Vergeet je zonnebrand niet!

Vergeet je zonnebrand niet!

Kom maar op, denk ik nog, ik ben er klaar voor. Een uur verder, mijn aas giert er doorheen vanwege de krabben en garnalen, het druppelen van badgasten is overgegaan in een gestage stroom, heb ik nog geen aanbeet gezien. Vanwege de drukte kan ik alleen Ronald, Robin en Peter Zijp in de gaten houden, de overige vissers staan verstopt tussen de badgasten, maar ook die hebben nog helemaal niets gevangen. Wel veel aas gevoerd, maar geen vis. Robin schijnt een fantastische aanbeet gezien te hebben en hij heeft ook nog even geknokt met een vis, maar die schoot los. Twee uur later en nog veel meer aas armer heb ik nog steeds geen aanbeet of wat dan ook gezien. Ben ondertussen wel verkast vanwege de drukte. Wat een drukte…

Heel veel badgasten!

Daar ergens stond ik tussen…

Drie uur later, de wedstrijd is afgelopen en ik heb nog net niet een badgast gevangen, pak ik in. Alles wat mij rest zijn drie kleine piertjes. De rest is opgevreten door krabben en garnalen. Robin en Peter Zijp hebben ook niks. Ronald had nog wel om kwart voor twaalf 1 botje weten te vangen. Vier vissers, 1 wapenfeit! Ach het weer was er niet naar en dat hadden we ook wel een beetje ingeschat. Wel lekker gevist en stiekem een beetje in de rondte gekeken. Het verschil is goed merkbaar tussen de oude en jonge bikini’s! Weet er na drie uur weer alles vanaf. Ben benieuwd of de rest wel wat heeft gevangen.

In het clubhuis verneem ik dat er zeven vissers zijn die een visje hebben weten te vangen. Rob Jongkind zelfs twee! En zijn twee vissen van samen 46 cm zijn ook nog eens goed voor de dagoverwinning. Op zo’n dag als vandaag vind ik dat een geweldige prestatie. Peter Mourits, altijd goed voor een nul als er goed gevangen wordt, ving vandaag ook. Bijzonder hè? Zijn vis, ik twijfel tussen een tong en een bot was in ieder geval 25 cm lang en goed voor de tweede plek in het dagklassement. Blijven over John Willems en Cees Zonneveld. Allebei een bot van 22 cm. Na loting, of was het een tactische zet van John, mag Cees met de laatste waardebon naar huis.

De loting van de overige drie waardebonnen leverde vanzelfsprekend ook drie winnaars op. Bijzonder is wel dat daar twee vissers tussen zitten die wel gevist hebben, maar niet bij de prijsuitreiking zijn. Helaas voor hen, maar die waardebonnen gaan dus na een nieuwe loting naar een wel aanwezige visser. Gemiste kans mannen, want een waardebon van 25 euro vind ik persoonlijk geen kattenpis. Volgende keer beter zullen we maar zeggen…

Aanstaande vrijdagavond vissen we de laatste wedstrijd van de Zinderend Zilte Zomeravondcompetitie. We beginnen deze keer om 19:00 uur en om 22:00 uur gaan we onder het genot van een fijne versnapering de balans opmaken van al deze wedstirjden. Wil je nog één keer de donkerte opzoeken en de spanning van het nachtvissen ervaren, kom dan op tijd en neem genoeg aas mee. Ik hoop voor de vis, maar je kan ook zomaar last hebben van krabben en garnalen.

Zeebaars

Zeebaars! Misschien volgende keer

[Geen eigen foto!]

Zondag 30 september is de volgende reguliere competitiewedstrijd en ik hoop onder ideale omstandigheden. De wind is al een beetje aan het aantrekken en de zeebaars is in september en oktober op zijn grootst. Kortom, genoeg om naar uit te kijken en ik hoop jullie allemaal aanstaande vrijdagavond te treffen tijdens de laatste wedstrijd van de Zinderend Zilte Zomeravondcompetitie.