De kampioen is bekend

De kampioen is bekend

 

Half acht, ik zet mijn auto voor de deur bij Ronald. De wind is hard, koud en mijn auto staat te schudden op zijn banden. Eigenlijk wil ik helemaal niet vissen, zo koud en vervelend vind ik dit weer. Nooit een probleem, maar helaas ben ik ook van een zooitje wedstrijdvissers van onze club de aasleverancier en moest ik dus wel acte de presence geven. Ik was er en ik stond er. En daar is alles mee gezegd. Sjezus wat een wind, Peter Zijp zijn brood met een heerlijk gebakken eitje erop, vloog al in de eerste minuut van de wedstrijd vanuit zijn viskoffer zo een twintigtal meters verder de zee in. Dag brood, dag heerlijk gebakken eitje…

 

Hielke Boomsma - Clubkampioen seizoen 2012 - 2013 Zeevisvereniging De Salamanderd.

Hielke Boomsma, clubkampioen seizoen 2012 – 2013 Zeevisvereniging De Salamander.

 

De wind gierde, beukte, zandstraalde, gooide alles om, was vervelend, was constant, was aanwezig en werd op een gegeven moment gewoon irritant. Ik kan veel, maar helaas niets aan de wind doen. Stoer vloog om 09:00 uur mijn aas richting Engeland en nou maar hopen dat ik niks zou vangen, want dan moest ik die koude vis er ook nog afhalen. Die laatste zin is bluf, ik heb niks gevangen, weten jullie dat ook, maar ik moet mijzelf toch een beetje “stoer” opstellen. Toch? Vanuit mijn stramme bevroren nek zie ik Ronald Stam zo rond een uur of tien een rondedansje maken en tijdens dat rondedansje zie ik ook nog eens een hulpeloze bot meezwieren in zijn onmetelijke geluk. Dertig centimeter was die vis. Geweldig! Voor mijn gevoel was ik toen al drie uur aan het vissen, maar nee, ik moest nog twee uur. Gek hè, als je lekker staat te vissen, vliegen die drie uurtjes voorbij, maar vind je het helemaal niks, dan mag je nog twee uur…

 

Willem Olbers, tweede seizoen 2012 - 2013 Zeevisvereniging De Salamander.

Willem Olbers, tweede seizoen 2012 – 2013 Zeevisvereniging De Salamander.

 

Om elf uur geef ik het op. Zoals gezegd, Ronald heeft een bot van 30 centimeter en ik heb ook nog twee botjes bij John Willems gezien. Meer heb ik niet aan vis gezien, maar ik heb wel “ellendige” koude koppen gezien. Veel! Hoe zou het Willem en Hielke zijn vergaan? In het clubhuis hoor ik dat Willem 1 bot van 19 centimeter heeft gevangen. Er wordt gezegd, Hielke heeft drie vissen, maar John Willems schijnt er vijf te hebben. Als er buiten mijn gezichtsveld nog meer vis is gevangen, zou John zomaar… Helaas voor John, hij heeft er inderdaad vijf en is daarmee ook nog eens de dagwinnaar, zijn zijn vijf botten niet toereikend genoeg om Willem en/of Hielke te bedreigen. Absolute klasse om onder deze omstandigheden vijf botten te vangen en mijn waardering gaat dan ook uit naar John. Maar ook zeker naar de andere vangers. Hielke heeft er inderdaad drie en daarmee wordt hij naast tweede in het dagklassement ook nog eens clubkampioen! Super gevist en koel, wie was dat vandaag niet, tot aan de laatste minuut. Mijn welgemeende felicitaties aan deze topper. Peter Mourits heeft ook lekker staan vissen en pakte vandaag de derde plek in het dagklassement. Willem Olbers zijn botje van 19 centimeter leverde hem vandaag de 8e plaats op. Niet genoeg om eerste te blijven in het algemeen klassement, maar wel tweede. John zijn eerste plek in het dagklassement heeft hem uiteindelijk wel de derde plaats in het algemeen klassement opgeleverd en ook die plek is goed voor een “dikke” waardebon op de Algemene Ledenvergadering. Nico Mooij is vierde geworden en Sjaak Tessel vijfde. Klasse mannen, en hierbij mijn welgemeende felicitaties.

 

En nu nog even een mededeling van “huishoudelijke” aard. Ik heb altijd met onwijs veel plezier de wedstrijdverslagen gemaakt en daarnaast deze inclusief de competitiestand op de clubsite geplaatst. Het afgelopen jaar mocht ik ook zo af en toe een Nieuwsbrief verzorgen en ook daar had ik onwijs veel lol in. Er zijn echter het afgelopen jaar “dingen” voorgevallen binnen de vereniging waar ik mij niet zo happy bij voel en daarom heb ik besloten om mijn vrijwillige bijdrage aan onze visclub stop te zetten. Ik stop niet met vissen, maar wel met mijn bijdrage aan de clubsite. De wedstrijdverslagen, de competitiestand en de nieuwsbrief. Het huidige bestuur, maar ook het beoogd bestuur is hiervan op de hoogte en ik ga er dan ook vanuit dat zij iemand vinden die het stokje van mij overneemt. Kort samengevat: dit was dus mijn laatste wedstrijdverslag. We zien elkaar aan de waterkant…