Huid zuiverend schuim.

Huid zuiverend schuim.

 

We hebben afgaand tij met een tussenstop van een uur en we kiezen onze visplek uit recht voor de ‘Deining’ en hopen dat we gauw in dieper water kunnen gaan vissen. Om klokslag 9 uur gaan we het gevecht aan met de elementen, de golven en stroming laten onze onderlijnen van rechts naar links over de bodem tippen. We vissen met de hengels kop over kop maar het is haast niet te doen om de lijnen in de zee te houden. Maar we zijn jongens van Jan de Wit dus we gaan vol goede moed door.

 

Na anderhalf uur zie ik links en rechts van me geen schub aangeland worden. Onze enthousiasme begint langzamerhand wel iets minder te worden en die smerige schuimlaag die je af en toe aanvalt werkt ook niet mee aan een goed humeur. Ik besluit eens verder naar rechts te lopen om te horen hoe het daar aan toe gaat en krijg te horen dat die ex zwaargewicht Leon J. gewoon al 4 botten naar de kant heeft gehaald en hoor dat verder op arendsoog Co Molenaar ook vis heeft en wie weet nog meer daar. Lopen wij nou echt te prutsen of is er iets anders aan de hand. Ik hou het op het laatste. De zeebaars is er gewoon niet en het stuk wat we afvissen is gewoon te wild voor de botten, zij liggen toch liever in de luwte van een bank, maar die is op deze plek gewoon niet te vinden. Ook het laatste uur wil het bij ons niet lukken hoewel we doorgaan tot de laatste minuut. Helaas volgende wedstrijd beter. 

 

Op de weg terug horen we dat er links nou eigenlijk meer rechts toch her en der een visje gevangen is, overigens alleen bot en niks anders. In totaal 9 man met vis, met weer de nog onverslaanbare Hielke als eerste met een knappe 158cm. Leon op de 2e plaats met en mooie 125 cm. Gaat hij de top 5 halen dit jaar? Hij is goed op weg! En op de 3e plaats, terug na zijn operatie, nu met bionische visheupen Frans Glorie met 74 hele centimeters. 

 

Vrijdag 7 juni vissen we de 2e wedstrijd van de ZZZ-competitie aanvang 20.30 uur. En 23 Juni de laatste zondagwedstrijd voor de zomerstop let op aanvang 8.00 uur. Als laatste nog een vermelding van Willem dat de wedstrijd van zondag 1 september terug wordt gezet op de agenda. Iedereen is toch weer terug van vakantie en hopelijk is de zeebaars hier op vakantie. Hopelijk allemaal totgauw bij de eerstvolgende wedstrijd! 

Groet Ronald