zal wel weten wat hij doet.

En ja hoor, daar was ie weer. Terug van vakantie en belust op wraak vanwege de 18 punten die hij aan zijn broek kreeg. Tot zover rustig aan dit jaar. Commentaar: Tsja als ik vis, wil ik toch weer zoveel mogelijk vangen. Daar vis je voor. Trekt ie gewoon 623 cm op de kant, waarvan 2 baarsjes. Er werden 2 dikke botten gevangen, Hielke 37 cm, maar in dit geval niet de grootste. Die was voor Bert Teeuwen, met 38 cm maar liefst.

Ook onze vaste supporters(Carina, Linda en Jet) kwamen weer even langs in de Zuid om een praatje te maken en te informeren hoe het ging. De bijgevoegde foto’s zijn van Linda. Na afloop in de kantine weer gezellig een hapje en een drankje bij Marianne en Elly. Dat was weer goed verzorgd. Onder het genot van een alcoholische versnapering waren er weer flink wat grappen en grollen en nam men elkaar weer(goed bedoeld) in de maling.

De top 3 werd bekend gemaakt door onze voorzitter; Hielke 1, Willem 2 en Gilles 3(dus weer het haasje). Hierna vertrok de voorzitter gehaast wegens verplichtingen elders (Bakkummer kermis?). Al met al een goede dag met gelukkig niemand op de 0.

Op naar de volgende wedstrijd en laten we hopen op een goede vangst voor iedereen.

Kom op nou. Waar blijft die grote klapper.

Hebben we een bot. Houdt ie van haken.

Meten en noteren. Laten we hopen vele keren.

Zonder brilletje lukt het niet meer.

 

Leo had van alles, maar slechts enkele vissen. Hij had wel vrolijk gezelschap van de meeuwen die zich tegoed deden aan de zeesterren die hij had opgevist.

En tenslotte wilde Jet ook wel eens zien waarom al die mannen naar die stokken stonden te staren i.p.v. samen met een bal te spelen of achter de meeuwen aan te gaan.

 

 

Verslag van de wedstrijd van 25-9-2022

Nou lekker dan, doe je zo je stinkende best. Denk je dat je alles goed bedacht en voor elkaar hebt, wordt je derde door die verdraaide Nico Weel, die 1 centimeter meer pakt. Maar ok, afspraak is afspraak, dus een stukje schrijven.

Het was lekker weer, zelfs zodanig dat hier en daar een jas of een trui uitging. Vandaag gingen we met 17 man de strijd aan. Het jachtinstinct kwam weer boven, iedereen stond op scherp en was er klaar voor. Er waren jammer genoeg meerdere afwezigen, waarvan we hopen dat ze er op enig moment  toch weer bij kunnen zijn.

Wat opviel was dat de trekker caravaan dit keer richting de zuid ging. Misschien wel logisch ook, want de Noord was een flinke zandvlakte geworden.

Hielke en Linda waren een weekje naar Noorwegen om te kijken of Ragnar de Verschrikkelijke zijn voorouder was (geintje).

Maar ja, dat betekent wel dat wij allemaal onze kans schoon zagen om hem flink wat punten aan zijn broek te smeren. Menigeen gunde hem dit van harte, want ja allemaal leuk en aardig, maar tijdens de wedstrijden kunnen we elkaars bloed wel drinken. Strijd moet er dan zijn.

De wedstrijd begon voor Gerard Welp al met achterstand, want hij verspeelde in het begin al 2 lijnen. Maar na geruime tijd een grote schreeuw: ”Yes, Yes. Ik ben van die gehate 0 af”.

16 man kon een aantal centimeters achter zijn naam schrijven en alleen Paul lukte het niet om een botje te verschalken.

Uiteindelijk werd Willem Olbers nr. 1 met 211 cm, Nico Weel 2de met 149 cm en Gilles v.d. Meijde 3de met 148 cm. Willem en Gilles konden allebei nog een bot noteren van 34 cm.

Na afloop naar het clubhuis voor een drankje en een broodje met een heerlijke bal gehakt. Ook hier doet jammer genoeg de inflatie zijn intreden, want de club is genoodzaakt om de prijs van de bal gehakt met een Euro te verhogen. Maar persoonlijk vind ik dat de bal het waard is.

Al met al een fijne en mooie visdag samen.

Groeten van Gilles v.d. Meijde.

Eerste viswedstrijd na de zomerstop op 11-9-2022

Wat een prachtig begin van de ochtend. 5:45 ging de wekker en ik had er zin in. Lekker vissen op het strand.

Volle maan

Op de parkeerplaats aangekomen kwam ik Leo tegen, die daar ook zonder zijn maat stond. Samen gingen we richting strand. Het was afgaand tij. Eerst even de hengels klaar maken en daarna een bak koffie. Het water was veel te mooi om vis te vangen. Toen we om 8:00 ingegooid hadden deden we eerst weer even een bakkie en na de eerste controle kon ik al een bot op mijn naam zetten. Lekker van de 0 af. Er was wel wat apenhaar, maar viel volgens mij eerst best mee. Leo had direct al ruzie met een woud van apenhaar, zelfs zoveel dat zijn lijnen het begaven. Ik had daar minder last van, behalve het laatste uur. Uiteindelijk kon ik 3 botten op mijn naam zetten. Na de wedstrijd in de kantine liep Willen Olbers met zijn borst vooruit. Hij had een goudbrasem gevangen en was zo trots als een pauw.

Toen de prijsuitreiking kwam bleek Hielke Boomsma eerste te zijn. Hij had zelfs een tong gevangen. Verder was Frans Glorie 2 en Paul Hollenberg 3. Er waren 15 vissers waarvan er 4 het gepresteerd hebben om niks te vangen.

Al met al mooi weer en meer vis dan verwacht.  Vr. groet, Paul

Volgende wedstrijd is op 25 september om 9 uur!

 

Laatste Zomeravondwedstrijd         12-08-2022

De laatste voor dit seizoen. Het zou lastig worden, althans dit was de verwachting. En maar hopen dat we niet zo’n last zouden hebben van ‘apenhaar’ net als de vorige keer. Of zoals in Katwijk deze week waar de mosdiertjes anderhalve meter dik op het strand lagen. De eerste berichten op de app waren van Frans Glorie. Hij had in de ‘Noord’ weer aardig wat apenhaar aan de lijn hangen, dat beloofde niet veel goeds. Hij stond daar samen met Gert-Jan de Zeeuw, maar van deze stille kracht hoorden we niets. Later zou blijken waarom. In de ‘Zuid’ stonden Bert Teeuwen, Sjaak Tessel, Hielke Boomsma en Hans- en Gerard Welp. De eerste vis in het zuiden was voor Bert, een mooie bot, even later nog gevolgd door een scharretje. Kijk, dat ga je er toch in geloven en sta je op scherp. De rest begon ook te vangen. Hoofdzakelijk bot, en soms zelfs twee of drie tegelijk. Gerard ving ook nog, net als Gert-Jan een zeebaarsje, altijd leuk! Op een gegeven moment zien we Gerard over het strand springen en schreeuwen. Wat nu? Zou hij in een pietermannetje gestapt zijn? Dat kan enorm pijnlijk zijn. Of misschien een haakje in een van zijn poezelige handjes. Maar niets van dat alles, hij stond met zijn hengel in de hand een enorme tong van 34 cm in het rond te slingeren. Voor hem is dit op het strand een nieuwe soort, één waarop hij al heel lang hoopte. Gefeliciteerd Gerard. Er werd dus meer gevangen dan we van tevoren hadden bedacht. Echt leuk dus voor de laatste wedstrijd, een mooie afsluiter!

 

Om half elf inpakken en snel naar de kantine, want een koud pilsje hadden we wel verdiend. Aangekomen bij de kantine stond buiten een bekend stelletje, met een biertje in de hand, op ons te wachten. Het waren onze trouwe fans Anne en Stephan uit Almelo. Een aangename verrassing. Dat kon alleen maar héél gezellig worden, en dat werd het zeker!! Aan de bar werden weer mooie verhalen verteld en het bier en de wijn vloeiden rijkelijk. El en Marian verzorgden, zoals altijd, op uitstekende wijze de inwendige mens, waarvoor hartelijke dank. Tussen alle gezelligheid door werden ook nog even de prijzen verdeeld.

 1. Hielke Boomsma 228 cm
 2. Gert-Jan de Zeeuw 167 cm
 3. Gerard Welp 138 cm

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Er werd nog lang nagepraat, en geproost, en het zou een kort nachtje worden, dat was duidelijk.

Ik hoop dat jullie volgend jaar ook weer present zullen zijn, zodat we weer een paar leuke wedstrijden kunnen organiseren.

De gewone competitie begint weer op 11 september om, let op, 8.00 uur. Tot dan!!

Groetjes, Hielke.

 

De derde zomeravondwedstrijd 29 juli 2022

De verwachtingen van onze strandvissers waren weer hooggespannen. Lekker zeetje, droog, wind 4 uit het noorden, mooie pieren, dus wat kon er nog misgaan? Nou…heel wat, zo zou blijken. In ‘de noord’ wierpen de mannen hun pieren richting Engeland, maar binnen de kortste keren lagen hun lijnen weer op het strand. Oorzaak? Apenhaar, héééél veel apenhaar. Karrevrachten vol. Er was bijna niet te vissen. Maar ja, je bent er nu eenmaal dus maar blijven proberen en hopen dat er toch een visje tussen die rommel hangt. De mannen die richting Heemskerk stonden waren ook flinke plukken van dat apenhaar van hun lijnen aan het verwijderen, maar het viel daar erg mee. Er kon hier ongeankerd worden gevist. Sterker nog, er werd ook vis gevangen!

De mannen in het noorden hadden het op een gegeven moment wel gehad en vertrokken met de nodige spierpijn in de armen al voor het einde van de wedstrijd richting de kantine. Ook in het zuiden was er al een die het om 10 uur voor gezien hield.

Maar ook nu weer zou blijken dat volhouden en gewoon blijven proberen je uiteindelijk een welverdiende prijs kan opleveren. Onder het genot van een natte versnapering en de nodige sterke verhalen werden de winnaars bekendgemaakt.

 1. Hielke Boomsma 184 cm
 2. Frans Glorie 74 cm
 3. Gerard Welp 23 cm

De volgende wedstrijd is op 12 augustus, aanvang 19.30 uur.

Zorg dat je erbij bent! Tot dan!

 

Wedstrijdverslag van de 2e zomeravondwedstrijd van 15 juli

Afgelopen vrijdag 15 juli 2022 was het weer zover, de tweede zomeravondwedstrijd. Een zevental vissers kwam naar het strand om te proberen een mooie bot, baars, tong of andere vis aan de schubben te komen. Het water was behoorlijk helder, dat kan goed zijn voor de baars of voor veel krabben. Afwachten maar. Het weer was in ieder geval prima, niet te warm en een heerlijk briesje. Al snel bleek er ook veel wier en ander vuil aan de lijnen te hangen, erg vervelend.

Ikzelf stond samen met Bert en Sjaak in de zuid, en in de noord stonden Hans, Gert-Jan, Frans en Rob.

In het begin was het erg rustig, maar al gauw zette Hans een foto op de app van een prachtige baars van 51 cm. Zijn dag was al helemaal goed. Even later zag ik Bert een visje teruggooien, maar tegelijkertijd kwam een flinke golf op hem af en om deze te ontlopen rende Bert al struikelend achteruit om vervolgens op zijn rug en met de beentjes omhoog op het strand terecht te komen. Gauw om zich heen kijken of niemand het zag, maar helaas Bert. Het was een zeer komisch gezicht.

Bij mij stonden de hengels regelmatig krom, van het vuil wel te verstaan. Plukken maar dus, ik leek wel een boer die aan het oogsten is. Maar plotseling toch die beuk op de top, en na een paar flinke runs dwars door de slip, lag er dan toch een mooie baars van 47 cm op de kant. Er volgden er nog een van 30 en een van 45, en nog een botje. Kortom, heerlijk gevist.

Nu was het afwachten hoe er in de noord gevist was. Dat bleek ook niet onverdienstelijk. Van de zeven man was er maar een met 0 vissen. Op naar de kantine en de stand opmaken.

De uitslag was:

Gert-Jan de Zeeuw          169 cm

Hielke Boomsma             140 cm

Hans Welp                          86 cm

Het was een geslaagde avond en na een paar natte versnaperingen ging iedereen voldaan naar huis. De volgende wedstrijd is op 29 juli en begint om 19:30 uur. Tot dan!

Gr Hielke

De wedstrijd van 5 juni,
Nou dat was er een om niet over naar huis te schrijven zeg. Ik heb dat ook zeker niet gedaan. Wat was het slecht zeg. 18 deelnemers en slechts 5 man wisten een visje te verschalken. En waar het nou aan lag? dat kunnen we alleen maar gissen. Op de pier waren de vangsten ook superslecht. Harde oostenwind en smerig water. Nee de ingrediënten voor mooie vangsten waren er niet. Toch was er 1 deelnemer( Gilles) onder ons en die man gaat steeds beter vissen en hij wist toch 2 baarsjes (Tenminste zo vertelde hij mij het doodleuk) op de kant te sleuren, nou dat ene baarsje mat maar liefst 53 cm. dat heet volgens mij gewoon BAARS. Hij heeft ook de lat voor de grootste rondvis hoog gelegd, klasse en gefeliciteerd met de eerste plek. Tweede werd Hielke met 3 botten en ja ik werd derde met slechts 1 bot die ik ruw geschat op 8 meter en 32,5 cm uit de kant ving. Paul en Peter wisten ook nog een visje te verschalken. Mannen allemaal bedankt voor het meedoen en volgende keer beter.
Groet Willem.
Verslag Strandviswedstrijd 22 mei 2022

Het begon al zonder koffie, Gert moest zingen met de Skulpers in Dordrecht. Ik was dus al vroeg op strand, Hielke was er al en stond op Willem zijn plekje en dat leverde Willem een nieuw talent op nl.  voor het eerst de poedelprijs, nul vissen!  Hij kocht ter verzachting het karretje van Arie compleet met koelbox.

Gilles stond op dezelfde plaats als de vorige keer, toen had hij niks, maar nu had hij zelfs zes vissen en werd tweede, een echte runner up op zijn leeftijd. Vader Aad was er niet want die was een jaar ouder geworden, gefeliciteerd Aad. Ondanks wat afwezigen, Gert, Gert-Jan-en Cor moesten zingen en Frans is onderweg naar de Noordkaap met een camper, was de opkomst toch redelijk en was Smokey-John blij dat hij van de nul af was met 15 cm!

De wedstrijduitslag is Hielke 1e met 181 cm, Gilles 2e met 150cm, Sjaak 3e met 113cm

groeten van Sjaak.

Verslag Strandviswedstrijd 8 mei 2022

Nou komt ie dan weer, dat krijg er van als je derde wordt weer een stukje.

8 mei dag van de moeders, maar de vaders hebben ook wat belangrijks te doen die dag……vissen, met 16 man, het was zeer matig; 2 man met 0,0 vis en de rest zat vlak bij elkaar, maar er waren 3 uit schieters.

nummer 3 met 64 cm Leo, alweer, begin het leuk te vinden; weer gewonnen van vriend Wilfried, nummer 2 met 69 cm de man die niet schrijven kan, Peter, en  nummer 1 met 97 cm terug van weggeweest, Hielke.

Kijk meneer Zijp het valt heus wel mee om iets te typen?? als nou volgende keer de nummer 2 wat schrijft dan heb ik een keer vrij, maar als het zo uit komt dan typ ik weer een stukje hoor en dan breng ik eind van seizoen wel een bundel uit. Zie jullie op 22 mei weer en dan ga ik voor plek 2 want dan mag ik weer wat typen?

ps ik zou graag weer eens de tussenstand willen zien.

vriendelijke groet Leonardus

 

Verslag Viswedstrijd 3 april 2022

3 April was een zondag die er mocht wezen. 7.15 Stond mede visser Leo op de stoep achter. Mijn schuur in om de visspullen in te laden, na goede morgen te hebben gezegd, richting Castricum gereden om daar op het strand te gaan vissen. 9.00 uur Aanvang wedstrijd nummer 1 van de competitie .We stonden heerlijk, fris dat wel en droog (tot die ene onweersbui) ik was heerlijk aan het vissen het begon zowat op werken te lijken zo druk ik het had in totaal 14 platte vissen waar bij ook 1 van 39 cm. Tegen twaalven de boel weer op geruimd en richting clubhuis gegaan, want ik dacht stiekem misschien wel prijs te hebben met mijn 406 cm . Ja je weet het niet he, noem geen namen. Voor de uitslag bekend werd moest het papiertje van Willem O. wel drie keer nageteld worden. Maar zoals gezegd de uitslag ging Gert Jan oplezen dat er met 18 vissers wel even 46 meter vis was gevangen die morgen, heel veel  meters vonden wij ook wel. Toen de uitslag

nummer 3 Wilfried Duijs, nummer 2  Sjaak Tessel en nummer 1 (nu eens geen Hielke ofzo maar) Peter Zijp.

Nou mannen het was weer een mooie wedstrijd op naar de volgende op 17 april !                      Groetjes Wilfried Duijs

Verslag viswedstrijd 6 maart

6 maart een dag om niet snel te vergeten, 8 uur stonden we al op het zon overgoten strand, mijn opa maat Wilfried en  onder getekende, uurtje ouwe hoeren en toen gingen we los, het duurde ff en toen was de eerste platte binnen na een uurtje had ik er al 3 en na nog een uurtje 2 tegelijk waar van een bot van 35cm en mijn maat helaas nog 0 maar dat vond ik niet heel erg, kon ik eindelijk een keer winnen van ons 2. Om 11.45 alvast inpakken en hup gauw naar club huis want ja ik maakte toch ff kans want hoorde van een voorbijganger dat de rest het wat minder deed en ja hoor het wonder was daar van de 18 mannen die mee deden hadden er 17 vis en helaas een met 0 en we noemen geen naam. Nummer 1 was niemand anders dan de heer H, nummer 2 de heer F een geloof het of niet maar  nummer3 LEO eindelijk naar al die jaren trainen met opa Wilfried is het dan toch gelukt, ik ben gewoon derde geworden. Wat een dag, wat een feest daarna thuis, bloemen van moeder de vrouw een ijskoud pilsje heb de hele dag in een roes geleefd……maar nu ff serieus we beginnen vanaf nu gewoon weer op 0 dus de beuk moet er weer in om dit jaar te eindigen bij de top 5 dus, Leo wakker worden zal Wilfried wel zeggen je zit niet in een film. Veel succes allemaal dit jaar en………..ik heb de smaak nu wel te pakken.

Een vriendelijke  groet van die gelukkige opa uit de noord. ook namens mun vriend de andere gelukkige opa uit de noord.

 

Verslag viswedstrijd 16 januari 2022

Na het gebruikelijke bakkie koffie bij Gert’s koffiehuis gaan we weer richting strand. Was het zaterdag koud, het viel nu mee (voor de tijd van het jaar). Om 9 uur gaan alle bonken lood met het gebruikelijke lekkere eten om de vissen te verleiden om gevangen te worden, zover mogelijk het water in. Ik zie Cor al gauw een bot vangen gevolgd door 2 van mijzelf.Tot een uur of 11 en bij elkaar 4 botten en 1 baarsje te hebben gevangen, besluit ik te gaan verkassen. Dat was een goed plan, het werden daar 1 grote bot en 1 baars, en dat allemaal op ondiep water. De mosdiertjes vielen vandaag mee, af en toe een stukje van 20 centimeter (niet mee gerekend). Boven gekomen stonden Gert Jan (kassier) en Kees Jan (standenspecialist) en Elly (kantine specialist). De uitkomst was:

 1. Hielke    3.92 meter
 2.  Frans    2.63 meter
 3. Sjaak     2.00 meter

Daarbij had iedereen vis gevangen, ook de kersverse opa’s uit de Noord. Ik hoorde dat Willem naar de bank wilde, maar bij navragen bleek dat de spermabank. Haha. Er was ook een nieuw lid die ons het visroken bij kan brengen, Smokey John. Hij heeft nog niet gevist maar kwam zijn waadbroek vast inlopen. Co zit tegenwoordig lekker bij Cor op de trekker.

Tot de volgende wedstrijd op 20 februari!

Groetjes Sjaak

 

Verslag viswedstrijd 12 december 2021 

Na eerst aan de koffie te zijn geweest bij Gert, op naar ons mooie strand. Met in het achterhoofd nog de seance van donderdag waar de botten en baarzen om je oren vlogen en geen vuil in het water, togen zo`n 15 vissers vol goeie moed het strand op. Wat ons stond te wachten was in schril contrast met donderdag. Opkomend water tot half 11, uurtje doodtij en dan afgaand tot 12.00 en regen, heel veel regen. Ik kan jullie vertellen dat het helemaal knudde was zondagmorgen. `n straffe wind 5 tot 6, beste branding en vuil heel veel vuil, dit in combinatie met sterke stroming en wind was het `n hele toer. 

Om 9.00 was het startsein en alle loodjes gingen richting de windmolenparken om even zo snel weer richting het strand te komen met `n lijn vol bende dus `n hele toer om `n visje te vangen. Na het hoge water werd het iets rustiger in het water, de wind nam iets af en de eerste visjes werden geland.  Naast mij stond Co `n mooie bot binnen te slepen, gevolgd door Nico die ook z`n uiterste best deed en 2 visje landde. Zelf duurde het tot half 12 voordat ik wat gerammel op de top zag en ook aan het einde 2 vissen noteerde. De eindscore is: 

1 ste W Olbers met `n metertje of 3 

2 de H Boomsma met ongeveer 2 metertjes  

3 de  F Glorie met effe meer als `n half metertje. 

16 Januari 2022 is de volgende wedstrijd dus allemaal fijne kerst en `n super 2022. Iedereen bedankt voor de gezellige nazit, t was top  (ondanks dat Max aan het scheuren was, wat in schril contrast stond met onze verrichtingen)   

Groeten van Henk de Fries (Frans dus)

 

ook 09-12-2020

Sinterklaas, wie kent hem niet.

Na een héél gezellige pakjesavond in “klein “ gezelschap vroeg ik mijzelf de volgende ochtend  af of het zinvol was om voor dag en dauw naar het strand te gaan voor de wedstrijd van 06-12-2020.  Niet dat ik last van een kater had, schoonzoon lief bleef weliswaar maar bier aanslepen, maar om nu al héél vroeg te gaan staan blauwbekken. Met de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd besloot ik om later naar het strand te gaan ten einde te profiteren van de inzichten die anderen bezitten  maar ik helaas ontbeer. Zo tegen 08.00 uur sjokte ik met mijn spullen het strand op en ging na een korte wandeling naast Willem Olbers staan. De kou trotserend tuigde ik mijn hengels op en maakte een praatje met Willem en Peter Zijp die aan de andere kant van Willem stond. Klokke negen vlogen de onderlijnen richting de tweede bank en kon het wachten beginnen. De eerste vangst ,een botje, liet enige tijd op zich wachten. Omdat ik zoals gebruikelijk een onderlijn ver weg had liggen was mijn volgende vangst een wijtinkje van 21 cm. Langzamerhand gingen het tempo en de temperatuur wat omhoog. Omdat Willem na 1 uurtje besloot te verkassen kreeg ik wat meer ruimte. Tot tweemaal toe kon ik een doublet aanlanden met bot, wijting en/of scholenbaars. Tegen het einde van de wedstrijd ving ik nog een mooie bot van  32 cm. Ook Peter Zijp sloot af met een zeebaars van 37 cm. Al met al een beter resultaat dan op 22-11-2020.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma met 741 cm vis.

Op de tweede plaats Willem Olbers met 640 cm vis.

Op de derde  Frans Glorie met 437 cm vis.

Wist U dat.

Ik van de goede Sint als surprise een doosje paracetamol had gekregen maar niet nodig had.

Hielke nog een mooie bot van 40 cm ving.

Er naast bot en zeebaars ook wijting en schar werd gevangen.

Het in de loop van de ochtend steeds mooier en daardoor ook steeds drukker op het strand werd.

Ik dacht dat ik in de verte een zeepaard door het zwin zag lopen doch dat dit Willem Olbers was.

Dat dit hem geen windeieren maar wel vis opleverde.

Hij later op het strandplateau  uit alle zakken van zijn jas zeewater en pieren had lopen.

Hij een nieuwe trend gaat zetten m.b.t. waadpakken.

Ik niet weet of dat nu een schot in de roos opleverd.

Ik de kerstwedstrijd eigenlijk geen kerstwedstrijd wil noemen.

Ik snak naar een biertje in ons o zo gezellige clubhuis.

Ik hoop dat ik jullie allemaal weer gezond en wel mag aantreffen voor de laatste wedstrijd van 2020.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Gert-Jan de Zeeuw.

 

 

09-12-2020

Misschien dat jullie je afvragen waarom er nog geen verslag is van de wedstrijd van 22 november dan kan ik daar een kort antwoord op geven, er was te weinig om over te schrijven. De titel van dat verslag had kunnen luiden, Alleen op de wereld. Ik was zoals altijd vroeg op het strand en besloot richting zuid te gaan. Er stond een stevige branding en dat maakte het voor mij  onmogelijk, om een goede stek te zoeken. Dus op het stille strand, voor de opgang zou ik mijn geluk gaan proberen. Terwijl de tijd verstreek en mijn spullen klaar stonden kwam Sjaak nog even kijken. Niet tevreden met wat hij zag, te weinig water naar zijn oordeel, draaide hij weer om en tufte een paar honderd meter terug. Dit had voor mij een signaal moeten zijn. Laat ik het kort houden, de eerste anderhalf uur stond ik moederziel alleen en verlaten. Zelf de vis wilde mij geen gezelschap houden. Dan voel je je echt wel Remy. Uiteindelijk ben ik toch verkast en ging naast Willem Olbers staan. Gelukkig kon ik voor het eindsignaal van de wedstrijd nog 3 visjes vangen die volgens Willem eigenlijk voor hem bestemd waren. Met 71 cm was ik tot mijn stomme verbazing niet eens de laatste van 17 deelnemers.

Op de eerste plaats Hielke Boomsma  met 854 cm vis.

Op de tweede plaats Sjaak Tessel met 345 cm vis.

Op de derde plaats Willem Olbers met 326 cm vis.

Wist U dat :

Willem Olbers met de 71cm vis die ik voor zijn neus wegkaapte tweede was geworden en Sjaak Tessel derde.

Willem zich deze keer onthield van grappen die wel door de beugel kunnen.

Gerard Groentjes een paling van 73 cm ving die op weg was naar de Sargassozee.

Frans Glorie een zeebaars van 57 cm ving en daar erg blij mee was.

Er totaal 19,9 meter vis is gevangen.

Dat volgen Sjaak een wind in je waad pak als  heteluchtverwarming werkt.

De volgende wedstrijd op 6 december is en er hopelijk niemand door Zwarte Piet is meegenomen.

Ik op 6 december wat beter ga luisteren naar de mannen die echt verstand van vissen hebben.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Gert-Jan de Zeeuw

Over aas en andere zaken

Een van de dingen die ik als strandvisser wél goed beheers is aas kopen. Vaak veel te veel maar dat heeft een andere oorzaak. Nu is het zo dat ik mijn zeepieren etc. altijd kocht bij voorheen Hengelsport Rik te Beverwijk. Niet alleen uitstekende zeepieren, al dan niet voorzien van een “speciale coating”, maar vooral een sociaal gebeuren. De koffie stond altijd klaar, koekje erbij ,wel zelf meenemen natuurlijk en gezellig kletsen terwijl je pieren bij elkaar werden gezocht. Nu is Hengelsport Rik al enige tijd ter ziele en moest ik mijn heil elders zoeken.  Na diverse adressen te hebben geprobeerd, overigens tot volle tevredenheid,  besloot ik mijn aas eens te bestellen bij Engelhart Hengelsport in IJmuiden. Het werd een gezellige boel toen ik mijn zeepieren ging ophalen. Rik, tegenwoordig daar werkzaam, zocht voor mij prijswinnende pieren bij elkaar terwijl wij lekker stonden te kletsen en een bakkie  koffie dronken. Ook maar even een rondje door de winkel gelopen. Had Rik indertijd een uitgebreid assortiment  in zijn winkel, Engelhart heeft nog veel meer.  Voorzien van pieren, mes heften en slikzagers keerde ik veel later dan gedacht huiswaarts. De volgende morgen kwam ik na wat technisch ongemak aan mijn fiets mooi op tijd op het strand en wandelde zuidwaarts alwaar ik Hielke ontmoette. Ik besloot rechts van hem te gaan staan. Langzamerhand werd het drukker en drukker. Willem, Sjaak  en  de gebroeders Welp, allemaal vlak bij elkaar. Het weer was goed en er stond een leuke branding. Klokslag negen wierp ik in en 10 minuten later haalde ik tot mijn stomme verbazing een botje binnen. Ook Hielke draaide alras een bot en later een zeebaars je binnen. Daarna begon het wachten. Ondanks het driegangendiner dat er voorgeschoteld werd kon ik geen visje verleiden. Er kwam een regenbui over en het begon eerder dan voorspeld een tijdje flink hard te waaien. Een uurtje later werd het weer een stuk aangenamer en ving ik zowaar een tweede bot. Terwijl ik later met Linda en Carina stond te praten kreeg ik een aanbeet en scoorde ik zelfs een doublet botten. Ik sloot de wedstrijd uiteindelijk af met  5 botten, goed voor 138 cm vis. Op het plateau kreeg ik van iedereen de resultaten en de wedstrijdinleg.

Op de eerste plaats is geëindigd:    Peter Zijp met 2,65 meter vis.

Tweede is geworden:            Hielke Boomsma met 2,36 meter vis.

Derde is geworden:                       Wilfried Duijs met 2,03meter vis.

Wist u dat:

Er met 19 man totaal 20,72 meter vis is gevangen.

Iedereen vis had en zijn  eindresultaat opgaf middels een papiertje.

Ik uit deze stapel de eindstand moest opmaken.        

Dit papiertje mogelijk iets zegt over degene die het inleverde.      

Hij  gezien zijn resultaat misschien wat aan scherpte had ingeboet door deze aankoop.

Ik  nog nooit van culinair autisme heb gehoord maar dat dit inhoud dat je dwangmatig  elke zondagavond patat moet eten.

KeesJan zich vermomde met een mondkapje, niet werd herkend en misschien daardoor wel 1.5 meter vis ving.

Willem als fanatiek neuspeuteraar die mondkapjes maar niks vind.

Ik met gevaar voor eigen leven diezelfde Willem wegsleurde voor een Mountainbiker.

Willem mij dat niet in dank afnam omdat hij best wel door háár aangereden én gereanimeerd had willen worden.

Sjaak de lat voor de grootste platvis hoog legt met een bot van 40 cm.

De volgende wedstrijd op 08-11-2020 is.

Ik u en de uwen een goede gezondheid toewens.

Gert-Jan de Zeeuw

 

Van ruilen komt huilen

Zoals jullie wel weten is het mij, mét of zonder bril, niet geven om makkelijk een goede stek te vinden. Ik mis, en niet zo’n klein beetje, het inzicht in golven en stroming. Dus ik besloot maar gewoon te gaan staan waar een paar weken eerder flink wat vis was gevangen, namelijk een gaatje bij de afgang/opgang  van het stille strand. Alhoewel ik dit verslag enige tijd later neerpen weet ik nog dat het schitterend weer was. Waarom ik mij dat nog herinner word later wel duidelijk. Nadat ik zoals altijd, lekker op tijd, op de plek van mijn keuze stond kwam later Rob Visser aan mijn rechterkant staan. Sjaak kwam nog even een praatje maken, keek even rond en besloot rechts van Rob te gaan staan. Om negen uur ging het los, maar niet met aanbeten. Mijn zo gekoesterde pieren waren een lekkernij voor ongeveer alles wat zwom, maar niet voor de zo door mij gewenste vis. Af en toe een voorzichtige aanbeet leverde toch nog 4 vissen op. Een baarsje en drie botten. Hierdoor sloot ik uiteindelijk de wedstrijd af met 114 cm.

Op de eerste plaats is geëindigd:

Sjaak Tessel met 279 cm vis

Op de tweede plaats is geëindigd:

Willem Olbers met 246 cm vis.

Op derde plaats is geëindigd :

Good  old Co Molenaar met 147 cm vis.

Wist U dat:

Er met 21 man 16,48 meter vis is gevangen;

Van die 21 man er 3 man de 0 hielden;

Er drie man waren met 23 cm vis;

Sjaak mij  s ’morgens vroeg lachend vertelde dat het gaatje waar ik dacht te staan verplaatst was;

En dat hij naar de plek ging waar ik een paar weken eerder vruchteloos mijn geluk had geprobeerd;

Er links van mij nog wat dames te water gingen, ditmaal mét badpakken aan;

Dit waarschijnlijk kwam door eerdere gedragingen van Willem Olbers;

Dit te wijten is aan het  C.G. syndroom waar Willem last van heeft en hij er dus echt niets aan kan doen;

Rob Visser zijn eerste vis ving, namelijk een bot van 23 cm en hij daar heel blij was.

De reden waarom ik nog weet dat het mooi was komt omdat ik tegen de bruine ster van een zonaanbidder, mannelijk, aankeek (dan maar liever koud weer);

Ik als kind al heb geleerd dat je het duin niet moet/mag betreden;

Dit voor een heleboel mensen nog steeds niet duidelijk is;

Ik inmiddels mijn werkzame leven per 06-10 2020 heb afgesloten en nu kan doen en laten wat ik wil;

Dat ik dit volgens mijn vrouw wel kan vergeten;

Eindelijk de prijzen van de competitie 2019-2020 zijn uitgereikt;

De grootste platvis is gevangen door Peter Hollenberg, een bot van 39 cm.

De grootste rondvis werd gevangen door Co Molenaar, een zeebaars van 67 cm.

De competitie eindigde met op de eerste plaats;

Sjaak Tessel

Op de tweede plaats is geëindigd ;

Hielke Boomsma

En op de derde plaats is geëindigd;

Frank Juffermans.

Door omstandigheden Frank en Peter hun prijs niet ontvangst konden nemen maar dat zij hun prijs thuis kregen uitgereikt;

Het kampioenschap van Sjaak uitbundig is gevierd;

Dit gelukkig kon voor de tweede sluiting van ons clubhuis;

Ik jullie allemaal groet en veel gezondheid toe wens!

Gert-Jan de Zeeuw.

 

De eerste van de tweede.

 

Zondag 6 september was de eerste wedstrijd van tweede helft van onze competitie. Nodeloos te zeggen dat er vanwege Corona helemaal geen eerste helft was geweest, maar goed , we moeten een keertje beginnen. Vanwege mogelijke drukte op het strand werd deze wedstrijd traditiegetrouw gevist van 08.00 uur tot 11.00 uur. Ruim op tijd liep ik dan ook het strand op om een plekje te zoeken. Omdat ik weet had van een gat ter hoogte van de Salamander wandelde ik zuidwaarts. Nu had ik de vrijdag ervoor al even gekeken waar ik de meeste kans had. Jammer genoeg was dat toen  geen sinecure aangezien het water niet echt zakte. Dat was ook zondag niet het geval. Een stevig briesje , pal west, zorgde voor een flinke branding en joeg het water regelmatig tot ver het strand op. Tijdens het optuigen kwam Willem Olbers aanwandelen die  mij “op hoge toon” vertelde dat ik op zijn plek stond  omdat hij  die vrijdag met laag water had gemarkeerd met een kruis in het zand.  Uiteindelijk bleek zijn plek toch nog wat verder zuidwaarts te zijn. Ook Sjaak kwam voorbij en stond weer op zijn vertrouwde stekkie.  Op de door mij geselecteerde plek stonden weldra twee hengels klaar om klokslag acht uur vis te gaan vangen. Niets was minder waar. Na een uurtje vissen was de vangst één scholenbaarsje van 21 cm. Verder naar links, nog voorbij Willem Olbers, zag ik Sjaak op enig moment een triplet mooie botten binnen draaien.  Nadat Willem even was wezen buurten met Sjaak verkaste hij die kant op. Een uitnodiging om mee te gaan werd door mij niet goed begrepen. Zelf besloot ik richting de Salamander te verhuizen. Helaas geen succes. Ook een tweede verplaatsing had niet veel resultaat. Bij mijn laatste inhaal hing er tot mijn grote  verbazing nog een bot van 26 cm aan een mijner hengels. Terug in het clubhuis kon de wedstrijdcommissie de eindstand opmaken.

Op de eerste plaats :  Sjaak Tessel met 452 cm vis

Op de tweede plaats :  Hielke Boomsma met 395 cm vis.

Op de derde plaats  :    Willem Olbers met 173 cm vis.

Wist U dat :

Er 22 deelnemers waren.

Er totaal 17,43 meter vis is gevangen en er 5 vissers de nul hielden

Voor twee leden om 8 uur beginnen toch wat moeilijk was.

Willem Olbers, naast de gewone kwaaltjes, ook last heeft Van het C.G. syndroom en als je wilt weten wat dat is je het hem maar even moet vragen.

Diezelfde Willem niet alleen verkaste om meer vis te vangen maar om ook een beter uitzicht te hebben op een paar naakte dames .

Hij met zijn verkassen wel mooi derde werd.

Ik tijdens een gezellig babbeltje met Carina en Linda  een uil  over zee landinwaarts zag vliegen.

En omdat een uil een wijze vogel is zal dit waarschijnlijk alles te maken zal hebben met een naderde Brexit.

Er tijdens het vissen van alles aanspoelde, van dekschrobber , 165 cm lang tot een voetbal, 35 cm diameter.

Dat ik die 2 meter niet bij mijn  totaal aantal cm mocht opgeven van de wedstrijdcommissie.

De tombola deze halve competitie niet gehouden word en dat ik daar zeker van baal omdat hiermee de enige kans op een prijsje is weggevallen daar ik het van het vissen niet moet hebben.

Er twee nieuwe leden mee viste maar dat het er voor één niet helemaal duidelijk was dat er na afloop van de wedstrijd bijeengekomen word in het clubhuis.

Sommige niet meededen omdat de koelkastdeur niet goed sloot en daardoor de zeepieren snotterig waren.

Wilfried even een surfer ongezouten zijn menig gaf over diens surfgedrag.

Dat de volgende wedstrijd weer om 09.00 uur begint.

Met vriendelijke groet, Gert-Jan de Zeeuw

Volgens Rob Visser de enige manier waarop je het zoeken naar een stek kunt afsluiten.

Wedstrijdverslagen

  van zon en weinig vis

  Door / 7 mei 2023

  Wedstrijdverslag 7 mei Bij een stralend zonnetje en een kalm zeetje werd er niet veel gevangen. Van de 19 vissers waren er 12 met vis Hielke                101 cm Frans                  72 cm Gerard W.   60 cm Hopen dat de volgende keer wat meer gevangen wordt. Gerard W. Het dames van het ondersteuningsteam, beter … Lees verder van zon en weinig vis

  Wedstrijdverslag 27 november 2022

  Door / 28 november 2022

  Samen met de kar van de heren Welp reden we al op tijd het strand op. Zoekende naar een mui reden we richting de Salamander alwaar na rijp beraad dat dit het plekje moest worden vandaag. Mooie golven hopende op een zeebaars en een mooi gat gooiden we de lijnen richting het westen. Een hengel … Lees verder Wedstrijdverslag 27 november 2022

  Wedstrijdverslag 6 november 2022

  Door / 7 november 2022

  Het is nog vroeg in de morgen en het weer is om in je bed te blijven liggen. Wel er is een wedstrijd die gevist moet worden dus eruit spullen pakken en naar het strand. Snel een stek zoeken die we snel vonden een kleine mui en donker water dit moet het worden voor vandaag. Dus de … Lees verder Wedstrijdverslag 6 november 2022

  Stand Strandvissers 14 oktober 2022

  Door / 14 oktober 2022

  Viswedstrijden stand

  Korenmiddag Limmen met de Skulpers

  Door / 14 oktober 2022

  Aanstaande zondag, 16 oktober 2022,  vangt om 13.00 uur de korenmiddag Limmen aan. Op diverse locaties,  in Limmen, te weten de Heeren van Limmen, Vredeburg, Eet Bar Lekker en de kerk  aan de Zuidkerkelaan  treden regionale koren met onder andere de lola’s, Limbeat, Cantare en  Musictrain. De Skulpers zullen een optreden verzorgen om 16.15 uur … Lees verder Korenmiddag Limmen met de Skulpers

  Voor de bootleden

  Door / 27 juli 2022

  Voor de Zeebootleden Na een prachtige en vooral warme zomer is het weer zover, de boten gaan van het strand, de stalling weer in, het seizoen is helaas voorbij. Per 1 oktober zijn alle boten weer van het strand. Hebben jullie kunnen genieten in de boot op zee? En zijn er nog leuke anekdotes te vertellen … Lees verder Voor de bootleden

  NK Makreel roken

  Door / 26 juli 2022

  Salamander- lid John Scheepmaker, beter bekend onder de naam Smokey John en een van onze  strandvissers, doet het aankomende weekend mee met het Nederlands kampioenschap makreel roken

  Wedstrijdverslag 6 maart 2022

  Door / 7 maart 2022

  6 maart een dag om niet snel te vergeten, 8 uur stonden we al op het zon overgoten strand, mijn opa maat Wilfried en  onder getekende, uurtje ouwe hoeren en toen gingen we los, het duurde ff en toen was de eerste platte binnen na een uurtje had ik er al 3 en na nog … Lees verder Wedstrijdverslag 6 maart 2022

  Viswedstrijd 20 februari gaat niet door!

  Door / 18 februari 2022

  As zondag zijn de voorspellingen te stormachtig, de viswedstrijd gaat NIET door! Wel is de kantine vanaf 12 uur open voor een bakkie en de sterke verhalen over wedstrijden over wedstrijden met  storm uit de club geschiedenis!

  Zondag 16 januari 1e Viswedstrijd in 2022

  Door / 14 januari 2022

  Beste vissers, Het bestuur van de Salamander wenst jullie een mooi en visrijk 2022! En dat wij weer snel in het clubhuis bij elkaar gaan komen om de visvangst te bespreken en andere sterke visverhalen de revue laten passeren! Aanstaande zondag gaan we weer vissen. Na afloop staat KeesJan op het plateau om de resultaten … Lees verder Zondag 16 januari 1e Viswedstrijd in 2022